Neler Yeni

Beyaz sistem mi siyah sistemmi LÜTFEN YARDIM

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,688
İsim
Mehmet Aslan
Hocam bu tarz bir kasa çok şık durur aslında. Başka markalardan yok mu böyle bir şey ?
alternatif markalar vardır da ekranlısı yoktur büyük ihtimal. Bunun siyah olanının ekranlı versiyonu var. Ama attığım linkteki kasanın dahili ekranı ile aynı mı bilmiyorum satıcıya sormak gerek. Stoğu olmayan kasanın içindeki dahili ekran 4k çözünürlükte.

Spect

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
239
İsim
Arda
Ekipmanlarım full beyaz olduğu için kasayı da beyaz toplamayı düşünüyorum. İki farklı seçeneğim var hangisini seçmeliyim sizce 2 dakikanızı ayırıp yardımcı olur musunuz ?

Beyaz sistem :

kasa

sıvı soğutucu

anakart

Egzoz fan

Reverse kanatlara sahip ön emiş fanı x 3 adet

ram ( Sistemdeki tek siyah parça bu olacak. Maalesef beyaz ram bulamadım.)

işlemci

psu

Bu 1. seçenekti arkadaşlar. Bu şekilde toplarsam 80 Bin TL yapıyor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi gelelim 2. seçeneğe

Siyah sistem :

anakart

psu

işlemci

ram

Aslında bu seçenekte sıfırdan dizmem gerekmiyor. Sadece şuanki sistemimi yükseltirken bana lazım olan parçaları değiştirsem yetiyor. O yüzden üstteki 4 parçayı seçtim. Bu şekilde bir yol izlersem de 58 bin TL tutuyor.

KISACASI , beyaz seçeneği seçersem cebimden extra 22 bin TL çıkacak. Bir tarafım beyaz al diyor çünkü o senaryodaki beyaz hyperion kasaya resmen aşığım. Diğer tarafım ise 22 bin çok para diyor. Fikir verir misiniz ?
hocam bu arada beyaz ram olarak CORSAIR VENGEANCE RGB DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6200MHz CL36 Intel XMP iCUE Uyumlu Bilgisayar Belleği - Beyaz (CMH32GX5M2B6200C36W) https://amzn.eu/d/eIcixIq

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Baran Kut
Hocam arka arkaya çok soru sormuşsunuz hepsini cevaplayım. Öncelikle çirkin dediğiniz kasa benim gözüme çok havalı geliyo. Zevkler renkler tartışılmaz aslında ama yani çok güzel duruyor niye beğenmediniz anlamadım :D Kasa olarak bunu almazsam şayet akvaryum kasa düşünüyorum. Fakat 420 mm radyatör desteklemesi lazım çünkü üstte linkini atmış olduğum arctic sıvı soğutucuyu alacam. Ram olarak da beyaz ram yok hocam ben akakçeyi komple taradım. Ramler siyah olsa görüntüyü çok bozmaz sanırım. Ekran kartı olarak şuanki4070Tİ kullanmaya devam edecem bir süre. Akabinde beyaz 5090 çıkınca yapıştıracam. Reverse fanları da evet kasa önüne alacam hocam. Akvaryum kasa alırsam extradan kasanın alt kısmına da reverse fan alırım.
Kasa o olsun o zaman.

Ram:

Bir pcye geçeyim bakacam şimdi.

Reverse fan öne alınmaz bu arada eğer içeriden bakmayı düşünüyorsan. Ya kasa yanına alınır(Anakart hizası) ya da alta alınır ekran kartına üflesin diye. Öne alacaksan düz modelini de alabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

alternatif markalar vardır da ekranlısı yoktur büyük ihtimal. Bunun siyah olanının ekranlı versiyonu var. Ama attığım linkteki kasanın dahili ekranı ile aynı mı bilmiyorum satıcıya sormak gerek. Stoğu olmayan kasanın içindeki dahili ekran 4k çözünürlükte.
Ya da bu fishtank kasalara alınır yan tarafı için.

Hocam siyah kasam var zaten yani alırsam beyaz sistem dizerim komple. Ekrana gerek yok açıkçası. Akvaryum kasa + 420 mm radyatör desteklemesi kafi

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Baran Kut
Kasa o olsun o zaman.

Ram:

Bir pcye geçeyim bakacam şimdi.

Reverse fan öne alınmaz bu arada eğer içeriden bakmayı düşünüyorsan. Ya kasa yanına alınır(Anakart hizası) ya da alta alınır ekran kartına üflesin diye. Öne alacaksan düz modelini de alabilirsin.

