Neler Yeni

Beyaz sistem dizeceğim seçtiğim parçalara bakar mısınız?

Hadi bir ekleme daha yapayım. Parça listende en sevdiğim soğutucu markasını kullanıyorsun. Arctic. Hemde en güzel modelini.

Kasa da direkt olarak tepe fotoğraflarına bakmak istedim. Çok net göremedim. Ayrıca teknik detayda da belirtilmemiş.

Lakin amazon'da yorumalra bir bak istersen. Neden mi? Piyasadaki AIO seçeneklerinde en kalın radyatör Arctic'te olduğundan.

Tahmin ettiğim yorumları gördüm. Biraz modifiye ya da itina ile durumu kurtarma yapman gerekecek gibi.

Hatta linkini de bırakayım direkt bu yorumları görebilirsin. https://www.amazon.com.tr/ASUS-Alüminyum-Alaşımlı-Temperli-MICRO-ATX/product-reviews/B0CGVJDC3Q?reviewerType=all_reviews&pageNumber=1&filterByKeyword=arctic

Alıntıyı görüntüle
Yorumları şimdi inceleyecem hocam saolun fakat bu asusun kasası sanırım piyasanın en geniş kasası belki yanlışım vardır bilmiyorum ama bu kasaya bile sığmayacak radyatör bence hiçbir kasaya sığmaz gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanlış anlamayın tabi ki, cidden sisteminizi görmek isterim. Beyaz sistemleri çünkü severim. Daha çok bütçe ister.
Hocam eğer kesin karar verirsem sistemi topladıktan sonra setup konu başlığı altında konu açıp mutlaka sizi etiketleyecem merak etmeyin :)

Ama mesela o "piyasanın kralı işlemci" yazıp 7800x3d yerine şu konjektörünüzdee 7950x3d beklentisine girmiştim. tabii ki sadece oyun için diziyorsanız ve bütçe dengeli olacaksa 7800x3d yeterlidir. Ama iş amaçlı kullanım da olacaksa ki mimar filan olabilirsiniz 7950x3d ye bir göz atın.
Hocam sadece oyun amaçlı kuruyorum sistemi. O yüzden bazı parçalarda ihtiyacım olanı almak istedim. Üstteki arkadaşlardan bir tanesi beni eleştirmiş mesela. O kadar para verip ram'lere niye 10k vermiyorsun diye. Mesele şu aslında , sadece içime sinen şeyleri almak istiyorum. Mesela o kasaya o parayı vermek istememin sebebi tipini beğendiğim için. Yoksa gidip 5 bin liraya da beyaz kasa alabilirim. İnsanlar bunu anlamıyor işte.

her şey okey de ne biliyim anakarta o kadar harcanır mı ? falan çok bilemedim
Hocam aslında şunu düşünüyordum da B serisi olduğu için pek içime sinmedi o yüzden X alayim dedim ama evet çok pahalı

Son düzenleme:

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Phanteks 719 / Luxe II geniş, kocaman bir fulltower.
Yaklaşık yarım santimle ramleri kolayca sökemiyordum. :) Hem radyatör kalındı hem de fanlar için frame kit vardı. Frame kit çıkınca milimetrik kurtarıyordu mesela.

Phanteks 719 / Luxe II geniş, kocaman bir fulltower.
Yaklaşık yarım santimle ramleri kolayca sökemiyordum. :) Hem radyatör kalındı hem de fanlar için frame kit vardı. Frame kit çıkınca milimetrik kurtarıyordu mesela.
O zaman ben 420 mm arctic soğutucuyu hiç almayim. İçime kurt düşürdünüz :D

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
551
İsim
Musa Topçu

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
O zaman ben 420 mm arctic soğutucuyu hiç almayim. İçime kurt düşürdünüz :D
İnce eleyip sık dokuyun.

Arctic LFII de aynı şekilde idi.

Anakart tepsisi ile kasanın üst tarafında iyi bir açıklık olması rahat ettirir.
Deepcool CH780 ve Morpheus ' ta bu rahatlık var mesela. Onda da can sıkıntısı push/pull yapınca Arctic LFIII 420'yi sıfıra sıfır oldu yine. Yine kendime iş çıkardım mesela. :)

İnce eleyip sık dokuyun.

Arctic LFII de aynı şekilde idi.

Anakart tepsisi ile kasanın üst tarafında iyi bir açıklık olması rahat ettirir.
Deepcool CH780 ve Morpheus ' ta bu rahatlık var mesela. Onda da can sıkıntısı push/pull yapınca Arctic LFIII 420'yi sıfıra sıfır oldu yine. Yine kendime iş çıkardım mesela. :)
Hocam aslında şuan ben arctic II 360 kullanıyorum. Dediğiniz gibi radyatör fazla kalın ama kasa olarak phanteks p600s kasaya rahatça sığdırdım :D Eğer 420'lik olanın da radyatör 360 olanla aynıysa benim şuanki phanteks p600s'ya sığan bu sıvı soğutucu rog hyperion'a fazla fazla sığar gibi yani düz mantık. Ama yinede garanti olması açısından iyice bir araştırayim ben. Çok teşekkür ederim beni uyardığınız için

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Hocam aslında şuan ben arctic II 360 kullanıyorum. Dediğiniz gibi radyatör fazla kalın ama kasa olarak phanteks p600s kasaya rahatça sığdırdım :D Eğer 420'lik olanın da radyatör 360 olanla aynıysa benim şuanki phanteks p600s'ya sığan bu sıvı soğutucu rog hyperion'a fazla fazla sığar gibi yani düz mantık. Ama yinede garanti olması açısından iyice bir araştırayim ben. Çok teşekkür ederim beni uyardığınız için
Madem Arctic LFII var. LF III almadan da deneyebilirsiniz. Bir sök tak uğraşısı olacaktır.

