Bilgisayar çalışıyor ama görüntü gelmiyor

shhhhh

80+
Reaksiyon skoru
1
Dün gece bilgisayarı kapattıktan hemen sonra geri açtığımda PC çalışmasına rağmen görüntü gelmiyordu. Bugün de PC çalışıyor ancak görüntü gelmiyor. Bir kez daha olmuştu. Güç kablosunu çekip, ekran kartı ve RAM'i çıkartıp, kasanın güç tuşuna 5 kere basmıştım. Sonrasında CMOS kısmına 10-15 saniye kadar tornavida yardımıyla 2 pine değdirdikten sonra ekran kartını ve RAM'i taktıktan sonra güç kablosunu da takınca görüntü gelmeye başlamıştı. Kısacası BIOS'u sıfırlamıştım ancak aynısını şimdi tekrar yapınca görüntü gelmiyor. Kabloların hepsi takılı olmasına rağmen monitörde "DisplayPort no signal" yazıyor.

Sistemim:
Ekran kartı: RX 6600
İşlemci: R5 5500
Anakart: B450M K2
RAM: Ramtech 16 GB DDR4
Ben RAM'den şüpheleniyorum. RAM biraz kalitesiz galiba. Yeni RAM sipariş verdim: Kingston 16 GB 3200MT/s DDR4. RAM'den ziyade, ekran kartının DP girişinde bir sıkıntı olabilir mi?

Sistemin düzeldi mi aynı sorunla ben de karşılaştım dün gece açılmadı bilgisayarım ve hala da aynı. Eğer çözdüysen nasıl çözdün yardımcı olabilir misiniz hocam?

Sistemin düzeldi mi aynı sorunla ben de karşılaştım dün gece açılmadı bilgisayarım ve hala da aynı. Eğer çözdüysen nasıl çözdün yardımcı olabilir misiniz hocam?
Ekran kartımda oksitlenme olduğu söylendi (sıvı teması denildi fakat rutubetten ve nemden de olabilir), vram sorunu olduğu söylendi ve çiplerinin değiştirilmesi gerektiği söylendi. Ekran kartını tamir edebilecek bir tamirciye gidip ekran kartını göstermen gerek. Rx6600 sıfırı 10b olan bir kart ve tamirinin 5-6b yutacağını söyledi sonra onun yerine temiz ikinci el rx6600 al daha iyi dedi.

Geri