Ya da bu fishtank kasalara alınır yan tarafı için.
Tamamdır rog kasayı alayim ozaman. Ram olarak xpg önermişsiniz fakat xpg'nin psu'su ile kötü anılarım var hocam. Yani ramler corsairin siyah rgb ramlerini alsam kötü mü durur ki hocam ? Küçücük bir şey zaten. Hem alacağım anakartın QVL listesinde de mevcut. Kafam rahat etmiş olur. Bu arada işiniz varsa halledin hocam müsait olunca pcye geçince konuşuruz rahatsız olmayın şuan. Reverse fana gelirsek , rog kasayı alacaksam madem sizin dediğinize göre reverse fana gerek yok. Öne 3 adet lianli + 1 de arkaya lian li 4 adet normal fan alsam yeterli gibi. Ama şeyi anlamadım hocam reverse fanı öne takarsak kasanın içine baktığımız zaman ön fanlar daha güzel durmaz mı ?

Hocam öyle kasa da çok büyük olur. Ki var mıdır sanmıyorum.
Hocam ben en iyisi rog kasayı alayim. Zaten içime de sinen oydu

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,688
İsim
Mehmet Aslan
Hocam siyah kasam var zaten yani alırsam beyaz sistem dizerim komple. Ekrana gerek yok açıkçası. Akvaryum kasa + 420 mm radyatör desteklemesi kafi
beyaz olarak bunları önerebilirim. 420 mm destekli bulmak biraz zor olabilir ama attıklarımı bir kontrol edin arasında destekleyen olabilir. Geneli 360 mm destekliyor akvaryum kasaların.

beyaz olarak bunları önerebilirim. 420 mm destekli bulmak biraz zor olabilir ama attıklarımı bir kontrol edin arasında destekleyen olabilir. Geneli 360 mm destekliyor akvaryum kasaların.
Çok teşekkür ederim hocam inceliyorum şuan

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Baran Kut
Ram olarak xpg önermişsiniz fakat xpg'nin psu'su ile kötü anılarım var hocam.
Baya bir insan aldı buradan problem yaşayan görmedim ama ben estetik açıdan beyaz tercih ederdim. Son tercih senin tabi. Güzel ramler bence görüntü olarak da beğeniyorum.
Reverse fana gelirsek , rog kasayı alacaksam madem sizin dediğinize göre reverse fana gerek yok. Öne 3 adet lianli + 1 de arkaya lian li 4 adet normal fan alsam yeterli gibi. Ama şeyi anlamadım hocam reverse fanı öne takarsak kasanın içine baktığımız zaman ön fanlar daha güzel durmaz mı ?
Öyle evet. Kasa önü kapalı aslında. Ters takarsın. İçten infinity efekti gözükür.

Baya bir insan aldı buradan problem yaşayan görmedim ama ben estetik açıdan beyaz tercih ederdim. Son tercih senin tabi. Güzel ramler bence görüntü olarak da beğeniyorum.

Öyle evet. Kasa önü kapalı aslında. Ters takarsın. İçten infinity efekti gözükür.
Ram'leri bir araştırayim ozaman madem ısrarcısınız beyaz alayim. Fan olarak da öne 3 adet reverse alıyorum o halde. Arkaya da 1 tane normal alıyorum. üstte zaten radyatör fanları rgb. Peki şu kısma sizce 3 adet daha reverse fan alıp taksam mı gerek var mı ? O kısımdaki ROG RGB bölümü sökülüp fan takılabiliyor.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    879.4 KB · Hit: 12

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Baran Kut
Ram'leri bir araştırayim ozaman madem ısrarcısınız beyaz alayim. Fan olarak da öne 3 adet reverse alıyorum o halde. Arkaya da 1 tane normal alıyorum. üstte zaten radyatör fanları rgb. Peki şu kısma sizce 3 adet daha reverse fan alıp taksam mı gerek var mı ? O kısımdaki ROG RGB bölümü sökülüp fan takılabiliyor.
Yani takabilirsin ama o kasanın da görüntüsünü öyle ürünler sağlıyor hocam. Bence kalabilir de güzel duruyor.

Yani takabilirsin ama o kasanın da görüntüsünü öyle ürünler sağlıyor hocam. Bence kalabilir de güzel duruyor.
Tamamdır o halde 4 adet fan alıyorum sadece. öne 3 adet reverse arkaya 1 adet normal. Sistemde bir tek psu siyah. Fakat o da görünmeyecek zaten önemli değil. Bunun dışında soracak bir şeyim kalmadı hocam şimdi tekrar hesap yaptım. Sizin attığınız xpg ram'i ekledim öbürünü çıkardım ve toplamda 76 bin TL yapıyor. Bir de 5090/5080 binecek üstüme 100-120 bin falan. Ve iş tamam :D Bu şekilde toplayim ozaman ben hocam sizin extradan önerebileceğiniz veya değiştir dediğiniz bir şey var mı

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Baran Kut

Şu kasa 420 destekliyor.

@Çançinçon

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,668
Üyeler
163,032
Son üye
thearmy