Bilgisayar açılış hızı normal mi?

1612732125496.png

neden bilmiyorum ama bilgisayarı kapatıp açtığımda sanki uyku modundan çıkıyormuş gibi hızlı bios ekranı neredeyse hiç gelmiyor ardından oturum açma ekranı geliyor yaklaşık 6 7 saniyede falan açılıyor

Alıntıyı görüntüle

neden bilmiyorum ama bilgisayarı kapatıp açtığımda sanki uyku modundan çıkıyormuş gibi hızlı bios ekranı neredeyse hiç gelmiyor ardından oturum açma ekranı geliyor yaklaşık 6 7 saniyede falan açılıyor
Eğer sorunu çözerseniz benimle paylaşırsanız çok sevinirim . Aynı sorunu bende yaşıyorum 2 dk de açılıyor.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. PC de SSD takılı ama power tuşuna bastıktan sonra siyah ekran geliyor 30 sn sonra MSI yazıyor. Çözümünü bulamadım.
İlk açılışta olan tek şey büyük ihtimalle SSD’nin yükü değildir, gerçek süre için fişten çekmeden PC’yi kapatıp-açın. O süre daha gerçekçi olacaktır.

Sebep olarak da (emin olmasam bile):

RAM’lerinizdeki bilgiler her akım gittiğinde sıfırlanır. Keza işlemciniz de açarken tekrar öğrenir yapacaklarını. Bu yüzden de ekstra bir süre girer.

Normalde 530 - 480 olması gerek ama 530 - 310 MB/s

Aynı sorunu bende yaşıyorum benim PC 2 dk de açılıyor.
10 senelik hdd 56 saniyede açıyor
Nasıl ya.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Araçlar yada hizmetlerde olabilir. Pc tam olmadığı için gösteremiyorum bu 2 menününde fotosunu atarmısınız size zahmet :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk olarak bilgisayarımızın arama yerine msconfig yazıyoruz ve giriyoruz
1592909041292.png

burdan ön yüklemeye geçip gelişmiş seçeneklere basıyoruz burdan
1592909079449.png

işlemci sayısı tikine basıp en son kaç iş parçacığınız varsa onu seçiyosunuz benim max 4 bu işlemle normalde bilgisayarınızın açılması için 1 işlemci çekirdeği kullanırken artık bütün işlemci çekirdekleri kullanıcak ve gözle görülür bi fark olucak uygula diyip çıkıyoruz sonra pc yeniden başlatıyoruz

(Başka yerden alıntı)
Hocam iş parçacığı thread oluyor değil mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,303
Üyeler
189,590
Son üye
Ahpyn
Geri