Çözüldü✓ Bilgisayar gücü alıyor ama açılmıyor

dün bi direksiyon bağlamıştım g29 hani ondan farklı hiçbir şey gelmedi aklıma şaka gibi
G29'un kendi adaptörü var hocam bende kullanıyorum Yükü PSU'ya bindirmiyor o konuda içiniz rahat olsun. Ama PSU gitmiş gibi görünüyor.

G29'un kendi adaptörü var hocam bende kullanıyorum Yükü PSU'ya bindirmiyor o konuda içiniz rahat olsun. Ama PSU gitmiş gibi görünüyor.
Anladım hocam sizce kaliteden mi yoksa besleyememe falan mı çünkü iki ay sorunsuz bir kere kesilme ses çıkarma vs vs hiçbir sorun olmadı normal pc ile işim bittiğinde akşam pc yi kapattım prizden çektim sabah bi uyandım sonuç

Anladım hocam sizce kaliteden mi yoksa besleyememe falan mı çünkü iki ay sorunsuz bir kere kesilme ses çıkarma vs vs hiçbir sorun olmadı normal pc ile işim bittiğinde akşam pc yi kapattım prizden çektim sabah bi uyandım sonuç
PSU kötü bir model değil. Muhtemelen içlerinde bir yerinde bir sorun var. Kapasitörlernden birisi patlamıştır belki.

PSU kötü bir model değil. Muhtemelen içlerinde bir yerinde bir sorun var. Kapasitörlernden birisi patlamıştır belki.
Psu kaynaklı diyorsunuz hocam o zaman banada öyle geldi arkadaş ram yazdı ama hani ramde sorun olsa fanlar falan çalışır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elimde eski psu var ekran kartına güç girişleri yetmiyor ama sorun psu dan mı diye anlamak için 24 pin ve işlemci güç kablosunu takıp deneyim mi

Psu kaynaklı diyorsunuz hocam o zaman banada öyle geldi arkadaş ram yazdı ama hani ramde sorun olsa fanlar falan çalışır

Elimde eski psu var ekran kartına güç girişleri yetmiyor ama sorun psu dan mı diye anlamak için 24 pin ve işlemci güç kablosunu takıp deneyim mi
Dene istersen.

Son düzenleme:
Dostlar günaydın muhteşem bir pazar sabahı :D dün hiç bir şey yokken pc yi kullanıyordum sorunsuz 10 saat falan açık kaldı kullandım vs bu sabah prize taktım butona bastım açılmadı camdan içeri baktığımda cpu led yarım saniye yanıp geri sönüyor fanlarda yarım saniye güç alıyor kapanıyor sonra her neyse denediğim çözümler cpu pin sök tak 24 pin sök tak farklı prizde denemek daha aklıma bir şey gelmedi sistemim imzamda var anlamadım yani sorun ne 2 aydır bir tane sıkıntı yaşamadım alakasız diye düşünüyorum dün bi direksiyon bağlamıştım g29 hani ondan farklı hiçbir şey gelmedi aklıma şaka gibi @Che_ @shankar1
@Mehmet Yılmaz
Benim pc de öyle güç kaynağı yetmiyor 20 30 kere basınca uzun basinca felan açılıyor alışırsın :R

Benim pc de öyle güç kaynağı yetmiyor 20 30 kere basınca uzun basinca felan açılıyor alışırsın :R
Hocam sabahtan beri uğraşıyorum yok açamadım bir türlü 5 yıldır sorunsuz çalışan sistem bir anda dün bi direksiyon taktım bide microsoft storedan vpn kurdum yani farklı olarak aklıma gelen :D de yani çok alakasız bu durum yazılımsal şeyler onlar pc nin açılması lazım

Hocam sabahtan beri uğraşıyorum yok açamadım bir türlü 5 yıldır sorunsuz çalışan sistem bir anda dün bi direksiyon taktım bide microsoft storedan vpn kurdum yani farklı olarak aklıma gelen :D de yani çok alakasız bu durum yazılımsal şeyler onlar pc nin açılması lazım
Farklı bir priz ile deneyin birde. Belki priz sorunludur.

Farklı bir priz ile deneyin birde. Belki priz sorunludur.
Keşke sorun o olsa hocam :D şu çözüme ne diyorsunuz

Eğer bu işe yaramazsa power switch'i 0 a getirerek sistemi kapatın

Kasaya bağlı tüm kabloları sökün

Güç tuşuna birkaç kez basın ve her bastığınızda 2 saniye boyunca basın böylece kondansatördeki elektriği boşaltmış olacaksınız.

Ekran kartınızı sökün kenara koyun

Ekran kartı olmadan sadece güç kablosunu sisteme takın

Power switch'i 1 e getirin ve 10 saniye kadar bekleyin

Güç tuşuna basıp sistemi açın

Ekran kartınız olmadığı ve görüntü kablosu takmadığınız için zaten görüntü almanız mümkün olmayacak.

1 dakika kadar sistem o şekilde açık kalsın

Tekrar power switch'i 0 a getirin.

Güç kablosunu çıkartın

Ekran kartınızı takın

Sisteme tüm kablolarınızı takın (GÖRÜNTÜ KABLONUZ EKRAN KARTINA TAKILI OLSUN)

Power switch'i 1 e getirin

10 saniye kadar bekleyin

Güç tuşuna basın ve sistemi açın.

Keşke sorun o olsa hocam :D şu çözüme ne diyorsunuz

Eğer bu işe yaramazsa power switch'i 0 a getirerek sistemi kapatın

Kasaya bağlı tüm kabloları sökün

Güç tuşuna birkaç kez basın ve her bastığınızda 2 saniye boyunca basın böylece kondansatördeki elektriği boşaltmış olacaksınız.

Ekran kartınızı sökün kenara koyun

Ekran kartı olmadan sadece güç kablosunu sisteme takın

Power switch'i 1 e getirin ve 10 saniye kadar bekleyin

Güç tuşuna basıp sistemi açın

Ekran kartınız olmadığı ve görüntü kablosu takmadığınız için zaten görüntü almanız mümkün olmayacak.

1 dakika kadar sistem o şekilde açık kalsın

Tekrar power switch'i 0 a getirin.

Güç kablosunu çıkartın

Ekran kartınızı takın

Sisteme tüm kablolarınızı takın (GÖRÜNTÜ KABLONUZ EKRAN KARTINA TAKILI OLSUN)

Power switch'i 1 e getirin

10 saniye kadar bekleyin

Güç tuşuna basın ve sistemi açın.
@shankar1 hocam böyle bir yazı buldum

Geri