Neler Yeni

Beyler ben 5080 e geçtim kalanlara başarılar

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Soner Külcü
Buyrun arkadaşlar geçen günlerde bahsettiğim denemeleri yaptım değerler ortada grafiksel kayıp yok gecikme daha azaldı
Bence şuanda yapılqcak en mantıklı iş 3090ti almak ve lossless scalin kullanmak
Oyun olqbilecek en yüksek ayarlarda dlss quality de yüzde 100 render scalingde fg kapalı reflex açık
Lossless scalingdede 4x açtım 60 oldu 240 drop yok gecikme yok mis gibi teknoloji 5080 4080 i ikiye katlıyormuş falanda filan geçiniz
Githubcı eleman nvidiadan önce daha stabil yazılım çıkarmış adeta

Programın çalışma prensibi basit nvidia frame generation için özel çekirdekler geliştirip karta dahil ederken lossless scaling normal cuda çekirdeklerini kullanarak bu frame generation ı yapıyor üstelik frame gen 25 30 fps arası artış sağlayıp 150 fps e anca ulaştırırken fg yi lossles scalin ile açınca direkt neyse fpsin çarpıyor ve her bir çarpan için sadece yüzde 10 ekran kartımı kullanıyor
60fps e sabitledim oyunu yüzde 40 yer kaldı 4x lsg açtım ve yüzde 90 daha yüzde 10 boş yeri var belkide istesem 5x yaparak rtx 6080 yapacağım kartı bu gidişle iş oraya gidecek
Yani githubcı eleman şunları akıl edip yapabiliyorda nvidia yapamıyor he özel çekirdek falan lazım mış falan filan hikaye bunlar hep

Ekler

• 20250114_214310.jpg
    20250114_214310.jpg
    1.4 MB · Hit: 113

vladvlad

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
vladimiz putin
hak veriyoruz

Yukosss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Yüksel
3050 laptop ekran kartı için github da var mı böyle paylaşımlar acaba merak ettim

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Soner Külcü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eyw beyler bilimsel çalışmama desteğiniz için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3050 laptop ekran kartı için github da var mı böyle paylaşımlar acaba merak ettim
Lossless scalin 3.5 dolar bişey 100 tl falan yapıyordur bas parayı al geç

Ha bu arada programı kullanfığınızda ekran zonguldak kömürüne dönüyorsa eğer görüntü ayarlarından otomatik renk ayarı mıdır nedir ismi onu kapatın düzeliyor

Ekler

• images (1) (14).jpeg
    images (1) (14).jpeg
    13.5 KB · Hit: 21

EREN PC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
EREN
konunun 5080 ne alakası var lossless scalin ilgili reğberler var zaten dlls le lossless scalin farklı şeyler tam ironi olmuş

Yukosss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Yüksel
Eyw beyler bilimsel çalışmama desteğiniz için teşekkür ederim.

Lossless scalin 3.5 dolar bişey 100 tl falan yapıyordur bas parayı al geç

Ha bu arada programı kullanfığınızda ekran zonguldak kömürüne dönüyorsa eğer görüntü ayarlarından otomatik renk ayarı mıdır nedir ismi onu kapatın düzeliyor
Teşekkürler bakacağım

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Soner Külcü
konunun 5080 ne alakası var lossless scalin ilgili reğberler var zaten dlls le lossless scalin farklı şeyler tam ironi olmuş
Öyle zaten k8nu dlss değil zaten dlss zaten açık bak konu dlss içinde gelen frame generation lossless frame generation şuan nvdia frame generation dan çok daha performanslı çalışıyor ondan bahsediyorum tekrar edeceğim
Frame generation kendine özel çekirdekler ile 30 fps civarı artış sağlıyor en azında 4k da diğer çözünürlükleri ölçmedim mfg de yani 5000 neslinde bu 3x olacak hesaplamalarımı yqpmıştım 5080 artqn kas gücü optimizasyonu ile vs 240 260 arasına erişebiliyor ben 4080 i 60 fps e kilitlediğimde kaşan yüzde 40 boştaki cuda çekirdeklerini lossless scaling ile frame generation için kullandortarak aynı gps değerlerine hatta daha üstüne erişebiliyorum gecikmede heöen hemen artmıyor sayılır hissetmedim en azından gecikme
Bazıları buna fake fps diyecek evet fake fps sonuçta ai fps ama 60 ile 160 arasındaki farkı hissedebiliyor insan 60 fps e kilitleyince anlık gözlerim acıdı ama 240 a öıkınca dahada akıcı oldu en azından orjinal fg ile 120 oynadığımdan daha akıcıydı en az 160 görüyordum monitör hz sine kadar baya akıcılaştı

Öyle zaten k8nu dlss değil zaten dlss zaten açık bak konu dlss içinde gelen frame generation lossless frame generation şuan nvdia frame generation dan çok daha performanslı çalışıyor ondan bahsediyorum tekrar edeceğim
Frame generation kendine özel çekirdekler ile 30 fps civarı artış sağlıyor en azında 4k da diğer çözünürlükleri ölçmedim mfg de yani 5000 neslinde bu 3x olacak hesaplamalarımı yqpmıştım 5080 artqn kas gücü optimizasyonu ile vs 240 260 arasına erişebiliyor ben 4080 i 60 fps e kilitlediğimde kaşan yüzde 40 boştaki cuda çekirdeklerini lossless scaling ile frame generation için kullandortarak aynı gps değerlerine hatta daha üstüne erişebiliyorum gecikmede heöen hemen artmıyor sayılır hissetmedim en azından gecikme
Bazıları buna fake fps diyecek evet fake fps sonuçta ai fps ama 60 ile 160 arasındaki farkı hissedebiliyor insan 60 fps e kilitleyince anlık gözlerim acıdı ama 240 a öıkınca dahada akıcı oldu en azından orjinal fg ile 120 oynadığımdan daha akıcıydı en az 160 görüyordum monitör hz sine kadar baya akıcılaştı
Üatüne şimdi 4080 e de dlss 4 güncellemesi gelecek dlss moxeli değişip daha iyi pürüssüz bir yükseltme olacak daha net olacak daha fazla fps verecek reflex 2 ile gecikme dahada azalacak ihtiyaç olması halinde 160 fps e ulaşmak üzerine kilitleyip 3x 4x açarak kullanabilme imkanımda var büyük nimet oldu bu dlss4 frame genarationdan çok daha iyi lossles scaling frame generation 2x fg=1x lsg şuanda

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,516
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Tüm oyunlarda kullanılabiliniyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Soner Külcü
Uzun oynanış güncellemesi 4x de blurlanmalar yaşanmakta ve oyun deneyimini kötü etkilemekte bunun çözümü olarakda 3x modda lsg açabilirsiniz tüm sorun çözülüyor ancak bu seferde 60fps civarı düşüşünüz oluyor buda 160hz nin altınq inmeme sebep oldu yer yer durur muyum açtım orjinal fg yi 30 fps geri geldi 160 hz üstü twkrar ve blurlanma yok en optinal hali bu sanırım daha çok uzun zaman birlikte geçirecrğiz 4080 kardeş senle

Top Bottom