Neler Yeni

Babamı laptop almak için kredi çekmeye nasıl ikna edebilirim?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

ozan2327

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
606
İsim
ozan başaran
hocam tabi babanızla aranızdaki ilişkiye karışmak bizim haddimize değil fakat 20 li yaşlarındaki bir birey ailesine mümkün olduğunca az yük olmalı hatta destek çıkmalı diye düşünüyorum. ülkede kimse mutlu değil zaten kimse istediğini alamıyor biraz anlayışlı olup karşımızdakinin babamız olduğunu unutmamak lazım 20 yaşınıza kadar size fazlasıyla destek olmuş beslemiş büyütmüş zaten. bunu yapmayan çocuklarını sokağa atan babalar da var, bir de bu yönden bakın olaya

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Ahmet Hakan
Dostum yazdıklarınla burada 1 kişiyi bile ikna edemiyorsun. Çünkü istediğin normal değil normalleştirdiğin bir şımarıklık. Senin dışında herkes farkında.

Bilgisayar istediğin. Potansiyeline ihtiyacın olmadığı kadar lüks bir bilgisayar üstelik. Başına oturup saatlerce oyun oynayarak zamanını harcayacağın bir lüks. Uğruna aile ekonomisini ateşe atacağın kadar gözünü hırs bürüdüğün şey bu. Kıyafet, giyecek gibi temel bir ihtiyaç da değil.

Ben daha fazla zamanımı harcamayacağım senin için Allah senin de babanın da yardımcısı olsun kal sağlıcakla.

s31ndler

80+
Ondan istemek yerine benim yaptığım gibi 7 bin lirasını biriktirip ona verdikten sonra üstünü tamamlama konusunda yardım etmesini rica edebilirsin. Eğer öğrenciysen ara dönem olarak (yaz tatili) değilsen de uzun süreli kasiyerlik başvurusu da yapabilirsin cv ni herhangi bir şubeye bırakman yeterli olacaktır. Şahsen 20 yaşındayım valorantta max 110 fps ve bir dakika içinde 5 6 kere fps imin 1 lere kadar düşmesiyle 5 yıl laptobuma katlandım. Şimdi masaüstüne geçeceğim üni dönemi boyunca kenara atarak biriktirdim ve anneme verdim o da ricamı kabul edip kasa almama yardım etti. Güzel bir monitör almak için kasiyerliğe gireceğim ara dönem olarak ve monitörden kalan parayı da anneme vereceğim çünkü 18 den sonra bize bakmak zorunda değiller ve hayatları yeterince zor.
Hocam çabanızı taktir ettim ancak herkes aynı psikoloji de olamayabiliyor. Çalışmak istemediğimiz zamanlar olabiliyor ve ben de böyle bir süreçten geçiyorum, babamın da bu süreçte yanımda olmasını, bana destek olmasını istiyorum hocan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

çok istiyorsan 4050 laptop var 24k ya vatanda acer nitro
benimde düşüncem adam param yok demiş yani zorlamaman olucaktır yada kendin part time çalışabilirsin günlük işler kovalayabilirsin benim gibi
liseye gittiğim zamanlardada kovalıyordum ki cebime iyi bir para kaldı kenara harçlık olması adına koydum.
Hocam 4050 işimi görmez, minimum 4060 olması lazım.

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal
Hocam cahilce davranmıyorum. Gayet aklım yerinde, imkansız bir istekte bulunmuyorum ben. Evet, şu an çalışmak bana zor geliyor ama bu laptopu istiyorum

Davranmıyorsun ısrar ediyorsun. Babanı biz tamıyoruz sen tanıyorsun eğer baban namuslu işinde gücünde bir adam ise onurlu bir adamdır da. Emekli olsupunu söylüyorsun yaşıda var baya demekki , yullarca çalışmış da emekli olmuş , peki sen bu durumda şuan çalışmak bana zor geliyor demekle neyi kastediyosun , özürlümüsğn sakatmısın nesin? Senin şuan dağları tepeleri tırmalaman lazım senin yerinde duramaman lazım. Sana bir tavsiye vereyim eğer o leptopu sen dışarıda çalışıp almayıp babanı zorla kredi çekmeye ikna edersen, bilki senin hayatın böyle ağlamakla zırlamakla geçecek. Sen olmadan dalından düşmeye çalışıyorsun . Sana üzülüyorum düşünce tarzına verdiğin cevaplara

