Bağlantıda önerdiklerimi harfiyen uygulayın. Ayrıca uzun süre bakım yapmadıysanız, termal macun yenilemesi ve kasa iç bakımını yapın.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. Aşağıda detaylandırarak en basit kullanıcının anlayacağı ve kullandığı uygulamalar üzerinden gösterdim. Aslında uzun süre bilgisayar kullanıyor ve biraz da meraklıysanız, ne kapatılır ne açık...
Steam konusundaki ayarlara göre de oyunu oynamayı deneyin. Ama belirteyim. BF V ile gelen iğrenç bir inpu sorunu var. Bu sorunu 2042'de bile çözemediler hatta BF6'ya aktarıldı. Halen devam ediyor, çözmeye uğraşıyorlar ama çözemiyorlar. Bu sorun kaynaklı bir kasma hissi hissedebilirsiniz onu da belirteyim.
A guide made to help you set up the game for the first time with optimal settings, or players looking to get the most out of their game experience. I'll show you what settings to adjust and tweak in t
steamcommunity.com
Ağ tarafındaki sorunları ise modem değiştirme, ISS değiştirme veya Türk NET, Netspeed tarzı küçük ISS ise hız sabitleme ile azaltabilirsiniz.
KeeneticOS 3.7'den itibaren güncellenen Trafik Sınıflandırma Motoru, IntelliQoS uygulamasının temelini oluşturmaktadır. Bu hizmet, 2.200'den fazla uygulamanın ve 470 uygulama katmanı protokolünün İnternet trafiğinin tanımlanmasına yardımcı olur. Uygulamalar arasında Slack, Google Meet, PUBG...
blog.keenetic.com.tr
Ben firma izin veriyorsa Keenetic Hopper (₺4800-5000 buluyor) bir modem alıp, yukarıdaki hız sabitleme ve oyun profili ayarlarını cihaza yapmanızı şiddetle öneririm. Ping düşük olsa da ani çıkışlar Türk Telekom, Turkcell verdiği dandik modemlerde oluyor. Turkcell'de modem iyi olsa da portları sorunlu, yani ne oyun ne yayın için alınacak net değil.
Virüs tarafında ise AdwCleaner, Malwarebytes ve Kaspersky ile tarama yapın. Tarama sonrası bu araçları silebilirsiniz.
AdwCleaner, Windows işletim sistemleri için geliştirilen, spyware ve kötü amaçlı yazılımları bilgisayardan kaldırmaya yarayan programdır. Program özel kurulum gerektirmeden indirilir ve kurulur. Basit bir arayüze sahiptir. Windows sürümünde...
www.technopat.net
Malwarebytes (eski adıyla Malwarebytes Anti-Malware, kısaca MBAM), kötü amaçlı yazılımı bulan ve kaldıran Microsoft Windows, macOS ve Android OS için bir anti-malware yazılımıdır. Malwarebytes Corporation tarafından üretilen yazılım, ilk olarak...
www.technopat.net
Sistem gereksinimleri Nasıl kullanabilirim? Tespit edilen zararlıları nasıl temizlerim? Sistem raporu nasıl çıkarılır? Sistemi gelişmiş modda başlatıp taramak için ne yapmam gerekir?
www.technopat.net