Neler Yeni

Bilgisayar kurmaya 2k istedi

Chiziru

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Ege
Bir bilgisayarcıya bilgisayar kurma kaça dedim sadece kasa 2k Para istedi kime kurdurmalıyım bilgisayarcılara güvenemiyorum
En iyisi kendin yapman veya bir arkadaşına yapman bende başlarda korkuyordum yapa yapa öğrendim tanıdıklarımınkonide ben topluyorum artık

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
HANGİ SİSTEM 10DK DA kuruluyor la kablolaması bile 30 dk sürüyor yeri geliyor 40 dk ha tabi 2k hak değil komple windows kurmasıydı toplamasıydı 1 saat sürer yada sürmez 10 dk da değil apart topar toplarsan belki onu da acemi kişi toplayamaz ztn 10 dk
pir adam 10-15dkda kurar abartmıyorum ama zaten yazdım 1 saat otur izle kendin kur diye.

Epiktetos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
İshak Çakır
En son topladığım bilgisayarı daha önce hiç tecrübem olmamasına rağmen videoları ve rehberleri izleyip kendim kurdum . Gözünde büyütme ,2k ciddi bir para cebine kalsın.

Satriani

80+ Silver
Hiç bilmeyen bi' insan için kolay değil bu işler arkadaşlar, izleyerek yapma ihtimali olsa da çok stres yapabilir.
Fakat şu da var ki, her şeyin takılacağı yer çok net ve genel olarak her malzemenin çentikleri ya da pin tasarımları olur, aslında istesen de yanlış takamazsın.
Eğer çevrende bu işlere eli yatkın biri varsa yardım alman en doğrusu olur, yoksa da mesela ana parçaları kendin bi' noktaya kadar montajlayıp, kalan kablolama ve ince işler için bi' bilgisayarcıya gidebilirsin, böylece daha derli toplu olacağı için ucuza kapatma şansın olur.
Tamamen sıfırdan toplamak için elbette daha yüksek meblalar isteme durumları oluyor...

Ysuflix

80+ Gold

sametbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
samet
kendın kuramassan sırınevlerde ozer bılgısayar var kendımde bır ara calıstım yazları. cok guvenılır ıstersen goturebılırsın ama cıdden yt den bakarak yapabılırsın bosuna para vermeye asla gerek yok
Yer neresi tam olarak isim vs

Clayz

80+ Silver

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
623
İsim
Mete C. E.
1) 2k kurumsal bir yer değilse , fatura vs. verip gider göstermeyecekseniz saçma bir para.
2) daha önce kurmadıysanız ve elektrik & elektronik alet geçmişiniz yoksa denemeyin, Biz avrupa & abd vatandaşı değiliz kısa devre ile çöp olan ürün (sistem parçalarını bilmiyorum cidden üzer) (zamanında hiçbir pcden anlamayan birine i5 7500 getirtmiştim amerikadan, adam fanı getirmiş işlemciyi çöpe atmış...) yani pc, elektronik bilginize hakim değilken kur demek abes kaçar, olay zaten psu bağlantılarını doğru yapmakta. Misal laptop olsa baştan sona söküp takmak kırmadıktan sonra cidden kolay.

3) istanbul bağcılardaysan mutlaka burada arkadaşlar vardı/vardır, şu an halen aktifler mi forumda fikrim yok, en kötü 500tl vs. hem sana öğretir hem de kurar.

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
953
İsim
Sercan GÖKALP
Yer neresi tam olarak isim vs
Atla deve değil kardeşim açık kalp ameliyatı yapmıyoruz gerçekten çok kolay bir şey zaten anakartı kasaya oturttuktan sonra başka vidalayacağın tek şey işlemci soğutucu oluyor gerçekten izleyerek kendin çok kolay bir şekilde yapabilirsin. Eninde sonunda bu bilgisayarla olan sıkıntıları kendin aşmak zorunda kalacaksın her seferinde sırtına yükleyip bilgisayarcıya götüremezsin. Yazılımsal bir sıkıntı olsa adam senden format başına 500 500 alır belki de o yüzden sıkıntı yapma teker teker izleyerek çok kolay bir şekilde yapabilirsin. BIOS güncellemesiymiş format atma atmış falan bunlar çok kolay şeyler Ben de bilmiyordum bir iki kere yapınca öğreniyorsun. Ha bu arada benimki de öyle ucuz yollu bir PC değil söyleyeyim yani sanki onda alıştırma yapıyormuşum gibi bir intiba oluşmasın ama eninde sonunda bu işlerin kendi elinden gelmesi lazım. Heyecanını ve endişeni anlıyoruz ama bu işi yapamayacak bir kişi bile olduğunu düşünmüyorum ben

sametbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
samet
Atla deve değil kardeşim açık kalp ameliyatı yapmıyoruz gerçekten çok kolay bir şey zaten anakartı kasaya oturttuktan sonra başka vidalayacağın tek şey işlemci soğutucu oluyor gerçekten izleyerek kendin çok kolay bir şekilde yapabilirsin. Eninde sonunda bu bilgisayarla olan sıkıntıları kendin aşmak zorunda kalacaksın her seferinde sırtına yükleyip bilgisayarcıya götüremezsin. Yazılımsal bir sıkıntı olsa adam senden format başına 500 500 alır belki de o yüzden sıkıntı yapma teker teker izleyerek çok kolay bir şekilde yapabilirsin. BIOS güncellemesiymiş format atma atmış falan bunlar çok kolay şeyler Ben de bilmiyordum bir iki kere yapınca öğreniyorsun. Ha bu arada benimki de öyle ucuz yollu bir PC değil söyleyeyim yani sanki onda alıştırma yapıyormuşum gibi bir intiba oluşmasın ama eninde sonunda bu işlerin kendi elinden gelmesi lazım. Heyecanını ve endişeni anlıyoruz ama bu işi yapamayacak bir kişi bile olduğunu düşünmüyorum ben
Az çok pc ile alakam var seviyorum ama yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum özellikle şu Anakarta takılan ince power reset kabloları zaten format atmayı bios güncellemesi basit şeyler

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
pozalba
Az çok pc ile alakam var seviyorum ama yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum özellikle şu Anakarta takılan ince power reset kabloları zaten format atmayı bios güncellemesi basit şeyler
Tedbirli bir şekilde yaparsın acele etme zamana yay kontrolü elden bırakmadan halledersin

enes.exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Enes k
Bir bilgisayarcıya bilgisayar kurma kaça dedim sadece kasa 2k Para istedi kime kurdurmalıyım bilgisayarcılara güvenemiyorum
Ben youtubedan izleyerek yapmıştım. Biraz cesaret istiyo ama 2000lira vermek mantıksız

Top Bottom