Atemix38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Atemix38
Hocam çabanızı taktir ettim ancak herkes aynı psikoloji de olamayabiliyor. Çalışmak istemediğimiz zamanlar olabiliyor ve ben de böyle bir süreçten geçiyorum, babamın da bu süreçte yanımda olmasını, bana destek olmasını istiyorum hocan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam 4050 işimi görmez, minimum 4060 olması lazım.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-256ssd-gtx-1050-15.6-fullhd-1179106672/detay bunu al bu bile iş görür merak etme

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,587
İsim
Emre
Discord
necromancerr
GTX 1050 bile yeterli hocam
Benim yaşım 18 liseyi yeni bitirdim part time çalışarak ki bunu dışarda harcadığım halde ayıp olmasın ama 7-8 bin TL'ye yakında cebime para kaldı. Yeri geldi kıyafet aldım yeri geldi dışarda arkadaşlarla yemek yedim yeri geldi toplanıp mangala gittik. Yani genç birinin yapabileceği birçok şeyi yaptım ancak üstte yazdığım miktarda kaldı elime onuda saklıyorum. Benim pederde üniversite kazanırsan senin masaüstünü bize bırakırsın sana laptop alırız demişti ki bunu içten söyledi zorunluluktan falan değil. Bana kalsa ben elimdeki sistemi satıp üstünede ben koyup 3050 yada 4050 laptop alırdım. (ki gene yukarıda bahsettiğim 4050 laptopu aldırmayı düşünüyorum kendisine çok fazla masraf olmaması adına.)

Atemix38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Atemix38
Benim yaşım 18 liseyi yeni bitirdim part time çalışarak ki bunu dışarda harcadığım halde ayıp olmasın ama 7-8 bin TL'ye yakında cebime para kaldı. Yeri geldi kıyafet aldım yeri geldi dışarda arkadaşlarla yemek yedim yeri geldi toplanıp mangala gittik. Yani genç birinin yapabileceği birçok şeyi yaptım ancak üstte yazdığım miktarda kaldı elime onuda saklıyorum. Benim pederde üniversite kazanırsan senin masaüstünü bize bırakırsın sana laptop alırız demişti ki bunu içten söyledi zorunluluktan falan değil. Bana kalsa ben elimdeki sistemi satıp üstünede ben koyup 3050 yada 4050 laptop alırdım. (ki gene yukarıda bahsettiğim 4050 laptopu aldırmayı düşünüyorum kendisine çok fazla masraf olmaması adına.)
Hocam GTX 1050 falan da yeter RDR2 falan oynar en fazla

s31ndler

80+
hocam tabi babanızla aranızdaki ilişkiye karışmak bizim haddimize değil fakat 20 li yaşlarındaki bir birey ailesine mümkün olduğunca az yük olmalı hatta destek çıkmalı diye düşünüyorum. ülkede kimse mutlu değil zaten kimse istediğini alamıyor biraz anlayışlı olup karşımızdakinin babamız olduğunu unutmamak lazım 20 yaşınıza kadar size fazlasıyla destek olmuş beslemiş büyütmüş zaten. bunu yapmayan çocuklarını sokağa atan babalar da var, bir de bu yönden bakın olaya
Babama karşı olan sevgimi, saygımı kimse sorgulamamalı, sorgulayamaz. Babamı çok seviyorum ve sadece ona bir istekte bulunuyorum, yanımda olmasını istiyorum hocam.

Karasu7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ensar Keskin
neden bu kadar tepki veriliyo dedinya çünkü sen küçük bir çocuk değilsin artık 21 yaşında bir yetişkinsin kendi ayaklarının üzerinde durabilcek yaşdasın kendi isteklerini alabilcek yaşdasın e hadi 30k laptop dersin baba ben laptop alıcam 20k topladım biraz yardım edermisin dersin babanda 10k katar alırsınız ama sen direk babana aldırmaya çalışıyosun sen çocuk değislniki baba ben bunu istiyorum diceksinde babanda tmm oğlum diyip gidip alsın ki almak istedeğin şeyde bir emekli ve ev geçiren biri için zor bişey babana biraz yardım bilgesyara biraz para kat baban sana destek olur zaten

Emre mete

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Emre
Umarım başarılı olursunuz hocam. Tepkinizi anlayabiliyorum ancak ben bu laptopu istiyorum ve almalılar, almak zorundalar hocam. Ben imkansız bir şey istemiyorum, 20 bin TL'nin faizi ne kadar olabilir en fazla? Geri kalanı elden versek hallolacak zaten. Temmuz ayında emekli maaşına zam gelecek zaten, o zam ile birlikte alabilir diye düşünüyorum.
ya dalga geçiyorsun bizimle ya da bom boş bir insansınız başka açıklaması olamaz açık ve net.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom