Beyaz 7800x3d - 5070ti öneri

yigitsai

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
100000
Merhabalar hazır sistemler içime sinmedi taksitsiz hazır sistem alacağıma kendim toplama kararı aldım . beyaz sistem istiyorum .ağırlıklı bf6 cs2 oynuyorum .
beyaz rgb corsair 16x2 6000 mhz ramlerimi aldım.
gigabyte 850w gold psu aldım . psu uzatıcı kablolarla görsel destekleyeceğim .
işlemci 7800x3d alacağım
kasa msi mag m100r düşünüyorum ama matx anakart tarafında beyaz renk sorunu yaşıyorum project zero fiyattının hakkını verir mi emin değilim
B850M EAGLE WF6E ICE düşünüyorum
ekran kartı : 5070 ti gigabyte eagle oc düşünüyorum 52000 tl
monitör olarakta

Dell Alienware AW2725D 27 2560x1440 QHD 280Hz 0.03 ms HDMI DP Type-C True Black 400 QD-OLED Monitör

nasıldır

Merhabalar hazır sistemler içime sinmedi taksitsiz hazır sistem alacağıma kendim toplama kararı aldım . beyaz sistem istiyorum .ağırlıklı bf6 cs2 oynuyorum .
işlemci 7800x3d alacağım
kasa msi mag m100r düşünüyorum ama matx anakart tarafında beyaz renk sorunu yaşıyorum project zero fiyattının hakkını verir mi emin değilim
monitör olarakta

Dell Alienware AW2725D 27 2560x1440 QHD 280Hz 0.03 ms HDMI DP Type-C True Black 400 QD-OLED Monitör

nasıldır

Project zero 8500 lere falan düşüyodu şuan 10k, VRM ve soğutucuları, pasif m2 soğutucuları vs düz bir anakart olsa o fiyatı haketmez derdim ama görsel öncelikliyse arkadan bağlantılı olduğu için göze hitaben alınır, özellikleri de kötü değil zaten orta seviye bi anakart bütün işlemcileri çok rahat besler.
b850m Eagle da iyidir PCIE 5.0 olma avantajı var (gen5 ve GPU veri genişliğini kullanmıyo olsak da ileri yönelik bir seçim)
Güzel sistem hayırlı olsun

Gigabyte GP-UD850GM PG5W 850W 80 Plus Gold Full Modüler
eğer buysa ve yeni almışsan iade etmeni öneririm şahsen, Tier C- görünüyor listelerde. Lian Li edge gibi sürümler sık sık indirime giriyor onları düşünebilirsin.
işlemci 7800x3d alacağım
monitör olarakta

nasıldır

sinerjide 49 k
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir de PSU tam modelini atabilir misin
https://www.incehesap.com/gigabyte-gp-ud850gmpg5-power-supply-fiyati-65699/
gaming gecesinden 4700 tl’ye almıştım

dostum sıkıntı şu o PSU c- tier , 2 hafta geçmediyse veya kabul ediyorlarsa iade yapmanı öneririm. Sistemin için ufak farkla alabileceğin daha iyi PSU lar var. Bütçen dar değilken Güç Kaynağı işini çok riske atma bence.

Götürür mü götürür, ama önermem. Ayrıca işlemci olarak da x3d almana lüzum yok, zaten 2-4K takılacaksın. Onun sana yapacağı 2-3 fpslik katkının çok önemi yok.

9700x veya 9900x daha iyi bir seçenek bence

Son düzenleme:
dostum sıkıntı şu o PSU c- tier , 2 hafta geçmediyse veya kabul ediyorlarsa iade yapmanı öneririm. Sistemin için ufak farkla alabileceğin daha iyi PSU lar var. Bütçen dar değilken Güç Kaynağı işini çok riske atma bence.

Götürür mü götürür, ama önermem. Ayrıca işlemci olarak da x3d almana lüzum yok, zaten 2-4K takılacaksın. Onun sana yapacağı 2-3 fpslik katkının çok önemi yok.

9700x veya 9900x daha iyi bir seçenek bence
9900x render için falan kullanılıyor

9900x render için falan kullanılıyor
kastettiğim o işlemciye o kadar vermesine gerek yok. Üstüne 2 k koyup daha fazla core/thread olan işlemci(9900x) alabiliyor. 9700x'e de ufak ayarlar yapıp aynı performansı alabiliyorsun.

Yayın falan acacaksa 9900x almalı
yani, iş v.s için çok daha iyi oyun performansı da bire bir sayılır. TDP si de aynı. üstelik +4 core ve thread

bir de bf6 , cs2 de zaten monitör sınırına çok rahat ulaşıyorsun ultrada bile. Yeni çıkacak oyunların da şahsen daha optimize edilmiş şekilde piyasaya sürüleceğine inanıyorum en azından RAM fiyatları normale dönene dek. Her türlü 9900x daha ileriye dönük bir seçenek.

+ x3d teknolojisinin asıl katkısı RAM'e daha az yük bindirmesi. CL değeri yüksek ve düşük frekans bir RAM almış olsaydın fiyatlardan dolayı x3d daha makul olabilirdi. Ama çoktan almışsın zaten

Geri