Neler Yeni

🟠 Bakanlık Kira Gelir Vergilerini sıkı denetime aldı! 📥

asmarena6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
Berk Era
Geldi gelmekte olan.
İŞTE GELİYORRR ÖZEL HAREKAAT

WhatsApp Image 2024-02-19 at 16.28.43 (1).jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,074
İsim
Burak Karadağ
Hocam muhasebeci olarak söyleyeyim. Mükellefimin banka hesabına "kira ücreti / bedeli" gibi açıklamalar ile gelen para yüzünden cezai işlem uygulandı gmsi mükellefi sayıldı beyanname vermemekten geçmişe dönük ceza yedi.
Bir şey soracağım.
Ben geçen hafta kuyumcuya gittiğim zaman orada bir vatandaş çeyrek altın aldı ve ödemesini IBAN ile atmak istediğini belirttiğinde kuyumcu dükkan sahibi kabul etmedi ve sıkıntılı olduğunu belirtti, sadece nakit başka ödeme kabul etmiyorlar. Bu konu hakkında da sanırsam şimdi belirttiğin o kira cezasının benzerliği var
Mesaj otomatik birleştirildi:

ee zaten kiradan vergi alınır bu yeni bir şey değil, vergi kaçıranları tespit için atılan bir adım diye yorumladım.
Düzenledim başlığı.

UÇAN TÜRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
EFEKAN SARIKAYA
Bir şey soracağım.
Ben geçen hafta kuyumcuya gittiğim zaman orada bir vatandaş çeyrek altın aldı ve ödemesini IBAN ile atmak istediğini belirttiğinde kuyumcu dükkan sahibi kabul etmedi ve sıkıntılı olduğunu belirtti, sadece nakit başka ödeme kabul etmiyorlar. Bu konu hakkında da sanırsam şimdi belirttiğin o kira cezasının benzerliği var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düzenledim başlığı.

hocam ibana para gelirse fatura kesmek zorunda o yüzden kabul etmemiştir. ay sonuda hesap hareketleri işlendiği zaman hesap açık verir fatura kesmediği için bu sefer geriye dönük kesmek zorunda kalır ve fatura tutarının %10 u kadar ceza yer.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,074
İsim
Burak Karadağ
hocam ibana para gelirse fatura kesmek zorunda o yüzden kabul etmemiştir. ay sonuda hesap hareketleri işlendiği zaman hesap açık verir fatura kesmediği için bu sefer geriye dönük kesmek zorunda kalır ve fatura tutarının %10 u kadar ceza yer.
Hesap hareketleri niye işleniyor ki? Sırf esnaf olduğu için mi?

UÇAN TÜRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
EFEKAN SARIKAYA
Hesap hareketleri niye işleniyor ki? Sırf esnaf olduğu için mi?
hocam 1. sınıf defter ( bilanço ) ve şirketlerin ( ltd. şti. / a.ş. ) banka hesap hareketleri işlenir. ama işletmelerin yani 2. sınıf defterlerin bankaları işlenmez.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,316
İsim
Kadir
MTV bir anda nasıl iki kez alındıysa emlak vergisi de iki kez alınması için ön ayak yapılmış olabilir
Kira gelirinizi beyan etmiyor musunuz, biz de emlak vergisini iki kez alırız derlerse şaşırmam.

Existentia

80+ Silver
Esnaf vergi ödemiyor biraz da onun peşine düşsünler

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,319
İsim
Semih Boran
Kayıtdışı çalışmanın önüne geçmek için böyle adımlar atsanız ya. Ama o zaman mültecilerle piyasanın içine ettiğiniz anlaşılır. Neyse boş verin!
Onu yapmazlar. Zaten kaos, fitne ve fesat çıkması için yapılıyor bunlar. Göçmen, mülteci mevzusu ile bunlara göre (küreselci, yeni Dünya düzeni hizmetkârı her neyse) küresel göç olmak ve devam etmek zorunda. Irkçılık ve milliyetçilik üzerinden kaos çıkartıp, hükümetleri ve ülkeleri yıkmak için amaçlanmış bir şey. akpnin inatla kulağını tıkama sebebi işte bu yüzden. Rte itaati keserse onlara göre bedelini canıyla ya da başka şeylerle ödeyebilir çünkü.

UÇAN TÜRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
EFEKAN SARIKAYA

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu karar elden kira alıp vergi ödemesi yapmayan akıllılar içindir. Zaten sen banka havalesi yaparken 1 kere kira ödemesi diye girsen direkt vergi için çağırıyorlar. Bankaya düzenli para yatıp bu durumdan kaçan yoktur. Vergi vermemek için elden alan çok. Bu karar onları üzer. Yoksa kirasını havale ile alan zaten ödüyordur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,939
Üyeler
163,413
Son üye
mYagizo
Top Bottom