Bilgisayar mavi ekran yedi açılmıyor

IceWizard

80+
Reaksiyon skoru
131
Selam dostlarım, arkadaşım yaklaşık 1.5 hafta önce Uber Donanım Arşivi bilgisayarı aldı incehesaptan, ilk başta hiçbir sıkıntı yoktu fakat birkaç gün önce sabah kalktığında her zamanki gibi pc'yi açmış ve discorda girmiş, discordda konuştuğu sırada pc bir anda mavi ekran yiyor, windows hata raporu ekranı geliyor, %100 e kadar doluyor ve sonra pc kapanıyor, bir daha açmaya çalıştığında ise ekrana sinyal gitmiyor, no signal hatası alıyor, karşılaşan veya bir fikri olan varsa yardımcı olabilirse çok güzel olur.

Hdmi kablosu bozuktur diye düşündük ama değil, aynı kabloyla aynı monitöre ps4'ünü bağladı, sorunsuz bir şekilde çalıştı, yani sorun kasada, bundan eminiz, hdmi kablosunu ekran kartı girişinden çıkarıp anakarta taktık yine olmadı, ramleri çıkardık, pinlerini sildik taktık, yerlerini değiştirdik taktık yine olmadı, aynı işlemi ekran kartına uyguladık yine olmadı, bu arada ekran kartı 1660superin tek fanlı ekran kartı fakat kasada herhangi bir ısınma sorunu yoktu, tam tersine çok serin çalışan bir kasa, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Şu anda bilgisayarı açınca görüntü geliyor mu yoksa tık yok mu? BIOS sıfırlayıp ekran kartını çıkartıp denediniz mi?

bios pilini cıkartıp 1 2 dk bekleyın sonra tekrar akın bıde mouse ve klavyeye guc gelıyorr mu gelmıyorsa anakartda bı problem olabılır ramlerı cıkartp tekrarda takabılır ve ramın o sarı kısımlarını yumusak slgı ıle sılebılırsınız ekran kartı ıcınde gecerlı

bios pilini cıkartıp 1 2 dk bekleyın sonra tekrar akın bıde mouse ve klavyeye guc gelıyorr mu gelmıyorsa anakartda bı problem olabılır ramlerı cıkartp tekrarda takabılır ve ramın o sarı kısımlarını yumusak slgı ıle sılebılırsınız ekran kartı ıcınde gecerlı
Ramleri ve ekran kartını silgiyle silip tekrar taktık fakat olmadı, onun dışında mouse'a güç geliyor fakat klavyenin ışığı yanmıyor, bios pilini denemedik, olur mu acaba ?

en son ne yaptın ? virüs bulaşmış olabilirmi
PC benim değil, arkadaşımın, bana en son dc deydim mavi ekran yedi dedi, virüs bulaşmış olamaz çünkü tehlikeli bir şey indirmedi, sadece csgo valorant falan var, hepsi de kendi sitelerinden

PC benim değil, arkadaşımın, bana en son dc deydim mavi ekran yedi dedi, virüs bulaşmış olamaz çünkü tehlikeli bir şey indirmedi, sadece csgo valorant falan var, hepsi de kendi sitelerinden
arkadaşına sor hile gibi bişey indirmiş olabilir olmazsa windows neye kurulu ise onu sıfırlayabilir

bios pilini dene fisi tek pcnın elektrık baglantısı olmasın sonra pılı cıkar 1 2 dk bekle bıos sıfırlıcak olucak cogunlukla

bios pilini dene fisi tek pcnın elektrık baglantısı olmasın sonra pılı cıkar 1 2 dk bekle bıos sıfırlıcak olucak cogunlukla
Tamamdır, şu an yattı, sabah dener yazarım, teşekkür ederim :)

Geri