Neler Yeni

🔥İndirim Balparmak Çam Balı 850 g 310TL

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,723
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Babam arıcıydı ben tüm sürece hakimim diyebilirim size. Kendisi sadece ilkbaharda şeker veriyordu onun haricinde asla şeker vermezdi arılara. İlkbaharda verme sebebi de arılar o zamanlar mevcutlarını arttırıyolar kıştan çıktıları için de güçsüzler. Eylül'de de balları alıyoruz bi ara baya bi sattık çok memnun kaldı insanlar. Arayıp dururlardı bal var mı alacaz ne kadarsa ne kadar söyle alcaz diyolardı. Arılara hep şeker verip petekleri köküne kadar doldurtuyolar maalesef. Biz asla dopdolu petek alamadık hep yanları boş kalıyordu, belki onun da bi taktiği vardı bilmiyorum ama ilkbahar haricinde arıya şeker verenden korkun.

Gerçek bal donar bu arada. Eğer balınız donuyorsa (çiçek balı donar genelde) gerçektir o böyle krem gibi sürülüyor.

Gurkanpiro

80+ Platinum
görsel yardımcı oldu teşekkürler dediğimde psikoloğa görün deyip şizofren ruhunu ön plana çıkardığın için sağol. Bu arada ardı yanan sensin.Nasıl çakmak çaktıysam alev püskürterek yazıyorsun daskjdsa :kekw: Küçük ejderya seni:love:

bosver hocam bu adam sureklı toksiklik yapıyor

GirayHan

80+ Platinum

Zzabuza

80+
Üsteki arkadaşın dediği gibi bunlar arı konmayan yapay ballar. Bunlara para verip kendinizi zehirlemeyin. Bizde 100 tane arı kovanı var bu işin içindeyim. Çevrenizde böyle arıcılık yapan vatandaşlardan alın hem onlara destek hem iyi ürün hem sağlıklı ürün. Fiyatıda kilosu 500 çiçek balının.
Hocam bu rengi koyu ballar neden daha lezzetli oluyor bilginiz var mı(konudan bağımsız fırsattan istifade sorayım dedim)

maury

80+
Alayı %99 sahtekar bizim köyde tanıdığımızda var arıya şeker vermiyorum diyor kapısının önünde 15-20 çuval şeker var ..... köylüyü
Bal mumu olmayan karakovan balı alacaksın ya da bal almayacaksın
sizin köydeki yavşak olabilir ama her balcı öyle değil dostum. Benim yıllardır bal aldığım abi var dededen toruna arıcılık yapıyorlar. Pahalıya veriyor ama hakiki sağlam bal. Yurtdışından çok fazla sipariş var ama bal bitince bitti olunca alırsın diyor. İstese bala şeker katar satar.

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Samet Albayrak
Hocam bu rengi koyu ballar neden daha lezzetli oluyor bilginiz var mı(konudan bağımsız fırsattan istifade sorayım dedim)
Hocam damak tadı ile ilgili bir durum. Mesela biz aile olarak masada kestane balımız eksik olmazdı. Çiçek balını yemezdik . İş yerinde arkadaşlarda çiçek balına alışık kestane yemiyorlar. Sorduğunuz sorunun teknik terimini bilmiyorum ama dediğim gibi bu iş damak tadi. İhlamur çiçek balına göre koyu olur, çam balı, kestane balı vs koyu olur. Herhalde bu çiçeklerden aldıkları polenden kaynaklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sizin köydeki yavşak olabilir ama her balcı öyle değil dostum. Benim yıllardır bal aldığım abi var dededen toruna arıcılık yapıyorlar. Pahalıya veriyor ama hakiki sağlam bal. Yurtdışından çok fazla sipariş var ama bal bitince bitti olunca alırsın diyor. İstese bala şeker katar satar.
Hocam zaten arıya şeker vs verilir ama yaz mevsiminde yanı bal zamanında verirsen arı onu bala katar. Kışın arı çok yiyecek bulamadığı için kışı geçirmesi için şeker şerbeti verilir bunu bala katmaz. Bunun nedenide bal sağım dönemi arılara hiç yiyecek bal bırakmadıklarından kaynaklı . Yani diyelim arıda 9 petek bal var bizim arıcılar 9 peteğide alır ama olması gereken 9 peteğin 4 veya 5 tanesini arıya bırakmaktır ama dediğim gibi bunu yapan arıcı bulmak imkansız zira bal verimi son 10 yılda çok düştü. Zaman zaman bu olayı bizde yaşıyoruz, Kışın arıya verilen şekerin bala katıldığını görmedik.

Son düzenleme:

Zzabuza

80+
Hocam damak tadı ile ilgili bir durum. Mesela biz aile olarak masada kestane balımız eksik olmazdı. Çiçek balını yemezdik . İş yerinde arkadaşlarda çiçek balına alışık kestane yemiyorlar. Sorduğunuz sorunun teknik terimini bilmiyorum ama dediğim gibi bu iş damak tadi. İhlamur çiçek balına göre koyu olur, çam balı, kestane balı vs koyu olur. Herhalde bu çiçeklerden aldıkları polenden kaynaklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam zaten arıya şeker vs verilir ama yaz mevsiminde yanı bal zamanında verirsen arı onu bala katar. Kışın arı çok yiyecek bulamadığı için kışı geçirmesi için şeker şerbeti verilir bunu bala katmaz. Bunun nedenide bal sağım dönemi arılara hiç yiyecek bal bırakmadıklarından kaynaklı . Yani diyelim arıda 9 petek bal var bizim arıcılar 9 peteğide alır ama olması gereken 9 peteğin 4 veya 5 tanesini arıya bırakmaktır ama dediğim gibi bunu yapan arıcı bulmak imkansız zira bal verimi son 10 yılda çok düştü. Zaman zaman bu olayı bizde yaşıyoruz, Kışın arıya verilen şekerin bala katıldığını görmedik.
Hocam şeker verilmeyen bal tattınız mı hiç?

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Ryzen

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Samet Albayrak
bende çok arıyorum adam ille vermedim diyor ama tadınca belli oluyor.
Hocam çiçek balı yerseniz şeker tadı almanız çok normal. Bunu anlamanın yolu bal kısa zamanda donup kristallenme yaparsa şekerli baldır. Ayrıca çiçek balı şekersiz olsada donar ama aradaki fark kristallenme şekerimsi bir görüntü olmaz. Çiçek balı arının aldığı polenden dolayı tatlı olma oranı yüksektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Abdullah Kemal Güzel
Çam balı en ucuz, en dandik bal

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,434
Üyeler