Bilgisayarda GPU %0 yükteyken GPU FAN 4000 RPM de çalışıyor Yardım

Reaksiyon skoru
18
GPU FAN kafasına göre rastgele 4000 rpmde çalışıyor bunu nasıl engelleyeceğim?

Galax 5070 Ti

O kartın fanının 4000 RPM göreceğini pek sanmıyorum, hatalı gösteriyor olmasın? Fiziksel olarak kontrol ettin mi? Parmağını kaptırma :D

O kartın fanının 4000 RPM göreceğini pek sanmıyorum, hatalı gösteriyor olmasın? Fiziksel olarak kontrol ettin mi? Parmağını kaptırma :D
.göz farkıyla bile anlaşılır sonra fan apraklarını dağıtmasın

Ortadaki fanın bariz bir şekilde 600-700 rpmde döndüğünün gördüm. Ve ayrıca 3849 RPM görüyor. Görsel olarak fark bariz ki ses de baya elektrik süpürgesi gibi uğulduyor mübarek :D

Gpu tweak 3 indirip 0 db fan ayarını kapamayı deneyin.

Bence Driver ile alakası olabilir. Daha eski bir sürüm ile temiz Driver kurulumu yaparak kontrol edebilir misiniz ?

Ortadaki fanın bariz bir şekilde 600-700 rpmde döndüğünün gördüm. Ve ayrıca 3849 RPM görüyor. Görsel olarak fark bariz ki ses de baya elektrik süpürgesi gibi uğulduyor mübarek :D
Abim benim bilgisayarıma gecmisti nvdia denetim masasını acmis voltaj ve fan RPM ini fullemis sonra güncelleme geldi ctrl v yapinca hani nvdia denetim masası derken siyah solda bir ekran aciliyordu video kaydi aliniyordu nvdia denetim masasinda anılara kaydediyirdu neyse komple degismis bu arayuz bende bi turlu eksi haline getiremedim oyle kaldi ucak türbülansa kalkiyor sanki bilmiyorum sendede böyle olmus olabilir kontrol et istersen

Sistem de gösterilen her RPM değeri doğru değildir. Bazı fanlar yanlış gösterir genellikle 2 kat fark vardır. 4000 bin ise 2k dır. Ama sıcaklığı iyi olup 2k da çalışıyorsa, garip sen manuel ayar yap?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,620
Üyeler
184,956
Son üye
goteca
Geri