Neler Yeni

Babama kredi çektirip laptop aldıracağım ACERNİTRO16 RTX4050 İ513500H iyi midir?

s31ndler

80+
Hmmm "Birleşmiş Milletlerin raporlarında 0-18 yaş arasındaki insanlar çocuk kabul edilirler." Siz çocuk değilsiniz hocam üzerinize gelmiyoruz size sadece olanı anlatıyoruz siz babanızı sevmiyorsunuz burdan bu bariz siz babanızı SEVMİYORSUNUZ! Eğer ki laptop krediyi çekmeseydi siz ne yapacaktınız babanıza? Onu evden mi atıcaktınız sokağa ya da onu baba olarak değil de 40 yıllık düşmanınız gibi mi görecektiniz? Ben eminim ki eğer babanız o n@let krediyi çekmeseydi siz babanıza baba gibi değil 40 yıllık düşmanınız gibi davranıcaktınız. Ben adım kadar eminim ki öyle olacaktı. Siz oturup kös kös oyununuzu oynarken babanız o laptop'un parasını ödeyecek gerçekten hiç utanma kalmamış kim bilir daha neler neler yapardınız babanıza 😖😖 Neyse iyikide babamı dinlemeyip evlenmemişim eğer ki dinleyip evlenseydim boş boş kadındır çocuktur onun boş boş masrafları ile uğraşıcak mışım
Eğer istediğim laptop alınmaz ise babamla tartışabilirim, diretebilirim, inatçı bir kişiliğim var. İmkansız bir şey istemiyorum ki, fatura bedeli zaten 12 bin tl, 15-20 bin tl kredi çekecek o kadar. Babama karşı sevgim ve saygım sonsuzdur ancak benim de isteklerim var ve bu isteklerim karşılanmalı, destek olunmalı ki ben de ilerde ona destek olayım.

ahmetkvrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Ahmet Kıvrak
Msi thin modelinin sıcaklık problemi var, ilk linkteki acer marka laptop da 45 ntsc ekran ile geliyor ki ben %100 srgb ekran istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Msi thin modelinin sıcaklık probelmi var, ilk linkteki acer marka laptop da 45 ntsc ekran ile geliyoe

Evet? Bir sorun mu var? 🤫

Oğlu için 15-20 bin liralık kredi çekebilir bir baba, bunu yapabilir. Neden 21 yaşında olduğum için böyle yapıyorsunuz? Bana şu an çalışmak çok zor geliyor, evet ama iyi bir laptopa da ihtiyacım var, kendimi şımartmak istiyorum. 😊
Bana şu an çalışmak zor geliyor demek çok saçma. O adama da kolay gelmiyordur herhalde. Ben ve çoğu kişi senin yerinde olsa, babama yük olmak yerine, 3 ay inek gibi yatacagima boş boş duracağıma girer bir işe çalışır, bilgisayarı mi da alır, babama yük de olmaz, hem de biraz aileme yardımcı olurum. Emin ol böyle yaparsan babanın gozunde de çok büyük yukseleceksin.

Zexius

80+ Bronze
Yav arkadaşlar ben bu konunun buraya geleceğini zaten tahmin etmiştim geldi duyar kasıcılar boş konuşanlar beyler bakın baba memnun çocuk memnun baba istemese zaten oğluna almaz demek ki adam oğluna almak istiyor alıyor isterse 40 yaşında olsun çocuk isterse 30 yaşında olsun bu babasıyla onun arasında olan bir şey burda utanılacak veya da rezil olunacak bir şey yok ben 18 yaşındayım hala babamdan telefon isterim ki alıyorda istemese almaz bende bir şey demem ama adam kabul ediyor ve alyıorsa burda zorla yaptırılan bir davranış yok

Güzel kardeşim benim öncelikle teşekkür ederim.Emekli babana kredi çektiriyorsun bunu gel Adana'da bir yerde söyle yaşatmazlar seni senin üstüne gelirler kardeşim benim bak kredi çekmek haram sen müslüman bir insansın müslüman bir insana babasına hem de emekli babasına kredi çektirip laptop aldırmak gerçekten yakışmaz utanç verici bir şey ve siz bunu söylüyorsunuz ben çalışamam bilmem ne bakın yanlış anlamayın size kızmıyorum sadece babanıza üzülüyorum Allâh yardımcısı olsun o öldüğü zaman siz çalışmak zorunda kalıcaksınız hiç mi namus şeref utanma yok be yazık kardeşim o adama adam senin kölen mi ciddi söylüyorum adam senin kölen mi? Eğer evet dersen Allâh senin aileye sabır versin diyorum. Ah ulan ah biz burada 4 yıldır emek vererek her gün 16 saat çalışıyorum çok komik bir para alıyorum her gün 16 saat çalışmama rağmen, siz de babanıza kredi çektirin emekli babanıza altını çiziyorum emekli ah ne diyim hocam eğer lafımın kıymeti yoksa peki siz bilirsiniz ilerde babanız gidince beni çok iyi anlayacaksınız ama o zaman iş işten geçmiş olacak 😣😖

