Neler Yeni

Babam hukuka aykırı ve eski İzmir valisi'nin torpili ile hapis cezası aldı.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Hezekiel
Arkadaşlar merhaba, olayı kısaca anlatacağım ve önerilerinizi bekleyeceğim. Olayı daha iyi anlayabilmeniz için babamdan bahsederek başlıyorum olaya. Babam eski ilçe tarım müdürüdür, daha önce müdürlük yaptığı yerlerde çok sevildi. Kendi parasıyla kamyonet ( Mitsubishi L200 ) aldı, devletten bütçe desteği alarak daireler, dinlenme yerleri vb. şeyler yaptırdı, halkla birebir ilgilenip sorunlarını çözdü ve devletine en iyi şekilde hizmet etti. Ayrıca sicili tamamen temizdir, daha sonra kendi isteği ile memur oldu daha rahat etmek için. Geçtiğimiz yıllarda sicili temiz OLMAYAN ve daha yeni kavga etmiş biri ile kavga etti. Babamın anlattığına göre ilk önce arkadaşlarına ileri geri konuşmuş daha sonra babam rahatsız olunca ortamdan ayrılmış ve masasına gidip oturmuş. Arkasından birazdan kavga edeceği adam da odaya girmiş. İlk önce babamla ileri geri konuşmuş, babam aldırış etmeyince kalkıp masasını önündeki (gelen vatandaşların oturduğu) koltuğu duvara fırlatmış. İstediğine daha ulaşamadığı için bu sefer babamın üstüne atlamış ve tahmin edeceğiniz üzere bir güzel dayak yemiş. gün sonunda adamın yüzünde çok büyük olmayan kalıcı izler oldu bunun dışında başka hiçbir şey olmamış adama. Ayrıca adamın yüzündeki kalıcı izleri babam yapmadı, babamın üstüne atlayınca masanın üstünde memurların kağıtları işlemek için kullandığı makas vb. bir şey ile yüzünde iz kalmış. Adamın eski İzmir valisi tanıdığı olduğu için dava etmekten hiç geri durmamış. Dava sırasında zaten hakim sürekli babam ile ileri geri konuşuyordu üstelik açıkça ifadelere müdahalede bulunuyordu. Özelliklede bahsettiğim masadaki kesici ve delici aletlerle ilgili olan kısımları değiştirmeye çalıştılar. Ayrıca hiçbir şekilde babamı suçlu gösteren ne ifade var nede kamera kaydı. Tam aksine ifadeler babamın lehineydi. İlginç bir şekilde mahkeme sonucu babama görevden atılma ve hapis cezası verdi. 2-4 yıl (tam hatırlamıyorum) hapis cezasını para cezasına çevirmedi. Bu ülkede kimler kimler hapis cezası almadan adliyeden elini kolunu sallayarak çıkıyor her gün televizyonlardan izliyorsunuz(tacizciler, kadına şiddet vb.). 20 yıllık kıdemli ve sicili kusursuz olan babam aleyhine ifade ve kanıt olmamasına rağmen ağır bir şekilde cezalandırdı. Babam en çok memurluğunu istiyor çünki yıllarca ailesinden uzakta yatılı okullarda kuru ekmek yiyerek Ağrını bir köyünden müdür olarak çıktı. Arkadaşlar önerilerinizi bekliyoruz babamla Ankara'ya gideceğiz.
Kanka bu durum için çok üzüldüm ve bir o kadar da sinirlendim, sakın aptalca bir şey yapma(o adamın veya eski valinin kapısına dayanma demek istiyorum) umarım adalet yerini bulur ve gelişmeler hakkında bildirirsin

Berke Gözükara

80+ Bronze
Öncelikle çok geçmiş olsun umarım adalet yerini bulur. Hukuktan pek anlamam ama avukat tutmanız iyi olucaktır. İtiraz ederseniz ve üst mahkemelere çıkarsanız karşı tarafın torpili umarım işe yaramaz. çok çok geçmiş olsun mutlaka adalet yerini bulacaktır. Allah yardımcınız olsun

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Ya tanıdığın kıdemli birisi olacak bu ülkede ya da onların köpeği yoksa hep boyunu eğmeye çalışırlar. Allah babana ve ailene sabır versin. Benim de babam adliyede çalışıyor, ben de az çok biliyorum. Öncelikle sakiniğini koruyup karşı taraf ile asla iletişime geçmemeni istiyorum. Eğer reşitseniz ve belli bir miktar paranız varsa iyi bir avukat tutun. Karşı davaya hazırlanın. Avukatı tuttuktan sonra sizinle uzlaşmak isteyebilirler, tehdit bile edebilirler(anladığım kadarıyla birazmafya tipli birisi). Siz kesinlikle reddedin bunları. Zaten iyi avukat tutarsanız olayı lehinize çevirmekte hiç zorlanmazsınız. Maalesef ki bu da para ile oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer avukay tutacak paranız yoksa biraz araştırma ile Bölge Adliye'ye gidip orada üst mahkemelerde karşı dava açmaya hazırlanın. Oralardaki insanlar baya bir katıdır. Kendinizi düzgün ifade ederseniz eminim ki istediğinizi alırsınız.

Samurai V

80+
Ya tanıdığın kıdemli birisi olacak bu ülkede ya da onların köpeği yoksa hep boyunu eğmeye çalışırlar. Allah babana ve ailene sabır versin. Benim de babam adliyede çalışıyor, ben de az çok biliyorum. Öncelikle sakiniğini koruyup karşı taraf ile asla iletişime geçmemeni istiyorum. Eğer reşitseniz ve belli bir miktar paranız varsa iyi bir avukat tutun. Karşı davaya hazırlanın. Avukatı tuttuktan sonra sizinle uzlaşmak isteyebilirler, tehdit bile edebilirler(anladığım kadarıyla birazmafya tipli birisi). Siz kesinlikle reddedin bunları. Zaten iyi avukat tutarsanız olayı lehinize çevirmekte hiç zorlanmazsınız. Maalesef ki bu da para ile oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer avukay tutacak paranız yoksa biraz araştırma ile Bölge Adliye'ye gidip orada üst mahkemelerde karşı dava açmaya hazırlanın. Oralardaki insanlar baya bir katıdır. Kendinizi düzgün ifade ederseniz eminim ki istediğinizi alırsınız.
Evet konunun en başından beri avukatımız var, karşı taraf ile irtibatı sadece avukatlar aracılı ile anlaşma yapmak için kullanıyorduk 300-500 bin civarı para istediler. Para alamayınca da hapis cezası vermek istediler. İrtibat kurmuyoruz o insanlarla, araştırdık çevrelerindeki insanlarla da kavga etmişler.

