Bilgisayar aşırı geç açılmaya başlaması?

Cozus

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba, son 1 aydır bilgisayar garip şekilde açılmaya başladı nadir de olsa normal açıldığı oluyor ama genellikle bilgisayar fanlar çalışıyor ve bu şekilde 5-10 dakika geçip işlemci soğutucu ışıkları sönüyor geri açılıyor bunla beraber mouse, klavye ve monitör geliyor. Bazen böyle tam açılırken de kendine rest atıyor bilgisayar ve bir daha aynı şeyler tekrarlanıyor. Sorun ne olabilir?

Ryzen 3 1300x
Sapphire itx mini rx 570
Corsair vengeance 8gb 3000 mhz cl 16
Corsair 550w 80+ psu
Gigabyte b350m anakart
1TB HDD + 128 GB ssd
İşlemci soğutucu gametech 9mm çift fanlı modeli

Görev yoneticisine bi bak disk kullanımı /50 kaliyor mu sonra performansda hardiske bak /100 oluyor mu eğer bozulmadıysa hdd sorunu çözersin youtube yazarsin disk 100 hatası diye ama bozulduysa videodaki şeyleri yapsanda düzelmez
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Banada oldu bu sorun geç kapanıp geç açılıyodu pc hardiski sökünce düzeldi
İncelediğimde oyunlarda bile çok düşük yüzdeleri disk kullanımı yani sorun yok gibi.

hd sentiel ile ssd sağlığına bak bi yüzde kaç olmuş
Daha öncesinde baktığımda iyi durumda olduğunu gösteriyordu formatta sonra tekrar bakarım.

Temiz bir format ve + olarak size bir yedek disk lazım. HDD yada SSD takviyesi şart...
Evet 240 GB SDD alıp sadece Windows ve 2-3 program harici bir şey yüklememeyi düşünüyorum doluluk oranına göre hız düşüyormuş çünkü.

Biraz daha bosaltabilir misin birde SSD sağlık kontrolü de yap
Format ile düşürebildiğim kadar düşürücem.

Formattan sonra sonuçları buraya yazacağım devam edip etmediğini. Herkes teşekkürler.

İncelediğimde oyunlarda bile çok düşük yüzdeleri disk kullanımı yani sorun yok gibi.

Daha öncesinde baktığımda iyi durumda olduğunu gösteriyordu formatta sonra tekrar bakarım.

Evet 240 GB SDD alıp sadece Windows ve 2-3 program harici bir şey yüklememeyi düşünüyorum doluluk oranına göre hız düşüyormuş çünkü.

Knk cleaner indir sonra win r temp %temp% yap sil ordaki her şeyi sonra dene başka sataya tak ssdyi

merhaba arkadaşlar yanlış konuya yazıyorum ama konu açtım ama kimse yanıt ermedi bende buraya yazıyorum geforce expriencede nasıl dikkat çekenleri kapatırız metro exodusda hayatımı zehir etti ss video alacam diye oyunumu donduruyor onun yüzünden ölüyorum nasıl kapatılır bulamadım hiçbir forumda internet sitesinde lütfen yardımcı olun saolun

Formattan sonra sonuçları buraya yazacağım devam edip etmediğini. Herkes teşekkürler.
Format attım ve disk sağlığına baktım hepsi iyi gözüküyor. Ama sorun devam ediyor arada bilgisayar açılırken aygıt kurtarma açılabiliyor bunla ilgili bir sorun olabilir mi ? Bu olay sadece 2-3 kere denk geldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,351
Üyeler
183,416
Son üye
TheEgE4
Geri