Neler Yeni

Babamı Yeni PC Almasına Nasıl İkna Ederim?

Hyper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Serdar Ali Azazi
Twitter
NorthwestHyper
Facebook
serdarali.azazi
Eğer ailen istediğin gibi bir PC satın alamıyorsa senin çalışıp para biriktirme gerekiyor. Azmini görürlerse bir ihtimal destek çıkıp istediğini almanı sağlayabilirler.

ZAF3R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ZAFER UYAR
Valla kardeşim yeni pc herkezin istediği bir şey. Allah isteyen herkeze nasip etsin inşallah. Lakin ailenin ekonomik olarak bunu karşılamaya durumu yoksa. Ailene bunun için baskı yapmak senin ayıbındır. Adam gibi bir pc 2 asgari ücretten daha fazla. Haliyle para kolay kazanılmıyor. Ekonomik olarak durumunuz iyi olsa zaten baban sanmıyorum ikiletsin. Tabi bu ailenin seni ne kadar sevdiğiyle alakalı :D. Şaka bir yana durumunuz iyiyse düzgün bir dille babana durumu anlat.

R3b311i0n_01

80+ Bronze
silindi

Son düzenleme:

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
babana baba takdir getircem bana bilgisayar al de alır

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Bende 15yasindayim aylık 100-150 bazen artı 200falan harçlık alıyorum bayramlarda 50-20ne varsa abimden anlamdan veriyorlaedi bir baktım 600tl olmuş gittim anakart aldım baktim bizimkilerde yardım etmeye başladı şuan 2.ayimdayim ram anakart kasa SSD tamam ekran kartı islemxi kaldı onuda onlar alacak tek yapacağın derslerine çalışmak benim de lgsden 363ve düz lisedeyim aslında yapabilirdim matematiği yanlış kodladigim için böle bir duruma düştüm 20net Türkçe 10net ing 9nrt ink 8n din 15n fen 0n matematik
Sen süpersin. Arkadaştan beklediğim de aynen bu. Ben de senin yaptığın şeyi yaptım tüm parçalar bitti topladım ve 1 senedir mis gibi bilgisayarım var.<3

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ahm3t_I3atuhan_9
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Ömer Hatay
Aileni nasıl ikna edersin bilmem ama kendin almak istersen ne yapman gerektiğini anlatayım:

Okula evden yemek götürüp yemek parasının cebinde kalmasını sağlamak bu işin en önemli kısmı bu yüzden yemeğini evden götürmeni tavsiye ediyorum. Bu sayede günde 10 TL den haftada 50tl cebinde kalacaktır.

Dışarıya daha az gezmeye çıkmanı öneriyorum buda bütçeye büyük bir avantaj sağlayıp hedefe bir adım daha yaklaşmanı sağlar.

İçini açamayacağın bir kumbara alıp içine her gün en az 2tl olmakla birlikte cebindeki bozuklukları atıyorsun, küçükte olsa bütçeye katkı sağlıyor.

Mümkünse yaptığın harcamaları not alıp gözden geçir ve gereksiz yere yaptığın harcamaları gözden geçir, bir daha yapmamaya özen göster.

Fırsatları, indirimleri ve 2. El parçaları kovala, paran her biriktiginde PC ye parça al. Aldığın her parça hedefe yaklaştığının bir göstergesi olarak umutsuzluğa kapılmamanı sağlayacak ve motivasyonunu arttıracak.

Nitekim ben bunları yaparak rx570 li pc topladım. Fakat oynayacak vakit yok arada bakıyorum öyle orasını hiç açmayalım :)

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Recep Togrul
Güzel evladım bende bir babayim ve emin ol şuan türkiye şartları çok kötü aile durumunun kötü kirada olduğunuzu yazmışsın emsallerininde dediği gibi tatilde sık dişini çalış kendin kazan kendin al ozaman sana kimse hicbirsey demez hatta gurur duyarlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Abdulkadir Memiş
Aga ders çalışıcan ama baban görecek sonra iyi davranıcan sorumluluklarını yapıcan benimki hiç almıyordu 3 yıllık birikim yaptım ve aldım

Top Bottom