Yani iyiymiş hocam 60.000₺ süper gerçekten bende ilk yıl 15 sonra 25 sonra 30 şimdide 35 alıyorum eğer sonraki sene bitinceye kadar çalışırsam toplamda 2 milyon liraya yakın param birikti ha bunların hepsini almıyorum masraflardı vergiydi isteklerdi cart curt elimde 1-1.5 milyon para kaldı bu kadar fazla maaş almamın sebebi şirketin büyük bir şirket olması şimdi de arkadaşlarla ekip kurduk dijital oyun sektörüne giriş yapacağız Türkçe spikerli futbol oyunu yapmayı düşünüyoruz inşallah güzel paralar kazanırız da biraz mutlu olalım bugüne kadar mutlu olamadım bari şimdi olayım :(
Hocam çok mu boş yaptın ya? :D valla kendini dramaya ne kadar sokmuşsun be birader ciddi diyorum zorla kendini bi dramanın içine sokmuşsun yok o bu şu yok z kuşağı zar zurt küçüklüğünde babanın yapmadığı ilgilenmediklerini başkasının babası yapınca burda ağlamayın ciddi diyorum komik görünüyorsunuz :D

Kendini havalı zannediyorsun birde çalışmak zor geliyorsa laptop rüyanda kardeşim öyle bir dünya yok sen yan yatıp kalkacaksın bir kere çektirdin iki üç sonrası olmayacak bunun birde emoji memoji atıyorsun ben gerçekten senin yerine utandım.Baban karşılamak zorunda değil madem laptop istiyorsan çalışıp paranı kazanıp laptop alacaksın. "Şahıslar veya kurumlarla yapılacak faizli kredi işlemleri de bu kapsamdadır. Bu itibarla haram olan bir işlemi yapmak caiz olmadığı gibi ona aracılık yapmak ve destek olmak da caiz değildir (Mevsili, el-İhtiyar, II, 406)." Kredi haram ayrıca ahirette Allâh sana hesabını sorar. Hayır bari çalış biraz emek ver boş boş oturup oyununu oynayacaksın laptop'u alıp babanda krediyi ödemek için emekli maaşından vazgeçecek belki adam kendine çok istediği bir şey alacaktı nereden biliyorsun? Keşke biraz emek verip kendi emeğinin karşılığını alsan çalışmak hiç de zor bir şey değil ben 4 yıldır kuryelik yapıyorum sabah 6.00'da başlayıp 22.00'a kadar günün 16 saati çalışıyorum kendi isteklerimi karşılamak için siz ise utanmazlık yapıp babanıza kredi çektiriyorsunuz. Atalarımız ne doğru demiş " Kalabalıkta artistlik yapanın affı tenhada kabul olmaz! " Ben size sadece utanmanız var mı demek istiyorum...
resmen kişniyorum burda aynen kardeşim adam utanmaz sen çok emekçi kardeşimizsin allahım şu adama fırsat vermeyin çok drama yapıyor

Son düzenleme:

s31ndler

80+
Yav arkadaşlar ben bu konunun buraya geleceğini zaten tahmin etmiştim geldi duyar kasıcılar boş konuşanlar beyler bakın baba memnun çocuk memnun baba istemese zaten oğluna almaz demek ki adam oğluna almak istiyor alıyor isterse 40 yaşında olsun çocuk isterse 30 yaşında olsun bu babasıyla onun arasında olan bir şey burda utanılacak veya da rezil olunacak bir şey yok ben 18 yaşındayım hala babamdan telefon isterim ki alıyorda istemese almaz bende bir şey demem ama adam kabul ediyor ve alyıorsa burda zorla yaptırılan bir davranış yok

Hocam çok mu boş yaptın ya? :D valla kendini dramaya ne kadar sokmuşsun be birader ciddi diyorum zorla kendini bi dramanın içine sokmuşsun yok o bu şu yok z kuşağı zar zurt küçüklüğünde babanın yapmadığı ilgilenmediklerini başkasının babası yapınca burda ağlamayın ciddi diyorum komik görünüyorsunuz :D
Hocam dünden beri üzerime geliyorlar, desteğiniz benim için çok önemliydi, iyi hissettirdi.

resmen kişniyorum burda aynen kardeşim adam utanmaz sen çok emekçi kardeşimizsin allahım şu adama fırsat vermeyin çok drama yapıyor
Hocam ben de anlamadım gerçekten. "allah sana hesap sorar, kredi haram, utanmaz." gibi ithamlar beni üzdü, kırdı açıkcası.

Zexius

80+ Bronze
Hocam dünden beri üzerime geliyorlar, desteğiniz benim için çok önemliydi, iyi hissettirdi.