Madem Arctic LFII var. LF III almadan da deneyebilirsiniz. Bir sök tak uğraşısı olacaktır.
Hocam aslında aynen ben bunu kullansam iyi olur gibi. Hem de işin güzel tarafı şu , geçenlerde bu arctic sıvı soğutucunun radyatör fanlarını değiştirdim. 3 adet beyaz Lian li p28 aldım taktım. Tek sıkıntısı radyatör hortumu beyaz değil :D Bakın foto atıyorum.

Ekler

• IMG_20240925_102427_688.jpg
    IMG_20240925_102427_688.jpg
    3.5 MB · Hit: 17
  • IMG_20240925_102530_673.jpg
    IMG_20240925_102530_673.jpg
    3.9 MB · Hit: 18

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
snop02
Aklımdaki parçaları aşağıya bıraktım. Nasıl olur sizce ? Sadece anakart ve ram siyah olacak.

X670E-A beyaz modelini de alabilirim fakat bu anakartta Q-CODE olduğu için almak istiyorum

Kasaya bu kadar verilir mi demeyin şeklini çok beğendiğim için almayı düşünüyorum

Üstteki kasa 420 mm radyatör desteklediği için sıvı soğutucu olarak bu iyi gider diye düşünüyorum

Fanlar piyasanın en şık fanları

beyaz 32 gb ram bulamadım. 64 gb beyaz ram var fakat fiyatı 10 bin lira. Gerek duymadım

Gönül ister ki rog THOR alalım ama fiyatları çok yüksek. Zaten kasanın içinde psu gözükmeyeceği için bunu düşünüyorum

piyasanın kralı olan işlemciyi seçtim

Eğer bu parçalara karar verirsem önce bunların hepsini sipariş verip sistemi toplayacam. Ekran kartı olarak şuan 4070 Tİ kullanıyorum. Bunu kasaya takacam geçici süreliğine. Akabinde 5000 serisi çıkınca beyaz bir 5090 veya 5080 almayı düşünüyorum. Nasıl sizce bu şekilde dizsem sistemi güzel , estetik bir görüntü çıkar mı meydana ?
Bg ye giden arkadasın varsa arctic 420 beyazı 4.5k ya alırsın

Hocam maalesef yurtiçinden almam lazım her şeyi

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Ben 96,24€ a valiz ile getirttim bir dostuma. Tabi sormadan oluşan bir eksiklik oldu. Kutusuz geldi. :)

1727249724139.png

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
snop02
Hocam maalesef yurtiçinden almam lazım her şeyi
Walla işim olmasa gider ordan toplarım,
Kasa toplasam.
Psu corsair rx1200i gold 10k
2x16 ripjaws gskill beyaz 5200 4.7k
Burada milleti öpüyorlar hocam ya..

Ben 96,24€ a valiz ile getirttim bir dostuma. Tabi sormadan oluşan bir eksiklik oldu. Kutusuz geldi. :)

Alıntıyı görüntüle
Bg de siyah 80eu civarı

Renarchi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Furkan Emre
Hadi bir ekleme daha yapayım. Parça listende en sevdiğim soğutucu markasını kullanıyorsun. Arctic. Hemde en güzel modelini.

Kasa da direkt olarak tepe fotoğraflarına bakmak istedim. Çok net göremedim. Ayrıca teknik detayda da belirtilmemiş.

Lakin amazon'da yorumalra bir bak istersen. Neden mi? Piyasadaki AIO seçeneklerinde en kalın radyatör Arctic'te olduğundan.

Tahmin ettiğim yorumları gördüm. Biraz modifiye ya da itina ile durumu kurtarma yapman gerekecek gibi.

Hatta linkini de bırakayım direkt bu yorumları görebilirsin. https://www.amazon.com.tr/ASUS-Alüminyum-Alaşımlı-Temperli-MICRO-ATX/product-reviews/B0CGVJDC3Q?reviewerType=all_reviews&pageNumber=1&filterByKeyword=arctic

Alıntıyı görüntüle
Ben de sistem topladığım için indirimdeyken LF3 360mm aldım. Kasa olarak ne tercih etmem lazım? Lian Li Lancool 3 düşünüyordum ama fiyat olarak daha uygun varsa onu da tercih edebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,506
Üyeler
160,853
Son üye
yusi.xdewwe
Top Bottom