Neler Yeni

Bilgisayar açılma ekranında takılıyor

istare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Can YILDIZ
Baya eski bi' ofis bilgisayarını temizlemek, format atmak ve belki sonrasında parça alıp değiştirmek adına aldım açtım.

Sabah tüm parçaları temizleyip çalıştırdım, sorunsuz çalışıyordu, format atmak için ISO dosyasını USB'ye ayarladım
Ama USB'deki ISO dosyası sorun çıkarınca akşam bakarım diyerekten sistemi kapattım

Akşam sistemi açtığımda giriş ekranında BIOS'u dahi açamayacağım noktada sistem takılıp durdu
(Anakartın markası ESONIC HL55 serisi)

Bende hiç ihtimal vermesem de hem HDD'nin hem SATA SSD'nin aynı anda bozulmuş olabileceği ihtimalini düşünerek tekrardan sistemi açtım ve sistemi USB ile çalıştırmaya çalıştım ama o şekilde de yalnızca BIOS ekranına gelip birkaç ayar yapabildim sorunu çözmedi
(Sistem SATA SSD'ye kurulu)

Bu sefer de başka, çalıştığına emin olduğum bi' disk ile deneme yaptım ama yine sonuç alamadım ekran ESONIC yazısında takıldı kaldı
(Bu diskin içinde windows kurulu olmadığı için USB ile birlikte ve ayrı şekilde 2 deneme yaptım)

Yani yerinde çalışan hiçbir şekilde dokunulmayan, açılmayan, normal şekilde kapatılan sistem sabah açtığımda çalışmıyor haldeydi

Anakart pilini çıkarıp taktım, CMOS'tan reset atmayı denedim, şu an zaten sistemi tornavidayla Power Switch'e dokunarak açıyorum

Parçaları biraz bekletiyorum serbest halde şimdi ama çözüm önerisi olan var mı?

Yani pek değerli parçalar olmasa da sonuçta içeride çalışan bi' sistem vardı (çok upgrade potansiyeli de olmasa da belki dual channel ram ayarlamak dışında)

Ama belki bi' yakınımın vesaire gündelik işlerini halletmesine yarar, belki kız arkadaşımın erkek kardeşine doğum günü hediyesi verebilirim diye düşünüyordum
Kısaca yardım edebilecek biri varsa fikri, bilgisi olan çok iyi olur :D

Teşekkürler şimdiden ilgilenen herkese

Ekler

• 2.jpg
    2.jpg
    277.6 KB · Hit: 9
  • 1.jpg
    1.jpg
    274 KB · Hit: 8
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri