Beynimi nasıl sustururum?

1 saat boyunca herhangi bir nesneye bak biraz meditasyon gibi oluyor hem dene

Seneler boyunca bu sorunu biri olarak söylüyorum ben çözümü beynimi asla boş bırakmayarak buldum. Tamamen hiçbirşey yapmıorken bile müzik dinlerim, uykuya dalarken video izlerim, yolda iken müzik dinlerim vs vs. Elbette beynin kendi başına çalışmasına izin vermeyerek çok şeyi engelliyorsunuz ama ben kararımdan memnunum cahillik mutluluktur

Yıllardır yaşadığım durum...
Sorana şöyle diyorum:

Fazla düşünmek iyi değil. Aklını başka yerlere vermeye calisan, kitap oku, müzik dinle vesaire.

Merhaba beynim bazen saçma sapan şeyler düşünüyor bu hem zamanımı kaybettiyor gece geç yatıyorum nasıl beynimi sustururum öneriniz varmı?
Düşünmemeye çalışarak istenmeyen düşüncelere daha çok maruz kalırsın. Pembe Fili Düşünme kitabını okumanı tavsiye ederim. Obsesif düşünceler yaşantını etkileyecek noktaya geldiyse de terapi yolu gözüküyor demektir.

Ben bu sorunu yaşadığım zaman: ya konuyu değiştiririm, ya nefesime odaklanırım. Bir şekil meditasyon gibi düşünün. Duyduğuma göre sürekli böyle yapmak zamanla beyni alıştırıyormuş ama ben daha o seviyeye gelemedim. Umarım bu durumdan kurtulursunuz.

Reşitsen bir kaç bira göm
aynısını yazacaktım :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba beynim bazen saçma sapan şeyler düşünüyor bu hem zamanımı kaybettiyor gece geç yatıyorum nasıl beynimi sustururum öneriniz varmı?
bence uykun olmadıgı zaman yatağa giriyorsun uykun gelirse direk uyursun ben de yaşıyorum bazen uykun gelmedigi zaman zorlama kendini

Geri