Çözüldü✓ Bilgisayar gücü alıyor ama açılmıyor

Keşke sorun o olsa hocam :D şu çözüme ne diyorsunuz

Eğer bu işe yaramazsa power switch'i 0 a getirerek sistemi kapatın

Kasaya bağlı tüm kabloları sökün

Güç tuşuna birkaç kez basın ve her bastığınızda 2 saniye boyunca basın böylece kondansatördeki elektriği boşaltmış olacaksınız.

Ekran kartınızı sökün kenara koyun

Ekran kartı olmadan sadece güç kablosunu sisteme takın

Power switch'i 1 e getirin ve 10 saniye kadar bekleyin

Güç tuşuna basıp sistemi açın

Ekran kartınız olmadığı ve görüntü kablosu takmadığınız için zaten görüntü almanız mümkün olmayacak.

1 dakika kadar sistem o şekilde açık kalsın

Tekrar power switch'i 0 a getirin.

Güç kablosunu çıkartın

Ekran kartınızı takın

Sisteme tüm kablolarınızı takın (GÖRÜNTÜ KABLONUZ EKRAN KARTINA TAKILI OLSUN)

Power switch'i 1 e getirin

10 saniye kadar bekleyin

Güç tuşuna basın ve sistemi açın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@shankar1 hocam böyle bir yazı buldum
Hocam benim bildiğim donanım resetlemek için yapılyor bu.
2sn değil 5-10 saniye tutmak gerekiyor birde.
BIOS kaynaklı donanım resetlemek için tavsiye edildiğini hatırlıyorum, 4-5 yıl kadar önce bu tarz bir tavsiye görmüştüm başka bir forumda.
Tüm parçaları çıkartıp takmak mantıklı görünüyor ama ekran kartını sök, sistem ekran kartı olmadan 1 dakika açık kalsın falan koca karı kürü gibi.

Hocam benim bildiğim donanım resetlemek için yapılyor bu.
2sn değil 5-10 saniye tutmak gerekiyor birde.
BIOS kaynaklı donanım resetlemek için tavsiye edildiğini hatırlıyorum, 4-5 yıl kadar önce bu tarz bir tavsiye görmüştüm başka bir forumda.
Tüm parçaları çıkartıp takmak mantıklı görünüyor ama ekran kartını sök, sistem ekran kartı olmadan 1 dakika açık kalsın falan koca karı kürü gibi.
Denedim hocam işe yaramadı bilgisayarcıya götüreceğim yarın deneyeceğim bir şey kalmadı gibi

Benim pc de öyle güç kaynağı yetmiyor 20 30 kere basınca uzun basinca felan açılıyor alışırsın :R
Dostlar şimdi pc ciye verdim psu sorun dedi 400 arıza tespit alacak üstüne 600w hiper marka takayım toplam 2000 ver dedi şimdi 2000e msi var enermax falan var ne diyorsunuz hiper hakkında güzel yorumlar duymadım ya da markaya bilmiyorum

Dostlar şimdi pc ciye verdim psu sorun dedi 400 arıza tespit alacak üstüne 600w hiper marka takayım toplam 2000 ver dedi şimdi 2000e msi var enermax falan var ne diyorsunuz hiper hakkında güzel yorumlar duymadım ya da markaya bilmiyorum
@Senoly @yusuf7878 @TouchMeSenpai @shankar1 @Che_

Dostlar şimdi pc ciye verdim psu sorun dedi 400 arıza tespit alacak üstüne 600w hiper marka takayım toplam 2000 ver dedi
:censored:
1758537093802.webp

Hocam birde siz başka bir PSU ile denemiş gene açılmamıştı PC yanlış mı hatırlıyorum?
Kesin PSU mu yani sorun?

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle

Hocam birde siz başka bir PSU ile denemiş gene açılmamıştı PC yanlış mı hatırlıyorum?
Kesin PSU mu yani sorun?
Hocam pc ci öyle dedi yani başka psu ile sadece 8pin işlemci ve 24pin anakartı taktım açtık pcyi aynı sonuç olmuştu ve hiperden vazgeçtim enermax 700w alacağım bikaç saate pc ciye gidip naşka psu ile çalıştırdığını görmek isteyeceğim ama

İşyerimdeki Pc nin başına geliyor fazla fazla.
Ramleri ve Hdd Sata kablosunun anakart üzerinde yerini değiştiriyorum start alıyor.

