Bilgisayar kaç ayda bir temizlenmeli

beyler peki bende macun varda kuruyup kurumadığını nasıl anlarım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam yaşadığın yere göre değişir tozlu bir yerde yaşıyorsan en kötü 6 aya bir temizlemen lazım bence. işlemci termal macun genelde senede 1 değişiyor ama onu da 8 9 aya bir değişmesi lazım minimum
hocam peki sürdükten sonra bilgisayarı kullanmasam gene macun kururmu yoksa ?

Açmadan anlayamazsın açarsan da yenilemen lazım .
Onun dışında Furmark testi yaparsan daha net yorum yapabiliriz.

Kullanmasan sıkıntı pek olmaz anca sıcaklık üzerinden yorum yapabiliriz buna

Ne 6 ayı kardeşim laptop mu bu yav ortalama 1.5 sene iyidir daha gider rahat ol.

@HDogus un dediği gibi laptop değil bunlar 8 9 ayda ne macunu kuruyacak. Laptoplarda 7 8 ayda bir değiştirin diyoruz biz. Onun sebebi de macunun komple kuruması değil 90+ derecelerden dolayı bir kısmının kuruması. Laptopta bile 1 yıl değiştirmesen o bilgisayar çalışır oyun vs de oynarsın yani sıkıntı olmaz. Tam randuman istiyorsan 1.5 yılda bir değiştir. Babamın bilgisayarına 2 yıl önce sürdüm sıcaklık değerleri 3 4 derece artmış ilk sürdüğüm güne göre. Aktif oyun oynasa vs daha çok kurutacağı için 5 bilemedin 6 derece yükseltirdi. İlk sürdüğün sıcaklığa bak bir de 6 7 ay sonra aklına gelirse bak baktın beğenmedin git değiştir kasma bu kadar. Katı + yüksek w/mk iletim değeri olsun yeter.

@HDogus un dediği gibi laptop değil bunlar 8 9 ayda ne macunu kuruyacak. Laptoplarda 7 8 ayda bir değiştirin diyoruz biz. Onun sebebi de macunun komple kuruması değil 90+ derecelerden dolayı bir kısmının kuruması. Laptopta bile 1 yıl değiştirmesen o bilgisayar çalışır oyun vs de oynarsın yani sıkıntı olmaz. Tam randuman istiyorsan 1.5 yılda bir değiştir. Babamın bilgisayarına 2 yıl önce sürdüm sıcaklık değerleri 3 4 derece artmış ilk sürdüğüm güne göre. Aktif oyun oynasa vs daha çok kurutacağı için 5 bilemedin 6 derece yükseltirdi. İlk sürdüğün sıcaklığa bak bir de 6 7 ay sonra aklına gelirse bak baktın beğenmedin git değiştir kasma bu kadar. Katı + yüksek w/mk iletim değeri olsun yeter.
Ayrıca bilgisayarı çalıştırıp ( 10 15 dk ) kapatmadan macununu kontrol edersen o hali seni yanıltır. Macun kontrolünü bir süre bilgisayarı çalıştırıp yapacaksın. Bu şekilde deneme yanılma yöntemiyle de yaparsın. Ayrıca dediğim yöntem ile kurumuş macunu bile bir nebze yumuşattığın için kolay temizlersin. Vur izopropili gitsin

benim 16 ay olmuş . halen soğtucunun ilk taktığımda olan macunu kullanıyorum. değiştirme vaktim gelmiş gibi :)

benim 16 ay olmuş . halen soğtucunun ilk taktığımda olan macunu kullanıyorum. değiştirme vaktim gelmiş gibi :)
Aynı ben zaten soğuk çalışıyor diye ellemiyorum daha kötü olur diye 2-3 saat tlou oynadım 2k yüksek ayarlar 64 derecenin üstüne çıkmadı işlemci ağustosta 2 yıl olcak bı temizlemek lazim

Kral 2 ayda bir temizliyorum ben
Nasil temizliyorsun hocam az anlatır mısın toz temizligi nasıl yapılmalı

selamlar full beyaz bir setupa sahibim. alalı 8 ay oldu daha ama fanların yanları vs full toz öbeği olmuş sizce kaç ayda yada yılda temizlenmesi lazım bilgisayarın ?
yılda bir kere komple her şeyini temizlesen yeterli ( termal macun bakımı dahil).

Ne 6 ayı kardeşim laptop mu bu yav ortalama 1.5 sene iyidir daha gider rahat ol.
Laptop için bile 6 aya gerek yok. 1 sene sonra temizlik yaptım. Ne macun kurumuş ne de içinde toz var. O kadar az tozlanmıştı ki açtığıma üzüldüm. Bulunduğun ortama çok bağlı.

Aynı ben zaten soğuk çalışıyor diye ellemiyorum daha kötü olur diye 2-3 saat tlou oynadım 2k yüksek ayarlar 64 derecenin üstüne çıkmadı işlemci ağustosta 2 yıl olcak bı temizlemek lazim

Nasil temizliyorsun hocam az anlatır mısın toz temizligi nasıl yapılmalı
bende öyle düşünüyorum. işlemci sıcalığı çok fazla yükselirse yenileriz .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,328
Üyeler
184,144
Son üye
umutcann01
Geri