Bir şey soracağım.Hocam muhasebeci olarak söyleyeyim. Mükellefimin banka hesabına "kira ücreti / bedeli" gibi açıklamalar ile gelen para yüzünden cezai işlem uygulandı gmsi mükellefi sayıldı beyanname vermemekten geçmişe dönük ceza yedi.
Düzenledim başlığı.ee zaten kiradan vergi alınır bu yeni bir şey değil, vergi kaçıranları tespit için atılan bir adım diye yorumladım.
Bir şey soracağım.
Ben geçen hafta kuyumcuya gittiğim zaman orada bir vatandaş çeyrek altın aldı ve ödemesini IBAN ile atmak istediğini belirttiğinde kuyumcu dükkan sahibi kabul etmedi ve sıkıntılı olduğunu belirtti, sadece nakit başka ödeme kabul etmiyorlar. Bu konu hakkında da sanırsam şimdi belirttiğin o kira cezasının benzerliği var
Mesaj otomatik birleştirildi:
Düzenledim başlığı.
Hesap hareketleri niye işleniyor ki? Sırf esnaf olduğu için mi?hocam ibana para gelirse fatura kesmek zorunda o yüzden kabul etmemiştir. ay sonuda hesap hareketleri işlendiği zaman hesap açık verir fatura kesmediği için bu sefer geriye dönük kesmek zorunda kalır ve fatura tutarının %10 u kadar ceza yer.
hocam 1. sınıf defter ( bilanço ) ve şirketlerin ( ltd. şti. / a.ş. ) banka hesap hareketleri işlenir. ama işletmelerin yani 2. sınıf defterlerin bankaları işlenmez.Hesap hareketleri niye işleniyor ki? Sırf esnaf olduğu için mi?
Teşekkür ederimhocam 1. sınıf defter ( bilanço ) ve şirketlerin ( ltd. şti. / a.ş. ) banka hesap hareketleri işlenir. ama işletmelerin yani 2. sınıf defterlerin bankaları işlenmez.
Onu yapmazlar. Zaten kaos, fitne ve fesat çıkması için yapılıyor bunlar. Göçmen, mülteci mevzusu ile bunlara göre (küreselci, yeni Dünya düzeni hizmetkârı her neyse) küresel göç olmak ve devam etmek zorunda. Irkçılık ve milliyetçilik üzerinden kaos çıkartıp, hükümetleri ve ülkeleri yıkmak için amaçlanmış bir şey. akpnin inatla kulağını tıkama sebebi işte bu yüzden. Rte itaati keserse onlara göre bedelini canıyla ya da başka şeylerle ödeyebilir çünkü.Kayıtdışı çalışmanın önüne geçmek için böyle adımlar atsanız ya. Ama o zaman mültecilerle piyasanın içine ettiğiniz anlaşılır. Neyse boş verin!
rica ederimmTeşekkür ederim