Ayna ve aynasız farkı nedir hocamHocam bende bakıyorum eğer aynasız bakıyorsan sana Sony a6000 önerebilirim dersen ikinci elde olur Sony a6300 bak ben bu ikisini düşünüyorum araştırdım da biraz genel olarak aynasız makinelerde genel olarak Sony ön planda
Aynalı yani DSLR kameralarda sensörün önünde bir ayna var görüntü aynadan vizöre yansıyıp görüntüyü size iletir. aynasız kameralarda vizör yine vardır ancak LCD ekranla aynı işl görür ve ayna olmadığı için fotoğraf makinesi çok daha küçüktür.Ayna ve aynasız farkı nedir hocam
Hocam almadan önce ihtiyacın konusunda karar ver önce rastgele bir cihaz almak üzer. Lens ihtiyacın olacak mı mesela ? Gece çekecek misin? Sokakta mı kullanacaksın ağırlık, batarya, kompakt olması önemli mi ? Spor, hayvan gibi hareketli ve ani çekimler mi yapacaksın portre fotoğrafçılığı mı yapacaksın? Çektiğin fotoğrafı tek tıkla instagramına atmak istiyor musun yoksa sürekli dosyaları taşıyıp colora mı gireceksin? Video çekimi önemli mi değil mi ? Sonradan bodyi yükseltmeyi planlayarak mı giriyorsun yoksa elimin altında bir makine olsun 5 sene takılırım mı ?Ayna ve aynasız farkı nedir hocam