Bilgisayar Aniden Kapanıyor?

Woonka

80+
Reaksiyon skoru
86
Merhabalar , Eski bir sisteme sahibim. Geçen Hafta Bilgisayar durup dururken 2 3 kere kapandı , 4 5 kere mavi ekran verdi fakat hepsi CSGO Oynarken oldu . Lol yada başka bir oyun oynarken sıkıntı yoktu. Sıcaklık değerlerine baktığımda , İşlemci cs go 'da 80 85 derece bende ısınma kaynaklı olduğu düşündüm kasayı açtım fanları temizledim 2 gün önce . Temizledikten sonra ilk gün hiçbir sıkıntı olmadı krallar gibi kasa soğuk işlemci 40 50 derecelerde idi hiçbir sıkıntı yaşamadan 4 5 saaat sadece CSGO Oynadım. Ama dün ve bugün bilgisayar saat'de 1 kere kendiliğinden tekrar kapanıyor güç kaynağında sorun olcağını sanmıyorum gücü kesmiyor görüntü gidiyor sadace bilgisayar kapalı duruma geçiyor ama klavye, mouse ve kulaklığın ışığı kapanmıyor sadece görüntü gidip bilgisayar kapalı durumuna geçiyor . Res tuşuna basıyorum normal açılıyor CS ve Lol oynuyorum yarım saat 45 dakka sonra tekrar kapanıyor. Youtube'da video izlerkende kapanıyor aniden . Sorun ne olabilir yazılımsal mı yoksa donanımsal mı ? çok saçma yani pc temizliğinden sonra oldu desem ilk gün hiçbir şey yoktu , res tuşuna basınca sistem tekrar normal açılıyor .

Macun yenileme gerekebilir

Merhaba;

Kapalı durumuna geçtiğinde işlemci fanı çalışıyor mu? temizledikten sonra işlemci sıcaklığı ne durumda kontrol ettiniz mi? Temizlik sonrası işlemci üzerine termal macun kullandınız mı? Termal macun yenilemesi yapıp tekrar dener misiniz.

Güç kaynağından olabilir.
Bunu nasıl anlayacağını anlatacağım biraz uzun bir işlem.
birazdan yazacağım

Merhaba;

Kapalı durumuna geçtiğinde işlemci fanı çalışıyor mu? temizledikten sonra işlemci sıcaklığı ne durumda kontrol ettiniz mi? Temizlik sonrası işlemci üzerine termal macun kullandınız mı? Termal macun yenilemesi yapıp tekrar dener misiniz.
evet çalışıyordu. Isıyı kontrol ettim 80 85 derecelerden 40 50 derecelere düştü . Evet macun kullandım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güç kaynağından olabilir.
Bunu nasıl anlayacağını anlatacağım biraz uzun bir işlem.
birazdan yazacağım
Bekliyorum teşekkürler.

aynı sorun bende vardı pc bırden kapanıyor du devamlı çok fazla sistemi kurcalamadan sadece psu değiştim sorun ortadan kalktı

Bunu denemek için şunu da yapabiliriz, öncelikle lütfen Hwinfo kurun.

Sonra bu panelden sonsors'a basın.

Ekran Görüntüsü (693)_LI.webp

Ve biraz aşşağıya inip +12V'ye sağ tıklayın ve OSD(RTSS) Ayarları(settings) tıklayın.

1550840944078-png.371635

Sonra ayarları alttaki şekilde yapın. Pozisyon kısmındaki "Line" kısmını olduğu gibi bırakabilirsiniz.

1550840978090-png.371637

Ardından o ağır oyunlara tekrar girin. Eğer +12V değeri 11.7'nin altına düşüyorsa, bilin ki güç kaynağınızın kapasitörleri başarısız olmaya başlamış ve PSU'nuz +12v'den sisteminizi besleyememeye başlamış demektir.

Eğer ki düşmüyorsa, sorun yine güç kaynağından kaynaklı olabilir, voltaj ile alakasız şekilde kapasitörler başarısız olmaya başlamış olabilir. Buna dair tayinin tek yolu da yeni bir güç kaynağı ile sistemi denemek.

Merhabalar , Eski bir sisteme sahibim. Geçen Hafta Bilgisayar durup dururken 2 3 kere kapandı , 4 5 kere mavi ekran verdi fakat hepsi CSGO Oynarken oldu . Lol yada başka bir oyun oynarken sıkıntı yoktu. Sıcaklık değerlerine baktığımda , İşlemci cs go 'da 80 85 derece bende ısınma kaynaklı olduğu düşündüm kasayı açtım fanları temizledim 2 gün önce . Temizledikten sonra ilk gün hiçbir sıkıntı olmadı krallar gibi kasa soğuk işlemci 40 50 derecelerde idi hiçbir sıkıntı yaşamadan 4 5 saaat sadece CSGO Oynadım. Ama dün ve bugün bilgisayar saat'de 1 kere kendiliğinden tekrar kapanıyor güç kaynağında sorun olcağını sanmıyorum gücü kesmiyor görüntü gidiyor sadace bilgisayar kapalı duruma geçiyor ama klavye, mouse ve kulaklığın ışığı kapanmıyor sadece görüntü gidip bilgisayar kapalı durumuna geçiyor . Res tuşuna basıyorum normal açılıyor CS ve Lol oynuyorum yarım saat 45 dakka sonra tekrar kapanıyor. Youtube'da video izlerkende kapanıyor aniden . Sorun ne olabilir yazılımsal mı yoksa donanımsal mı ? çok saçma yani pc temizliğinden sonra oldu desem ilk gün hiçbir şey yoktu , res tuşuna basınca sistem tekrar normal açılıyor .
psudan muhtemelen hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,682
Üyeler
175,090
Son üye
Hook
Geri