Dash Zeus
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,235
- İsim
- Hezekiel
Kanka bu durum için çok üzüldüm ve bir o kadar da sinirlendim, sakın aptalca bir şey yapma(o adamın veya eski valinin kapısına dayanma demek istiyorum) umarım adalet yerini bulur ve gelişmeler hakkında bildirirsinArkadaşlar merhaba, olayı kısaca anlatacağım ve önerilerinizi bekleyeceğim. Olayı daha iyi anlayabilmeniz için babamdan bahsederek başlıyorum olaya. Babam eski ilçe tarım müdürüdür, daha önce müdürlük yaptığı yerlerde çok sevildi. Kendi parasıyla kamyonet ( Mitsubishi L200 ) aldı, devletten bütçe desteği alarak daireler, dinlenme yerleri vb. şeyler yaptırdı, halkla birebir ilgilenip sorunlarını çözdü ve devletine en iyi şekilde hizmet etti. Ayrıca sicili tamamen temizdir, daha sonra kendi isteği ile memur oldu daha rahat etmek için. Geçtiğimiz yıllarda sicili temiz OLMAYAN ve daha yeni kavga etmiş biri ile kavga etti. Babamın anlattığına göre ilk önce arkadaşlarına ileri geri konuşmuş daha sonra babam rahatsız olunca ortamdan ayrılmış ve masasına gidip oturmuş. Arkasından birazdan kavga edeceği adam da odaya girmiş. İlk önce babamla ileri geri konuşmuş, babam aldırış etmeyince kalkıp masasını önündeki (gelen vatandaşların oturduğu) koltuğu duvara fırlatmış. İstediğine daha ulaşamadığı için bu sefer babamın üstüne atlamış ve tahmin edeceğiniz üzere bir güzel dayak yemiş. gün sonunda adamın yüzünde çok büyük olmayan kalıcı izler oldu bunun dışında başka hiçbir şey olmamış adama. Ayrıca adamın yüzündeki kalıcı izleri babam yapmadı, babamın üstüne atlayınca masanın üstünde memurların kağıtları işlemek için kullandığı makas vb. bir şey ile yüzünde iz kalmış. Adamın eski İzmir valisi tanıdığı olduğu için dava etmekten hiç geri durmamış. Dava sırasında zaten hakim sürekli babam ile ileri geri konuşuyordu üstelik açıkça ifadelere müdahalede bulunuyordu. Özelliklede bahsettiğim masadaki kesici ve delici aletlerle ilgili olan kısımları değiştirmeye çalıştılar. Ayrıca hiçbir şekilde babamı suçlu gösteren ne ifade var nede kamera kaydı. Tam aksine ifadeler babamın lehineydi. İlginç bir şekilde mahkeme sonucu babama görevden atılma ve hapis cezası verdi. 2-4 yıl (tam hatırlamıyorum) hapis cezasını para cezasına çevirmedi. Bu ülkede kimler kimler hapis cezası almadan adliyeden elini kolunu sallayarak çıkıyor her gün televizyonlardan izliyorsunuz(tacizciler, kadına şiddet vb.). 20 yıllık kıdemli ve sicili kusursuz olan babam aleyhine ifade ve kanıt olmamasına rağmen ağır bir şekilde cezalandırdı. Babam en çok memurluğunu istiyor çünki yıllarca ailesinden uzakta yatılı okullarda kuru ekmek yiyerek Ağrını bir köyünden müdür olarak çıktı. Arkadaşlar önerilerinizi bekliyoruz babamla Ankara'ya gideceğiz.