Yoksa düğmeğe dokunduğum anda fan anlık olarak dönüp duruyor.
Keşke uzay montaj yapaydın.

Birde uzun zaman önce evde kasaya flash bellek takıp çıkarmıştım. Ondan sonra İLLALLAH dedi açılmam.
Komple kasayı herşeyiyle söküp yeniden topladım. Zalman 500LE güç kaynağı kullanıyordum

sence sorun neyde?

Kasanın üzerinde olan bağlantıya Flash bellek takarken usb girişinde Pinler eğilmiş bir birine temas ediyor. Kısa devre olduğu için güç kaynağı sistemi çalıştırmıyor.

İşyerimdeki Pc nin başına geliyor fazla fazla.
Ramleri ve Hdd Sata kablosunun anakart üzerinde yerini değiştiriyorum start alıyor.

Yoksa düğmeğe dokunduğum anda fan anlık olarak dönüp duruyor.
Keşke uzay montaj yapaydın.

Birde uzun zaman önce evde kasaya flash bellek takıp çıkarmıştım. Ondan sonra İLLALLAH dedi açılmam.
Komple kasayı herşeyiyle söküp yeniden topladım. Zalman 500LE güç kaynağı kullanıyordum

sence sorun neyde?

Kasanın üzerinde olan bağlantıya Flash bellek takarken usb girişinde Pinler eğilmiş bir birine temas ediyor. Kısa devre olduğu için güç kaynağı sistemi çalıştırmıyor.
Anladım hocam teşekkürler bilgiler için banada zalman kaliteli falan dendi yani diğer markalar kadar dandik olmadığınıda biliyorum ondan bilgisayarcıya para kopartmaya çalışıyor olabilir

Alıntıyı görüntüle

Kesin PSU mu yani sorun?
hocam zaur hocamın yorumu mantıklı geldi sanki psu dan farklı gibi sorun

Anladım hocam teşekkürler bilgiler için banada zalman kaliteli falan dendi yani diğer markalar kadar dandik olmadığınıda biliyorum ondan bilgisayarcıya para kopartmaya çalışıyor olabilir
500Le ve 500Le2 kullandım. Hiçbirinden şikayetim yok. Zalman kalitelidir. Aksine kendi boyunu aşan ekran kartlarını kullandım, Msi Lightning Gtx680 200watt güç çekiyordu banamısın demiyordu. Normalde en fazla 160 watt felan güç çeken ekran kartı ucu ucuna yetmeliydi komple sistemle birlikte.

Sen yine de değişeceksen eski güç kaynağını iste adamdan. Orada bırakma. Olurda kullanılabilir durumda olur yada sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor olur.

500Le ve 500Le2 kullandım. Hiçbirinden şikayetim yok. Zalman kalitelidir. Aksine kendi boyunu aşan ekran kartlarını kullandım, Msi Lightning Gtx680 200watt güç çekiyordu banamısın demiyordu. Normalde en fazla 160 watt felan güç çeken ekran kartı ucu ucuna yetmeliydi komple sistemle birlikte.

Sen yine de değişeceksen eski güç kaynağını iste adamdan. Orada bırakma. Olurda kullanılabilir durumda olur yada sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor olur.
Tamamdır hocam şöyle yapacağım şimdi pc cide kasa 400 arıza tespit istedi kasayı teslim alırken başka psu ile çalıştırmasını isteyeceğim

400 arıza tespit nedir? anlamadım da
Hocam pc çalışmıyordu götürdüm işte 400 arıza tespite istiyor psu sorun dedi yeni 600w hiper ile birlikte 2k ya yaparım dedim 400ü kesin alacak zaten onda bahsediyorum

Hocam pc çalışmıyordu götürdüm işte 400 arıza tespite istiyor psu sorun dedi yeni 600w hiper ile birlikte 2k ya yaparım dedim 400ü kesin alacak zaten onda bahsediyorum
he anladım valla çalıştırsın da.
Sonra birdaha senin zalmanla denemesini iste. Çalışırsa pc ni kucakla ve koş psu alma. :D

he anladım valla çalıştırsın da.
Sonra birdaha senin zalmanla denemesini iste. Çalışırsa pc ni kucakla ve koş psu alma. :D
Yok hocam almam zaten onu da işte görmem lazım sorun psu muymuş onda göre enermax 700w alacağım 1800 lira yakın fiyata geliyor adamın istediği hiper artı tespit ücreti ile birlikte

Geri