MENGELE88

80+ Bronze
Arkadaşlar merhaba, olayı kısaca anlatacağım ve önerilerinizi bekleyeceğim. Olayı daha iyi anlayabilmeniz için babamdan bahsederek başlıyorum olaya. Babam eski ilçe tarım müdürüdür, daha önce müdürlük yaptığı yerlerde çok sevildi. Kendi parasıyla kamyonet ( Mitsubishi L200 ) aldı, devletten bütçe desteği alarak daireler, dinlenme yerleri vb. şeyler yaptırdı, halkla birebir ilgilenip sorunlarını çözdü ve devletine en iyi şekilde hizmet etti. Ayrıca sicili tamamen temizdir, daha sonra kendi isteği ile memur oldu daha rahat etmek için. Geçtiğimiz yıllarda sicili temiz OLMAYAN ve daha yeni kavga etmiş biri ile kavga etti. Babamın anlattığına göre ilk önce arkadaşlarına ileri geri konuşmuş daha sonra babam rahatsız olunca ortamdan ayrılmış ve masasına gidip oturmuş. Arkasından birazdan kavga edeceği adam da odaya girmiş. İlk önce babamla ileri geri konuşmuş, babam aldırış etmeyince kalkıp masasını önündeki (gelen vatandaşların oturduğu) koltuğu duvara fırlatmış. İstediğine daha ulaşamadığı için bu sefer babamın üstüne atlamış ve tahmin edeceğiniz üzere bir güzel dayak yemiş. gün sonunda adamın yüzünde çok büyük olmayan kalıcı izler oldu bunun dışında başka hiçbir şey olmamış adama. Ayrıca adamın yüzündeki kalıcı izleri babam yapmadı, babamın üstüne atlayınca masanın üstünde memurların kağıtları işlemek için kullandığı makas vb. bir şey ile yüzünde iz kalmış. Adamın eski İzmir valisi tanıdığı olduğu için dava etmekten hiç geri durmamış. Dava sırasında zaten hakim sürekli babam ile ileri geri konuşuyordu üstelik açıkça ifadelere müdahalede bulunuyordu. Özelliklede bahsettiğim masadaki kesici ve delici aletlerle ilgili olan kısımları değiştirmeye çalıştılar. Ayrıca hiçbir şekilde babamı suçlu gösteren ne ifade var nede kamera kaydı. Tam aksine ifadeler babamın lehineydi. İlginç bir şekilde mahkeme sonucu babama görevden atılma ve hapis cezası verdi. 2-4 yıl (tam hatırlamıyorum) hapis cezasını para cezasına çevirmedi. Bu ülkede kimler kimler hapis cezası almadan adliyeden elini kolunu sallayarak çıkıyor her gün televizyonlardan izliyorsunuz(tacizciler, kadına şiddet vb.). 20 yıllık kıdemli ve sicili kusursuz olan babam aleyhine ifade ve kanıt olmamasına rağmen ağır bir şekilde cezalandırdı. Babam en çok memurluğunu istiyor çünki yıllarca ailesinden uzakta yatılı okullarda kuru ekmek yiyerek Ağrını bir köyünden müdür olarak çıktı. Arkadaşlar önerilerinizi bekliyoruz babamla Ankara'ya gideceğiz.S
Son 2 cúmlene kadar hak veriyordum sonra saldım

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Maalesef torpil varsa işiniz zor.
Normal bir durumda cezası muhtemelen çok az olurdu(ya kısa süre yt yasağı ya da para cezası gibi)
Ancak torpil ve yalakalık adaletin önüne geçiyor ne yazık ki.

Samurai V

80+
Maalesef torpil varsa işiniz zor.
Normal bir durumda cezası muhtemelen çok az olurdu(ya kısa süre yt yasağı ya da para cezası gibi)
Ancak torpil ve yalakalık adaletin önüne geçiyor ne yazık ki.
Bilerek 3 yıl hapis verdiler 5 yıl da verebilirlerdi, 5 vermediler çünkü 5 yıl verselerdi dava yargıtay tarafından da incenirdi. Bu kadar şeyi para alamadıkları için yapıyorlar (500 bin istemişlerdi). Davanın daha üst mercilere ulaşmasını sağlayacağız.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Evet konunun en başından beri avukatımız var, karşı taraf ile irtibatı sadece avukatlar aracılı ile anlaşma yapmak için kullanıyorduk 300-500 bin civarı para istediler. Para alamayınca da hapis cezası vermek istediler. İrtibat kurmuyoruz o insanlarla, araştırdık çevrelerindeki insanlarla da kavga etmişler.
Bölge Adliye'sine gidin orada büyük ihtimal istediğiniz sonucu alırsınız. Bunu avukatınıza iletin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Geçmiş olsun tr işte ne beklersin adı bile muz cumhuriyeti