Hocam ben de anlamadım gerçekten. "allah sana hesap sorar, kredi haram, utanmaz." gibi ithamlar beni üzdü, kırdı açıkcası.
Hocam bunları takmayın ya sanırsınız acılacın çocuğu küçük emrahlar bi tane film var duydunuz mu bilmem acıların çocuğu emrah :D aynısı bunlar İşin komik tarafı bunu diyipte hala bazılarının babasınn parasıyla geçinmeleri komik ha babasınından ilgi para maddi ihtiyaçlarını alamadığı için işe girip çalışıpta babasının parasıyla bi ihtiyacı olan laptop için sizi sapık bellemişler almışlar araya hakaret ediyorlar ulan sapık olsa bu kadar gömmezler ya :D ben burda utanılcak veya da rezil olan insanlar görüyorsam size utanmaz veya da daha farklı şekilde kapalı cümleler'le hakaret eden insanları re rezil olmuş olarak görüyorum siz bence hocam farklı bir forumda babama kredi çektirecem adıyla değil de laptop almak istiyorum diye konu açın yardımcı olurlar çünkü bu forumda bazı arkadaşlar acıların çocuğu emrah olduğu için çok drama yapıyorlar gülünnç bence :D

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,812
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Babanın çekeceği kredi sonucu eğer daha fazla maliyet oluşacaksa hiç bulaşma, zorunlu olmadıkça kredi kartı almayı düşünmüyorum hatta.
Kendin bilgisayar için para biriktir ben öyle yaptım çok şükür bilgisayarım var biraz geç oldu ama tam oldu.
4050'li pc önermem alacaksan 4060'lı pc öneririm biraz daha zorlayıp.

s31ndler

80+
Hocam bunları takmayın ya sanırsınız acılacın çocuğu küçük emrahlar bi tane film var duydunuz mu bilmem acıların çocuğu emrah :D aynısı bunlar İşin komik tarafı bunu diyipte hala bazılarının babasınn parasıyla geçinmeleri komik ha babasınından ilgi para maddi ihtiyaçlarını alamadığı için işe girip çalışıpta babasının parasıyla bi ihtiyacı olan laptop için sizi sapık bellemişler almışlar araya hakaret ediyorlar ulan sapık olsa bu kadar gömmezler ya :D ben burda utanılcak veya da rezil olan insanlar görüyorsam size utanmaz veya da daha farklı şekilde kapalı cümleler'le hakaret eden insanları re rezil olmuş olarak görüyorum siz bence hocam farklı bir forumda babama kredi çektirecem adıyla değil de laptop almak istiyorum diye konu açın yardımcı olurlar çünkü bu forumda bazı arkadaşlar acıların çocuğu emrah olduğu için çok drama yapıyorlar gülünnç bence :D
Allah sizden razı olsun :)

Babanın çekeceği kredi sonucu eğer daha fazla maliyet oluşacaksa hiç bulaşma, zorunlu olmadıkça kredi kartı almayı düşünmüyorum hatta.
Kendin bilgisayar için para biriktir ben öyle yaptım çok şükür bilgisayarım var biraz geç oldu ama tam oldu.
4050'li pc önermem alacaksan 4060'lı pc öneririm biraz daha zorlayıp.
Hocam şimdi bu thh kararı olumlu çıktığı için bu ayıplı laptopu bizden istiyorlar, fatura bedelini iade edecekler. Bu fatura bedelinin üstüne de 15bin tl kredi çekip ya da 10 bin kredi, 5 bin tl elden olacak çekilde iyi bir laptop alma fikrimiz var. Yazın çalışmayı düşünüyorum, babam bahçe işleri yapıyor, "sen de benimle gelirsin, çalışırsın." dedi. Yorumunuz için teşekkürler bu arada.

Son düzenleme:

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,590
İsim
ismail
Babanızın kemoterapi ilaç parasına çökmediğiniz için mutlu oldum :kekw:
şaka bir yana 4060 ve üstü kart içeren bir laptop bakın sonra üzülürsünüz.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,029
İsim
baba merhaba
Tamam dostum işine bakmanı tavsiye ederim.
hocam yazdıklarını okudum, hak veriyorum size. pc için kredi çekip aldırmak bana da tuhaf geldi.
ama pc oyun için değil de okul hayatında işini kolaylaştıracaksa ona da bişey diyemiyiz
bu arada malum parti 💡kuryelere ek vergi getirdi değil mi

s31ndler

80+
hocam yazdıklarını okudum, hak veriyorum size. pc için kredi çekip aldırmak bana da tuhaf geldi.
ama pc oyun için değil de okul hayatında işini kolaylaştıracaksa ona da bişey diyemiyiz
bu arada malum parti 💡kuryelere ek vergi getirdi değil mi
Bana, "utanmaz." denilmesine hak veriyorsunuz yanii, pes!

Top Bottom