boeasy
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 642
- İsim
- Batuhan
Komple saçmalık zaten geçerli sebeplerden gitmek istemediğimiz için bedelli yapmak zorunda kalıyoruz. Onda bile eşitsizlik var yurtdışında yaşayan Türk vatandaşı veya Kıbrısta olan kişi sadece ücreti ödüyor gitmiyor aynı ücreti veren Türkiyedeki kişi 28 gün gitmek zorunda kalıyor. Zorunlu eğitimin kalkması gerekiyor ama rant işi dönüyor. Yemekler özel şirketlerden geliyor kantin ve pide, su otomatları vs. hepsi firma ihalelerine bağlı. Mesela askeriyede su verilmemesi falan çok ilginç geliyor bana sen insanları zorla kışlaya alıyorsun eğitim veriyorsun fakat susadıkları zaman suyu otomattan parayla almalarını bekliyorsun. Belki o kişinin su alacak parası yok napsın wcden mi su içsin? Aynı şekilde çay kahve vs. bile ücretli. Hasta olma garantili ortam zaten. Çamaşır suyu kullanılmayan erkeklerin zorla yaptığı temizlikten ne hayır gelir. Üstüne üstlük askerlik yapacak kisi bütün seneyi buna göre şekillendirmek zorunda kalıyor. Ben ücreti yatırdım açıklandı bedellideki en kötü yer çıkmış şansıma. Bayağı araştırma yaptım giden kişilerle konuştum yorumlar hiç iç açıcı değil normalde martta gidecektim. Bugün sistem açıldı ay değişikliği yaptım mayısa erteledim. Kış aylarında 60 kişilik koğuşta pencere kapı kapalı oluyormuş hastalanmamak mümkün değilmiş çünkü. Bana kalırsa deprem ülkesiyiz yurtdışında yapıldığı gibi itfaiye eğitimi, afad eğitimi verilebilir insanlara evlerine yakın yerlerde sonuçta amaç devlete hizmet etmekse bunlarda hizmet şeklidir. Her zaman savaş ihtimali söz konusu değildir ayrıca artık askeri savaştan çok olay füze iha siha olayına döndü. Asker sayısının fazla önemli olduğunu düşünmüyorum. 200 bin TL alıyorlar hem insanları zor duruma sokuyorlar işlerinden düzeylerinden koparıyorlar hem aldıkları paranın bi kısmını kıyafet bot yiyecek yakacak olarak harcıyorlar. Mesele silah eğitimi ise insanlar bulundukları illerdeki askerlik şubelerinde belli aralıklarla okul gibi eğitim alıp evine dönebilir. Kimse işinden gücünden ailesinden hayat şartlarından psikolojisinden kopmaz mesela. Ama inatla anlamıyorlar bunun sebebi tamamen firma ihaleleri bana göre. Yoksa otomattaki suyu kim alacak askeriyedeki kantin nasıl dönecek.Askerlik sistemi bi banamı garip geliyor, normalde askere çağırılan gençlerin devlet tarafından maaşa bağlanması gerekiyor hayatından 6 ay çaldığı için o açığı maaşla kapatır, fakat tam tersi 200 bin lira ücret isteyip 6 ay gidenlerde zaman kaybı yaşayıp geri geliyor.
200 bin lira vermene rağmen 1 ay gidiyorsun buda ayrı bi saçmalık.
Son düzenleme: