Bilgisayarda GPU %0 yükteyken GPU FAN 4000 RPM de çalışıyor Yardım

Gpu tweak 3 indirip 0 db fan ayarını kapamayı deneyin.
internette var mı bu 0 db ayarı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence Driver ile alakası olabilir. Daha eski bir sürüm ile temiz Driver kurulumu yaparak kontrol edebilir misiniz ?
581.08 deyim şu anda denerim ama rastgele olduğu için kendi kafasına göre arada yapıyo bayağı sürüyo sonra geri normale dönüyor test şansım az biraz o yüzden.

Abim benim bilgisayarıma gecmisti nvdia denetim masasını acmis voltaj ve fan RPM ini fullemis sonra güncelleme geldi ctrl v yapinca hani nvdia denetim masası derken siyah solda bir ekran aciliyordu video kaydi aliniyordu nvdia denetim masasinda anılara kaydediyirdu neyse komple degismis bu arayuz bende bi turlu eksi haline getiremedim oyle kaldi ucak türbülansa kalkiyor sanki bilmiyorum sendede böyle olmus olabilir kontrol et istersen
Nereden bakılıyor bu ayara uygulama içerisinden?

internette var mı bu 0 db ayarı

581.08 deyim şu anda denerim ama rastgele olduğu için kendi kafasına göre arada yapıyo bayağı sürüyo sonra geri normale dönüyor test şansım az biraz o yüzden.

Nereden bakılıyor bu ayara uygulama içerisinden?
Hatırlamiyoruk ctrl z idi galiba oyuna girince cikiyordu nvdia denetim masası iste

benimde galax oyunlara felan girmediğim sürece fanlar çalışmıyor bende. Hiç ayar yapmadım direkt takıp kullanmaya başlamıştım.

benimde galax oyunlara felan girmediğim sürece fanlar çalışmıyor bende
Bende de belli bi derecenin altında 0 fan açıyor normalde ama arada böyle rastgele nedenini bilmediğim bir şekilde ortadaki fan dışındaki fanlar max RPM dönmeye başlıyor.

Galaxy'in kendi uygulaması olmalı, hiç bakmadım ama fan için illa bir şeyler vardır. Onun dışında msi afterburner/asus gpu tweak da olur.

Galaxy'in kendi uygulaması olmalı, hiç bakmadım ama fan için illa bir şeyler vardır. Onun dışında msi afterburner/asus gpu tweak da olur.
Valla bulmaya çalıştım ama yok mobil uygulama gibi bir şey var çözemedim.

Edit: Xtreme Tuner Plus'mış ama mobil vs de görünüyor indirdim bi

yep mobilde ama diğerleri de işini görmeliydi. MSI afterburner marka ayırt etmez.
MSI Afterburner'la fan curve ayarlamama rağmen bugün yeniden aynı hata bilgisayarı yeniden başlattığımda oldu.
HWiNFO® 64 v8.28-5770 - Sensör Durumu 26.08.2025 21_18_48.webp

GPU Fan 1 %40 görünüyor ama 3800 rpmlerde dolanıyor.

MSI Afterburner'la fan curve ayarlamama rağmen bugün yeniden aynı hata bilgisayarı yeniden başlattığımda oldu.Alıntıyı görüntüle

GPU Fan 1 %40 görünüyor ama 3800 rpmlerde dolanıyor.
Açıkçası bu sorunun temel sebebini bilmiyorum. Normalde ekran kartı fanları yazılımıyla ayarlı gelir. Bence iade mümkünse yapabilirsin veya değişim... Onun dışında msi afterburner da istediğin ayarları yaptıktan sonra bir profile kaydetmeniz lazım sonra ayarlardan "start with Windows" yapmanız ve sağ üsten Windows iconu seçmeniz lazım (arayüzden arayüze değişiyor bu icon, çoğunlukla olmuyor, default arayüz gibi bir şey var ayarlardan > interface'den değiştir). Mesela bazen bios sıfırlayınca üşendiğim için kasa fanları MSI Center'dan ayarlıyorum. Bu curveler de bilgisayar açılana kadar devreye girmiyor hatta bazen uygulamayı açmak zorunda kalıyorum, aşağıda mini iconu olmasına rağmen.
Ekran kartına OC yapınca da öyle, +mhz fln yaptıktan sonra o üste anlattığımı yapıyorsun. Bir daha OC için uğraşmıyorsun. O yüzden programın olaya dahil olması için aynı şekilde bunu yapman gerektiğini düşünüyorum.

Her şey bir yana, gpu için firmware fln varsa update veya yine aynı ekran kartın biosunu internette bulup onu yükleyebilirsin. Yazılımsal ise durum çözebilir. Tabii sen yine bir araştır bu konuyu.

Bir de %30 fan 3800 rpm mümkün değil hocam. O kartın max yani %100 de hızı 3500rpm. Bazen bazı fanlar da sistemde gösterilen rpm değeri her zaman doğru olmuyor gözlemlerime göre ve bilinene göre genellikle sistemdeki değer, gerçek değerlerden iki kat fazla olur ama sizde 2.5 gibi? Matematik oranını başkası yapsın.

Son düzenleme:
Açıkçası bu sorunun temel sebebini bilmiyorum. Normalde ekran kartı fanları yazılımıyla ayarlı gelir. Bence iade mümkünse yapabilirsin veya değişim... Onun dışında msi afterburner da istediğin ayarları yaptıktan sonra bir profile kaydetmeniz lazım sonra ayarlardan "start with Windows" yapmanız ve sağ üsten Windows iconu seçmeniz lazım (arayüzden arayüze değişiyor bu icon, çoğunlukla olmuyor, default arayüz gibi bir şey var ayarlardan > interface'den değiştir). Mesela bazen bios sıfırlayınca üşendiğim için kasa fanları MSI Center'dan ayarlıyorum. Bu curveler de bilgisayar açılana kadar devreye girmiyor hatta bazen uygulamayı açmak zorunda kalıyorum, aşağıda mini iconu olmasına rağmen.
Ekran kartına OC yapınca da öyle, +mhz fln yaptıktan sonra o üste anlattığımı yapıyorsun. Bir daha OC için uğraşmıyorsun. O yüzden programın olaya dahil olması için aynı şekilde bunu yapman gerektiğini düşünüyorum.

Her şey bir yana, gpu için firmware fln varsa update veya yine aynı ekran kartın biosunu internette bulup onu yükleyebilirsin. Yazılımsal ise durum çözebilir. Tabii sen yine bir araştır bu konuyu.

Bir de %30 fan 3800 rpm mümkün değil hocam. O kartın max yani %100 de hızı 3500rpm. Bazen bazı fanlar da sistemde gösterilen rpm değeri her zaman doğru olmuyor gözlemlerime göre ve bilinene göre genellikle sistemdeki değer, gerçek değerlerden iki kat fazla olur ama sizde 2.5 gibi? Matematik oranını başkası yapsın.
Şöyle bir durum var zaten (1 hafta sonra yine nüksetti delircem) nvidia overlayde 2200-2400 rpm görünürken nvidia appte 3840 görünüyor.

gpu için firmware nasıl bulacağım dediğiniz şeyi afterburnerdan yaptım şimdi ama ekran kartı biosu falan bunları hiç bilmiyorum. altta videoyu koyacağım durumun özeti için.

Ses nasıl YouTube yükleyip atar mısın?

Kendi uygulamasını da indirdim ve onda da advanced fan curve seçtim ama dinlemiyor 1. ve 3. fanın kontrolcüsü kendi kafasına göre çalıştırıyor fanları.

Tak çıkar yapmayı deneyeceğim ama herhalde kötü kart piyangosunu tutturdum mecbur gaming genden iade/değişimle uğraşacağım.

Ayarlarla oynamama rağmen GPU FAN 1 girdi yüzdesini iplemeden devam ediyor ve sorun da şu ki hani overlayde sadece farklı bir değer yazıyor
O da 2450 rpm ve oyuna girdiğimde 2800lere çıkıyor. Yani tamamen maksimumda da değil valla hiç bir şey anlamadım ben bu işten ve iade süreciyle ilgili hiç bi deneyimim yok ne yapacağımı da bilmiyorum açıkçası.
@LegendaryCrazy

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,562
Üyeler
184,944
Son üye
edmr
Geri