Başlangıçta otomatik onarım

Reaksiyon skoru
18
Bir süredir laptopu her açtığımda otomatik onarıma giriyor direkt ve otomatik onarılamadı diyor sonrasında yeniden başlattığımda pc bu sefer normal bir şekilde açılıyor aldığım hatalar : rdyboost.sys , srttrail.txt
Neredeyse her şeyi denedim temiz kurulum yaptım hızlı açılmayı kapattım, statik yükü boşalttım ne yaptıysam düzelmedi. Bunun öncesinde laptopu prize takmadan çalıştırırsam mavi ekran hatası alıyordum bir bağlantısı var mıdır bilmiyorum şu an her türlü açılışta hata veriyor.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-02-23 at 21.56.41.webp
    WhatsApp Image 2026-02-23 at 21.56.41.webp
    104.1 KB · Hit: 8
Stop code memory management ve kernel security check failure de eklendi şimdi. Galiba bütün hata kodlarını alıcam bu gidişle. Ram tanılaması da yaptım ssdyi de diskinfodan kontrol ettim yok hiçbir şey çıkmıyor. Minidump dosyası da oluşmuyor

Format atarken kullandığınız Windows ISO dosyası zarar görmüş olabilir. İmkan varsa başka bir bilgisayardan en güncel Windows 11 ISO dosyasını indirip UEFI olarak USB belleğe yazıp yeniden bir format atmayı deneyin. Windows yüklendikten sonra ilk iş olarak varsa BIOS güncellemesini kontrol edin. Sürücülerin Windows Update üzerinden yüklenmesini sağlayın. Yüklenmeyenleri cihazın destek sayfasından indirip manuel olarak kurun.

Format atarken kullandığınız Windows ISO dosyası zarar görmüş olabilir. İmkan varsa başka bir bilgisayardan en güncel Windows 11 ISO dosyasını indirip UEFI olarak USB belleğe yazıp yeniden bir format atmayı deneyin. Windows yüklendikten sonra ilk iş olarak varsa BIOS güncellemesini kontrol edin. Sürücülerin Windows Update üzerinden yüklenmesini sağlayın. Yüklenmeyenleri cihazın destek sayfasından indirip manuel olarak kurun.
Windows media creation tool ile flashı kurdum windows kurulum dosyalarında bir hata olduğunu düşünmüyorum zira format atmadan önce de aynı hataları alıyordum attıktan sonra da aynı hataları almaya devam ettim çok büyük bir tesadüf olsa gerek ki kurulum yaparken dosyalar yine hatalı olsun Bios'um zaten güncel driverları da birebir dediğiniz şekilde kurdum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://drive.google.com/file/d/1uuk2dEE4E4ZX54Q0MkPOXm0FSDFp1XTU/view?usp=sharing bu da şimdi çektiğim videosu

Son düzenleme:
Windows media creation tool ile flashı kurdum windows kurulum dosyalarında bir hata olduğunu düşünmüyorum zira format atmadan önce de aynı hataları alıyordum attıktan sonra da aynı hataları almaya devam ettim çok büyük bir tesadüf olsa gerek ki kurulum yaparken dosyalar yine hatalı olsun Bios'um zaten güncel driverları da birebir dediğiniz şekilde kurdum

https://drive.google.com/file/d/1uuk2dEE4E4ZX54Q0MkPOXm0FSDFp1XTU/view?usp=sharing bu da şimdi çektiğim videosu
Rufus ile en güncel Windows 11 ISO dosyasını USB'ye UEFI olarak yazıp bu şekilde format atın.
Bazen ilk aldığınız hata format sonrası da devam edebilir. Bu denk de gelmiş olabilir ya da ilk attığınız format ile şu an attığınız format ISO dosyası aynıysa yine aynı hatalı ISO dosyasını kullandığınız için aynı sorun yaşıyor olabilirsiniz. Dediğimi bir yapın. Denemekten zarar gelmez.

Ama öncesinde CMD ekranını yönetici olarak açıp aşağıdaki komutları yazıp deneyebilirsiniz. Bu komutlar hatalı dosyaları onaracak, eksik dosyaları tamamlayacaktır. Sıra ile komutları girin. Biraz uzun sürebilir bitmesi.

sfc /scannow

chkdsk c: /f /r /x

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Son düzenleme:
Geri