Bilgisayar montaj yardım

Lagrima

80+
Reaksiyon skoru
42
Bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama montaj hakkında hiç bilgim yok. 2 aydır montaj rehberleri izliyorum az çok bilgi sahibi oldum. Lakin hiç fiziksel deneyimim olmadı. Bazıları sıkıntı çıkar parçalarda bilgisayarcıya götür diyor. Bazıları itopyadan al diyor itopya ayrı rezalet zaten. Ben ne yapmalıyım? Bu parçaları bozar mıyım kendim montajını yapsam?
Parçalar 3060ti
Ryzen 5 5600x
Pf360 sıvı soğutma
Td500 kasa
Samsung 970 evo
ASUS TUF B550
2tb Harddisk
Cruiser Ballistix 3200 Mhz 16 gb
Olacak.

Bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama montaj hakkında hiç bilgim yok. 2 aydır montaj rehberleri izliyorum az çok bilgi sahibi oldum. Lakin hiç fiziksel deneyimim olmadı. Bazıları sıkıntı çıkar parçalarda bilgisayarcıya götür diyor. Bazıları itopyadan al diyor itopya ayrı rezalet zaten. Ben ne yapmalıyım? Bu parçaları bozar mıyım kendim montajını yapsam?
Parçalar 3060ti
Ryzen 5 5600x
Pf360 sıvı soğutma
Td500 kasa
Samsung 970 evo
ASUS TUF B550
2tb Harddisk
Olacak.
Daha önce sistem toplamadıysan sıvı soğutma montajlamada zorlanırsın. Ram ve işlemci montajlamak kolay, ekran kartı da aynı şekilde takıyorsun sadece fakat bunların kablolamaları ve sıvı soğutması var. Bu işlerden anlayan bir tanıdığın varsa evine davet et, bir şeyler ikram et, sen izlerken o yapsın. Yoksa da bir bilgisayarcıya götürmelisin.

Daha önce sistem toplamadıysan sıvı soğutma montajlamada zorlanırsın. Ram ve işlemci montajlamak kolay, ekran kartı da aynı şekilde takıyorsun sadece fakat bunların kablolamaları ve sıvı soğutması var. Bu işlerden anlayan bir tanıdığın varsa evine davet et, bir şeyler ikram et, sen izlerken o yapsın. Yoksa da bir bilgisayarcıya götürmelisin.
Sıvı soğutma neden zor?

Ayrı ayrı düşünüyorum çok fiyat farkı olmazsa vatandan toplayabilirim. Ama şu anlık ayrı ayrı
Svinizin yakınlarında vatan bilgisayar mağzası varmı , varsa gidip bi sorabilirisin ben ayrı yerlerden parça alıcam ve kasayaı nasıl montajlarim bilmiyorum siz yapabilme şansınız varmıdır , diye sorabilirsin

Parçalar 3060ti
Ryzen 5 5600x
Pf360 sıvı soğutma
Td500 kasa
Samsung 970 evo
ASUS TUF B550
2tb Harddisk
Olacak.
Daha önce sistem montajlamadıysan sıvı soğutma zor olabilir ama youtube da bir sürü video var izleyip yapabilirsin bende oradan öğrendim zaten

Geri