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Türkiye'de adalet beklemek mi? Yapacağın en büyük hata olur dostum.
Direkt olarak nasıl karar veriyorlar onu anlamıyorum, avukatlar ile konuşun, görgü tanıkları ile konuşun...
AIHM'di yanlış hatırlamıyorsa ona başvurun. Davanın en üst mahkemeye kadar çıkmasını sağlayız.
Şimdiden hakkınızda hayırlısı.

rapstarjustercik

80+ Bronze
A*P hadi kardeşim yeter bak vallahi artık nefret ettiğim chp'ye oy verme durumuna düştüm haydi görüşürüz 2023'te he he tamam yaparsın hizmetleri sonra ama şuan değil

Atletli

80+
Arkadaşlar merhaba, olayı kısaca anlatacağım ve önerilerinizi bekleyeceğim. Olayı daha iyi anlayabilmeniz için babamdan bahsederek başlıyorum olaya. Babam eski ilçe tarım müdürüdür, daha önce müdürlük yaptığı yerlerde çok sevildi. Kendi parasıyla kamyonet ( Mitsubishi L200 ) aldı, devletten bütçe desteği alarak daireler, dinlenme yerleri vb. şeyler yaptırdı, halkla birebir ilgilenip sorunlarını çözdü ve devletine en iyi şekilde hizmet etti. Ayrıca sicili tamamen temizdir, daha sonra kendi isteği ile memur oldu daha rahat etmek için. Geçtiğimiz yıllarda sicili temiz OLMAYAN ve daha yeni kavga etmiş biri ile kavga etti. Babamın anlattığına göre ilk önce arkadaşlarına ileri geri konuşmuş daha sonra babam rahatsız olunca ortamdan ayrılmış ve masasına gidip oturmuş. Arkasından birazdan kavga edeceği adam da odaya girmiş. İlk önce babamla ileri geri konuşmuş, babam aldırış etmeyince kalkıp masasını önündeki (gelen vatandaşların oturduğu) koltuğu duvara fırlatmış. İstediğine daha ulaşamadığı için bu sefer babamın üstüne atlamış ve tahmin edeceğiniz üzere bir güzel dayak yemiş. gün sonunda adamın yüzünde çok büyük olmayan kalıcı izler oldu bunun dışında başka hiçbir şey olmamış adama. Ayrıca adamın yüzündeki kalıcı izleri babam yapmadı, babamın üstüne atlayınca masanın üstünde memurların kağıtları işlemek için kullandığı makas vb. bir şey ile yüzünde iz kalmış. Adamın eski İzmir valisi tanıdığı olduğu için dava etmekten hiç geri durmamış. Dava sırasında zaten hakim sürekli babam ile ileri geri konuşuyordu üstelik açıkça ifadelere müdahalede bulunuyordu. Özelliklede bahsettiğim masadaki kesici ve delici aletlerle ilgili olan kısımları değiştirmeye çalıştılar. Ayrıca hiçbir şekilde babamı suçlu gösteren ne ifade var nede kamera kaydı. Tam aksine ifadeler babamın lehineydi. İlginç bir şekilde mahkeme sonucu babama görevden atılma ve hapis cezası verdi. 2-4 yıl (tam hatırlamıyorum) hapis cezasını para cezasına çevirmedi. Bu ülkede kimler kimler hapis cezası almadan adliyeden elini kolunu sallayarak çıkıyor her gün televizyonlardan izliyorsunuz(tacizciler, kadına şiddet vb.). 23 yıllık kıdemli ve sicili kusursuz olan babam aleyhine ifade ve kanıt olmamasına rağmen ağır bir şekilde cezalandırdı. Babam en çok memurluğunu istiyor çünki yıllarca ailesinden uzakta yatılı okullarda kuru ekmek yiyerek Ağrını bir köyünden müdür olarak çıktı. Arkadaşlar önerilerinizi bekliyoruz babamla Ankara'ya gideceğiz.
Bu olay gerçek ise üzüldüm :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,719
Üyeler
165,878
Son üye
miracavci
Top Bottom