Neler Yeni

Bayrampaşa Belediyesi Cami Satıyor

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,702
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Seccadenin amacı temiz bir yüzeyde namaz kılmaktır. Ayrıca Arapça halı demek. O an temiz olan bir kilimle kılınabilir. Şayet bulunduğun yeri yıkar veya temizlersen yine kılabilirsin. Kılıçdaroğlu'nun o an bastığı şey seccade anlamından çıktığı için namaz kılmazsın olur biter. Buna tepki gösteren dedeler camide seccade sermeden nasırlı ayaklarla basılan düz cami halısında namaz kılıyor. Algı yapmayı çok seviyor bu ülke.
Namaz kılınırken bütün beden arınması lazım ve evet kılınacak yüzeyin temiz olması lazım her ne olursa olsun ayakkabı ile basılmaz bana saygısızlık gelir bu babam dahi yapmış olsa aynı tepkiyi benden görürdü burada yapılan hareketleri ben eleştiririm dedeler beni İlgilendirmez banane banane onlardan algı dediğin Zaten bu ülke de baş yapıt karşıt görüşler birbirlerine sürekli algı yapar bu ülke vatandaşları bundan vazgeçmez ben bir yanlış varsa onu söylerim şahsiyet ve kimlik benim için önemli değil

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,778
İsim
Oğuz
seccade arapçada se-ce-de köklünden gelir alet ifade eden mastar bi kelimedir manasıda secde edilen alet anlamına gelir arapça dil bilgin olmadan manasını söylemen komik :D
Dostum küçükken Müslümandım, çoğu şeyi de araştırıyordum. Arapçada bir kök fazlaca kelimeyi işaret edebilir, bunları cümleye göre yorumlarsın. Ayrıca konu bunla da alakalı değil. Evet seccade secde ettiğin ''Halılara'' verilen isimdir. Mesela yolluk deyince uzun halı düşünürsün, kilim deyince de motifli bir halı düşünürün. Seccade deyince de namaz kıldığın halıyı düşünürsün fakat bu kutsallık taşımıyor. O an namaz kılabileceğin uygun ve temiz bir halı senin seccadendir.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,702
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
seccade arapçada se-ce-de köklünden gelir alet ifade eden mastar bi kelimedir manasıda secde edilen alet anlamına gelir arapça dil bilgin olmadan manasını söylemen komik :D
Etimolojiden bahsedip sesli harfleri kullanman hdbfbfjfbfnfnfnfnnfbfnfnf

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,702
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
? Hocam ironi mi
Babamlar zamanında o bölgede yaşadı o camiye gitmek istediler kapatmışlar ahır yapmışlar ve at nalı asmışlar kapıya bizede gösterdi bunu adam bizzat yaşamış ne ironisi

Sgolca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Şefkat Golca
Dostum küçükken Müslümandım, çoğu şeyi de araştırıyordum. Arapçada bir kök fazlaca kelimeyi işaret edebilir, bunları cümleye göre yorumlarsın. Ayrıca konu bunla da alakalı değil. Evet seccade secde ettiğin ''Halılara'' verilen isimdir. Mesela yolluk deyince uzun halı düşünürsün, kilim deyince de motifli bir halı düşünürün. Seccade deyince de namaz kıldığın halıyı düşünürsün fakat bu kutsallık taşımıyor. O an namaz kılabileceğin uygun ve temiz bir halı senin seccadendir.
İnşaallah tekrar hidayet bulursun... evet arapçada bir kök 24 farklı manaya işaret eder bunu 35 bab denilen kalıpları da eklediğinde bir kelime takribi 800 benzer manaya delalet eder. bende sana seccade kelimesinin tam kelime anlamını bu 840 anlamdan çıkarıp söyledim istersen daha detaylı açıklayabilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O an namaz kılabileceğin uygun ve temiz bir halı senin seccadendir.
Son söylediğin cümle doğru olmuş :)

Etimolojiden bahsedip sesli harfleri kullanman hdbfbfjfbfnfnfnfnnfbfnfnf

arapada sesleri harekeler verir ve bunu latin alfabesine çevirmenin en doğru hali budur :D

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,778
İsim
Oğuz

Emrhan_

80+ Bronze
Devlet kendine mi satıyor? Bir cepten çıkratıp diğerine koymak gibi bir şey değil mi?

Sgolca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Şefkat Golca
Çoğu Müslüman dini yanlış yorumluyor sadece.
Bak bu konuda da haklısın ama senin islamla bi derdin olmasa bile bu söylediğin müslümanlar yüzünden insanlar islamdan soğuyor.
İşin garip tarafı da bnce şu dini kötüye kullananlar yüüznden dinden soğuyan çok ama parayı kötüye kullananlar yüzünden paradan soğuyan yok :D

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,778
İsim
Oğuz
Bak bu konuda da haklısın ama senin islamla bi derdin olmasa bile bu söylediğin müslümanlar yüzünden insanlar islamdan soğuyor.
İşin garip tarafı da bnce şu dini kötüye kullananlar yüüznden dinden soğuyan çok ama parayı kötüye kullananlar yüzünden paradan soğuyan yok :D
İkisi de birleşip dini kullanarak ülkeyi yiyenleri doğuruyor.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
İnşaallah tekrar hidayet bulursun... evet arapçada bir kök 24 farklı manaya işaret eder bunu 35 bab denilen kalıpları da eklediğinde bir kelime takribi 800 benzer manaya delalet eder. bende sana seccade kelimesinin tam kelime anlamını bu 840 anlamdan çıkarıp söyledim istersen daha detaylı açıklayabilirim.

Son söylediğin cümle doğru olmuş :)

arapada sesleri harekeler verir ve bunu latin alfabesine çevirmenin en doğru hali budur :D
Etimolojide sesli harfin önemi yoktur önemli olan köktür

Top Bottom