Michael_Scofield
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 963
Kullandığım Modem ; Extra DSL (KN-2112) TR
Kullandığım İSS ; Türknet
Paketim ; 75 Mbps
Değerler Açısından Nasıldır İyimidir Yani .Ne açıdan iyi mi![]()
Hız Türkiyenin %40 ından iyidir en az. Kablo nasıl ne ortamda geliyo onları söyle yardım ediyimDeğerler Açısından Nasıldır İyimidir Yani .
Değerler Kötüysede Nasıl Düzeltebilirim Gibisinden .
Kroneye mi bağlı duvara mı Yoksa mahalledeki kutudan mı geliyoHız Türkiyenin %40 ından iyidir en az. Kablo nasıl ne ortamda geliyo onları söyle yardım ediyimKablo tek parça mı eksiz mi
Hocam Hat İçin Kullandığım Kablo Bu , Çokta İyi Değil Kablom Koruma Ve Parazit AçısındanHız Türkiyenin %40 ından iyidir en az. Kablo nasıl ne ortamda geliyo onları söyle yardım ediyimKablo tek parça mı eksiz mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kroneye mi bağlı duvara mı Yoksa mahalledeki kutudan mı geliyo
Tek hat evine geliyo yani ek vs yok iyi güzel. Kablo iyi telefon kablosu yeterli vdsl için cat e vs gerek yok. Senin o bahsettiğin kutu Dışardaki kutudan evine gelen kablo büyük ihtimal ordan bu kablo ile bağlanıyorsun. Bu yüzden hızın düşüyor hocam Santralden yani dışardaki kutudan evine tek kablo çekmediğin sürece zor yani 75 görmen bir de portunu uzun süredir kullanıyorsan aşınma oluyor Port da sorun var vadedilen hızdan düşük hız alıyorum gibi şikayette bulunursan Türknete TT ekiplerini belki yönlendirip dışardaki kutuda varsa boş porta takabilirler kablonu. Santrale yakınlığını Herhangi bir Hız kontrol adresinden yapabilirsin mesela Türknetin yapabilirsin orda söylüyor adresini girdiğinde.Hocam Hat İçin Kullandığım Kablo Bu , Çokta İyi Değil Kablom Koruma Ve Parazit Açısından
Alıntıyı görüntüle
1 Kat Olduğum İçin Kutu Hemen Altımda Dolayısıyla Kablo Çok Uzun Değil Taş Patlasın 20 - 30 Metre .
Santrale Mesefem Yakın Diye Hatırlıyorum Nereden Bakabilirim Santral Uzaklığını ?
Tek hat evine geliyo yani ek vs yok iyi güzel. Kablo iyi telefon kablosu yeterli vdsl için cat e vs gerek yok. Senin o bahsettiğin kutu Dışardaki kutudan evine gelen kablo büyük ihtimal ordan bu kablo ile bağlanıyorsun. Bu yüzden hızın düşüyor hocam Santralden yani dışardaki kutudan evine tek kablo çekmediğin sürece zor yani 75 görmen bir de portunu uzun süredir kullanıyorsan aşınma oluyor Port da sorun var vadedilen hızdan düşük hız alıyorum gibi şikayette bulunursan Türknete TT ekiplerini belki yönlendirip dışardaki kutuda varsa boş porta takabilirler kablonu. Santrale yakınlığını Herhangi bir Hız kontrol adresinden yapabilirsin mesela Türknetin yapabilirsin orda söylüyor adresini girdiğinde.
