Neler Yeni

Bedelli askerlik hakkında

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,964
İsim
tümen dağ
şuanda bedelli askerlik başvurusu yapsam yılbaşı zammı ile mi öderim şuanki fiyatdan mı öderim ve ne zaman giderim tahmini

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Şu anki fiyattan öder, bir sonraki sene gidersin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Koray
Selamlar, ben de bu sene askerliği bedelli olarak yaptım.
Arkadaşların dediği gibi bu yıl bitmeden başvuru yaparsan 2025'te gidersin. Başvurunu seneye bırakırsan yılbaşında gelecek zama göre para öder, 2026'da gidersin.

Eyup1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eyüp
Arkadaşların dediği gibi bu yıl bitmeden başvuru yaparsan 2025'te gidersin. Başvurunu seneye bırakırsan yılbaşında gelecek zama göre para öder, 2026'da gidersin.
Allah senden razı olsun emin olmak için bişey soracağım 2024 aralık yani 10 güne yakın süre sonunda yoklama kaçağı durumuna düşüyorum tecil ettiremiyorum ama ben kendimi askerliğe hazır hissetmiyorum 2025 yılı içerisinde değil de 2026 yılının ocak-aralık ayına kadar gidip yapmak istiyorum ama 2024 aralıkta askerlik şeyi bitiyor aralık ayı içinde muayene ve başvuru işini halletsem 2025 ocak zamlı şekilde parayı ödesem 2026 nın aralık ayına kadar hakkım durur mu yoksa 2026 ocak ayına kadar olan sürede alırlar mı ona göre 2024 aralıkta yatırıp 2025 aralık içinde yapıcam

The Semih

80+ Gold
Devlet bu bedelliden iyi para kazanıyor valla, bilerek gönüllü askerlik getirmediklerini düşünüyorum çoğu ülke zorunlu askerliği kaldırıyormuş.

Eyup1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eyüp
Allah senden razı olsun emin olmak için bişey soracağım 2024 aralık yani 10 güne yakın süre sonunda yoklama kaçağı durumuna düşüyorum tecil ettiremiyorum ama ben kendimi askerliğe hazır hissetmiyorum 2025 yılı içerisinde değil de 2026 yılının ocak-aralık ayına kadar gidip yapmak istiyorum ama 2024 aralıkta askerlik şeyi bitiyor aralık ayı içinde muayene ve başvuru işini halletsem 2025 ocak zamlı şekilde parayı ödesem 2026 nın aralık ayına kadar hakkım durur mu yoksa 2026 ocak ayına kadar olan sürede alırlar mı ona göre 2024 aralıkta yatırıp 2025
Devlet bu bedelliden iyi para kazanıyor valla, bilerek gönüllü askerlik getirmediklerini düşünüyorum çoğu ülke zorunlu askerliği kaldırıyormuş
aralık içinde
Arkadaşların dediği gibi bu yıl bitmeden başvuru yaparsan 2025'te gidersin. Başvurunu seneye bırakırsan yılbaşında gelecek zama göre para öder, 2026'da gidersi
Devlet bu bedelliden iyi para kazanıyor valla, bilerek gönüllü askerlik getirmediklerini düşünüyorum çoğu ülke zorunlu askerliği kaldırıyormuş
Mesaj otomatik birleştirildi:

Devlet bu bedelliden iyi para kazanıyor valla, bilerek gönüllü askerlik getirmediklerini düşünüyorum çoğu ülke zorunlu askerliği kaldırıyormuş.
bence mantıklı hareket ama 1 aylık sürede olmaması lazım ya 1 hafta ya hiç

Eyup1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eyüp
Hani diyolar ya parayı yatırdığın sene değil bir sonraki sene gidersin 2024 aralık değil 2025 ocakta zamlı şekilde yatırırsam 2026 nın aralık ayına kadar gitme hakkım mı oluyor sırf 1 ay geç ödedim diye 1 yıl geç gitme şansım var mı yok mu merak ediyorum 2025 değil 2026 nın mayıs ayında falanda gitmek istiyorum ben
Mesaj otomatik birleştirildi:

O kadar para veriyorsun yinede gidiyorsun o dahada saçma zaten.
Bence cok bi para değil ama biraz daha düşük tutulmalı 150 kya falan düşmesi lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Koray
Allah senden razı olsun emin olmak için bişey soracağım 2024 aralık yani 10 güne yakın süre sonunda yoklama kaçağı durumuna düşüyorum tecil ettiremiyorum ama ben kendimi askerliğe hazır hissetmiyorum 2025 yılı içerisinde değil de 2026 yılının ocak-aralık ayına kadar gidip yapmak istiyorum ama 2024 aralıkta askerlik şeyi bitiyor aralık ayı içinde muayene ve başvuru işini halletsem 2025 ocak zamlı şekilde parayı ödesem 2026 nın aralık ayına kadar hakkım durur mu yoksa 2026 ocak ayına kadar olan sürede alırlar mı ona göre 2024 aralıkta yatırıp 2025 aralık içinde yapıcam
Sizden de sağ olun.
Siz askerliği 2026'ya ertelemek istiyorsunuz. Evet dediğinizi yapabilirsiniz. Teciliniz bu aralık sonunda son olarak görünüyorsa yeni yıldan itibaren bakaya durumuna düşeceksiniz. Bu asker kaçağı olduğunuz anlamına gelir bir nevi ancak gözünüz korkmasın. Askere gitmediğiniz her gün için belirli bir miktar ceza parası ödersiniz. Miktarını şu an hatırlamıyor ve net bilmiyorum ancak her gün için büyük paralar olmadığını biliyorum. Dolayısıyla bakaya durumuna da düşseniz bedelli askerlikten yararlanabilirsiniz. Yani uzun lafın kısası, 2025 Şubat ayında bedelli askerliğe başvurup paranızı yatırdığınız varsayalım. 2025 için belirlenmiş bedelli askerlik ücreti ve bakaya kaldığınız süre içinde yediğiniz ceza miktarının toplamını yatırır, 2026 yılı için askerlik tercihi yaparsınız. Tercihen istediğiniz ayları öne alacak şekilde sıralarsınız, gelir gelemez bunu bilemem tabii ancak benim başa yazdığım ay geldi mesela o ay gittim yaptım geldim.

Şunu da belirteyim, ben bildiğim kadarıyla anlatıyorum. Lütfen kafanızda soru işareti varsa belki bir askerlik şubesine giderek sorun. Biz burada yanlış bilgi verip sizi yanıltmış olmayalım.

Eyup1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eyüp
Sizden de sağ olun.
Siz askerliği 2026'ya ertelemek istiyorsunuz. Evet dediğinizi yapabilirsiniz. Teciliniz bu aralık sonunda son olarak görünüyorsa yeni yıldan itibaren bakaya durumuna düşeceksiniz. Bu asker kaçağı olduğunuz anlamına gelir bir nevi ancak gözünüz korkmasın. Askere gitmediğiniz her gün için belirli bir miktar ceza parası ödersiniz. Miktarını şu an hatırlamıyor ve net bilmiyorum ancak her gün için büyük paralar olmadığını biliyorum. Dolayısıyla bakaya durumuna da düşseniz bedelli askerlikten yararlanabilirsiniz. Yani uzun lafın kısası, 2025 Şubat ayında bedelli askerliğe başvurup paranızı yatırdığınız varsayalım. 2025 için belirlenmiş bedelli askerlik ücreti ve bakaya kaldığınız süre içinde yediğiniz ceza miktarının toplamını yatırır, 2026 yılı için askerlik tercihi yaparsınız. Tercihen istediğiniz ayları öne alacak şekilde sıralarsınız, gelir gelemez bunu bilemem tabii ancak benim başa yazdığım ay geldi mesela o ay gittim yaptım geldim.

Şunu da belirteyim, ben bildiğim kadarıyla anlatıyorum. Lütfen kafanızda soru işareti varsa belki bir askerlik şubesine giderek sorun. Biz burada yanlış bilgi verip sizi yanıltmış olmayalım.
10 gün falan kaldı yoklama kaçağı olmama aralık ayında muayene olur parayı yatırırsam 2025 yılı içinde çağıracaklar biliyorum peki 2026 yılının aralık ayına kadar hakkım olması için parayı 2025 de muayeneyi falan bu ay mı yapmak lazım yoksa kaçak olup muayeneyi falanda 2025 yılı içinde mi yapmam gerekiyoe ocak şubat gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,299
Üyeler
163,291
Son üye
Mehmet Ali ışık
Top Bottom