Bazı oyunlarda PC'm kapanıyor

ALL2

80+
Reaksiyon skoru
3
PC'de Valorant, LoL, CS2 gibi oyunlar oynarken PC kapanmıyor keza bazı güç gerektiren oyunlarda da Ghost of Tsushima, God of War: Ragnarok gibi oyunlarda da böyle bir sorun yaşamadım lakin Marvel Rivals, vampire masqurade 2 gibi oyunları oynarken PC im kapandı. Windows olay görüntüleyicisine baktığımda ise Kernel Power 41 hatası ile karşılaştım bu da beni PSU sorununa itti ama şöyle bir durum var ben PSU harici yatak odamda otururken de ışığın kendi kendine sanki lümen ayarı yapıyormuş gibi bazen karardığını bazen de parladığını fark ettim. Avize ve ampulü değiştirmeme rağmen sorun devam etti. Aynı sorun holdeki lambada da oluyor bu da akımın dalgalı olmasından dolayı oluyor gibi geliyor. Bu da beni acaba PSU'nun fazla güç çekmek istediği anlarda mı sorun oluyor diye düşünmeye itti. Sizce sorun PSU'da mı yoksa akımın bozukluğunda mı ne yapmam gerekiyor.

Windows günlüklerini bakmanı tavsiye ederim.

bende de benzer sorun vardı ramin xmp modunu kapatınca sorunu çözdüm denemeni tavsiye ederim

Zaten baktığımı dile getirmişim ve Kernel Power hatasını görmüşüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende de benzer sorun vardı ramin xmp modunu kapatınca sorunu çözdüm denemeni tavsiye ederim
Hocam teknik olarak denemediğim yol kalmadı xmp siz olarakta denedim birileri bios güncelle dedi onuda denedim çözüm olmadı

sıstemını ve psu nu yazar mısın bızlere bı degerlendırelım

sıstemını ve psu nu yazar mısın bızlere bı degerlendırelım
AMD Ryzen 7 3700x
Gigabyte Amd Radeon rx 5700 xt gaming oc 8gb
8x2 gskill ripjaws 8gb 3200mhz
asus prime b450 plus 4400mhz
kingston nv2 1tb m.2 ssd
2 adet segate 1 tb hdd
psu fsp 700-60AHBC

Geri