Çok Dandik Oluyor Diye CAT6 Kablo Tercih Ettimtelefon kablosu yeterli vdsl için
40-50 Yıllık Binada 75 Mbps Beklemek Çok Lüx KaçarSenin o bahsettiğin kutu Dışardaki kutudan evine gelen kablo büyük ihtimal ordan bu kablo ile bağlanıyorsun. Bu yüzden hızın düşüyor hocam Santralden yani dışardaki kutudan evine tek kablo çekmediğin sürece zor yani 75 görmen
Yok zaten cat 6 kullandım diyosun maks alabileceğin bu. Bu arada modeminin bufferbloat'ı çok iyi Türknette saolsun iyi aktarım yapıyor herhalde. 40 50 yıllık bina deme benim binamda eski ama santrale nerdeyse 70 80 m olduğum için hat değerlerim 100 megabit vdsl altyapıAlıntıyı görüntüle
Çok Dandik Oluyor Diye CAT6 Kablo Tercih Ettim
40-50 Yıllık Binada 75 Mbps Beklemek Çok Lüx Kaçar
Bu Değerleri S/FTP Gibi Kaliteli Bir Kablo İle Düzeltebilirmiyim ?
Alıntıyı görüntüle
Bu arada 40 50 yıllık dedin belki mahallendeki veya bölgendeki yani evindeki kutuya gelen kablo en kısa yoldan gitmiyor olabilir. Benim evimde hız 50 ye düşmüştü TT ekipleri geldi senin kablo mahallede tue atıp kutuya gidiyo dedi sonra kısa bi yola bağladı 100 megabit çok rahat gelmeye başladı modeme sen bi şekilyap arıza kaydıyla vs telekom ekiplerini çağırttır.Yok zaten cat 6 kullandım diyosun maks alabileceğin bu. Bu arada modeminin bufferbloat'ı çok iyi Türknette saolsun iyi aktarım yapıyor herhalde. 40 50 yıllık bina deme benim binamda eski ama santrale nerdeyse 70 80 m olduğum için hat değerlerim 100 megabit vdsl altyapı![]()
Önceden tt ekipleri gelmesen önce 6 db de 64 zor alıyordum.Yok zaten cat 6 kullandım diyosun maks alabileceğin bu. Bu arada modeminin bufferbloat'ı çok iyi Türknette saolsun iyi aktarım yapıyor herhalde. 40 50 yıllık bina deme benim binamda eski ama santrale nerdeyse 70 80 m olduğum için hat değerlerim 100 megabit vdsl altyapı
B
Bu arada 40 50 yıllık dedin belki mahallendeki veya bölgendeki yani evindeki kutuya gelen kablo en kısa yoldan gitmiyor olabilir. Benim evimde hız 50 ye düşmüştü TT ekipleri geldi senin kablo mahallede tue atıp kutuya gidiyo dedi sonra kısa bi yola bağladı 100 megabit çok rahat gelmeye başladı modeme sen bi şekilyap arıza kaydıyla vs telekom ekiplerini çağırttır.
Mesafemi Hatılarsam Söyleceğimde Direkt Uzaklığı Gösteren Bir Site Vardı Göknetti Galiba Ya70 80
https://www.turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama şurdan bi sorgular mısın ?Mesafemi Hatılarsam Söyleceğimde Direkt Uzaklığı Gösteren Bir Site Vardı Göknetti Galiba Ya
70 80 Metre Ne Hocam Direkt Santralden Çektin Sen Büyük İhtimallen , O Yüzden Bina Dert Değil Diyorsun![]()
Ya Şimdi Bizim Sokakta 100 Mbps Var Ama Hiç bir şey Yapmadılar Öyle Aldığım Değerler Bu Şimdi100 megabit çok rahat gelmeye başladı modeme sen bi şekilyap arıza kaydıyla vs telekom ekiplerini çağırttır.
Valla hocam benimki büyük şans 40 50 yıllık bina ama evimin önüne kutu koydularMesafemi Hatılarsam Söyleceğimde Direkt Uzaklığı Gösteren Bir Site Vardı Göknetti Galiba Ya
70 80 Metre Ne Hocam Direkt Santralden Çektin Sen Büyük İhtimallen , O Yüzden Bina Dert Değil Diyorsun![]()
https://www.turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama şurdan bi sorgular mısın ?