Neler Yeni

Çözüldü✓ BİLGİSAYARDA DARBOĞAZ

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kerem Mercantaş
Arkadaşlar şuan kullanmış olduğum PC de işlemci amd 7600x , ekran kartı 4070 ti süper , anakart asus prime b650m-r ve ram ler 2x8 toplam 16 gb.
Bu PC de herhangi bir darboğaz sorunu ile karşılaşma olasılığım varmı çünkü başka PC lere bakıyorum 7500f ve 3060 la bile valorant gibi oyunlarda 600 fps nin üzerinde alıyolar benim ise genel olarak 450-600 arası fps değerim oluyor.Bu olaya çözümü olan varsa memnuniyetle dinlemek isterim.

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,918
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Darboğaz valorant gibi oyunlarda olur. Hatta senin ekran kartın işlemciye göre güçlü olduğu için 1080p hikayeli oyunlarda bile darboğaz olabilir. Yine de iyi fps alırsın ve oyun kasmaz. Önemli olan bu.

LoserIl

80+ Gold
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1
Darboğaz olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kerem Mercantaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Darboğaz valorant gibi oyunlarda olur. Hatta senin ekran kartın işlemciye göre güçlü olduğu için 1080p hikayeli oyunlarda bile darboğaz olabilir. Yine de iyi fps alırsın ve oyun kasmaz. Önemli olan bu.
cyberpunk 2077 de işlemci kullanımı yüzde 100 oluyo ancak ekran kartı kullanımı yüzde 85-95 arası takılıyo bazen fps dropları oluyo pc yi ilk aldığımda yoktu böyle bir sorun ama şimdi yeni yeni karşılaştım böyle bişeyle umarım fazla ısınmadan dolayı anakarta zarar gelmez.

zorlu123123

80+ Bronze
cyberpunk 2077 de işlemci kullanımı yüzde 100 oluyo ancak ekran kartı kullanımı yüzde 85-95 arası takılıyo bazen fps dropları oluyo pc yi ilk aldığımda yoktu böyle bir sorun ama şimdi yeni yeni karşılaştım böyle bişeyle umarım fazla ısınmadan dolayı anakarta zarar gelmez.
sıcaklıklardan kaynaklanıyo olabilir darboğaz olması zor eskiden olmayıp şimdi oluyorsa

sıcaklıkların
pc deki yazılımlar uygulamalar pc yoruyo olabilir arka planda
ufak oc yapabilirsin 200 mhz gibi
windows ayarlarını gözden geçir performans ayarları gibi

eskiden olmayıp şimdi olan bir şey darboğaz olmaz işlemcin yeterli 1080 p için cs de valoda daha yüksek fps için çözünürlük düşürme ama sınır sayılır 7600x 1024 çözünürlükte falan hoş olmaz 7800x3d gibi işlemciler yoruluyor o ayarlarda çünkü

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kerem Mercantaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sıcaklıklardan kaynaklanıyo olabilir darboğaz olması zor eskiden olmayıp şimdi oluyorsa

sıcaklıkların
pc deki yazılımlar uygulamalar pc yoruyo olabilir arka planda
ufak oc yapabilirsin 200 mhz gibi
windows ayarlarını gözden geçir performans ayarları gibi

eskiden olmayıp şimdi olan bir şey darboğaz olmaz işlemcin yeterli 1080 p için cs de valoda daha yüksek fps için çözünürlük düşürme ama sınır sayılır 7600x 1024 çözünürlükte falan hoş olmaz 7800x3d gibi işlemciler yoruluyor o ayarlarda çünkü
tamamdır teşekkürler işlemciye oc yapmayı öğrenip onu deneyebilirim sıcaklıklarda şuan bir sorun yok 65 derece civarlarında

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,918
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Ekran kartının biraz darboğaz olması normal. İşlemcinin %100 kullanması Cyberpunk fazla işlemci harcadığı için öyle. 1440p ultrada oynarsan sorun olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,598
Üyeler
168,653
Son üye
Critles
Top Bottom