Neler Yeni

Bilgisayardaki ilginç sorun?

Bergee

80+ Silver
edit //

Ekler

• IMG-20201213-WA0008.jpeg
    IMG-20201213-WA0008.jpeg
    605.3 KB · Hit: 338
Son düzenleme:

Bergee

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@Abdullah Hacıgül hocam lütfen bir yardımcı olun gerçekten çok sinirim bozuldu bilgisayarı ufak bir süre açabildim. Voltaj değerlerine baktım occt ile.
IMG_20201213_230905.jpg
IMG_20201213_230859.jpg

Bu demek oluyor ki PSU ile alakalı bir durum değil PSU sağlam değerler doğru gibi çünkü

komiks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Uğur Altıntaş
İlgilendiği Kategoriler
PC donanım-elektronik
Komple söküp tekrar toplamayı denediniz mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

En iyi çözüm tektek birleştirip deneme yanılma yöntemi...

Chapin

80+ Silver
Sistemim:

AMD Ryzen 3 3100
Gigabyte B450M S2H V2 Anakart
Palit GTX 1660S
Zalman 550W 80+ Bronze
XPG Adata Gammix 3200 MHZ 8 GB RAM

Merhabalar, daha önceki konularımda da belirttiğim gibi; bilgisayarı henüz yeni topladım ve sorunum şu ki tüm herşeyi yerli yerince taktım. Bilgisayarı açma tuşuna basıyorum her şey normal gibi çalışıyor Windows a kadar geliyorum daha sonra ekran gidiyor ekran ile birlikte fare klavye ışığı falanda gidiyor bazen de bunlarla birlikte CPU fanıda gidebiliyor. 5 dakikadan daha uzun süre açık kalmadı hiçbir şekilde PC aldığımdan her şeyi bu sorunla uğraşıyorum.. Videolu bir biçimde anlatımınıda yaptım sorunumun.

Denediğim çözümler;
Başka bir PSU ile denedim yine aynıydı.
Ekran kartını başka bir pcde denedim gayet verimli şekilde çalışıyor.
Bios update yaptım.

Video;

@Abdullah Hacıgül hocam çözseniz çözseniz bu sorunu siz çözersiniz valla yardımlarınızı bekliyorum sorunumun neyde olduğunu anlasam iade ya da değişim yapacağım en azından o şeyi..

Alıntıyı görüntüle
Bu da bios ekranı bios ekranındayken hiçbir sıkıntı yok sorunsuz çalışıyor kapanmıyor..
Dostum RAM'leri çıkarıp golden fingerları silgi ile siler misin bir?

Yanlış görmediysem dönüştürücü var, %70 dönüştücü ile alakalı HDMİ kablosu ile düz bir televizyonda dene birde.

Bergee

80+ Silver
Komple söküp tekrar toplamayı denediniz mi?

En iyi çözüm tektek birleştirip deneme yanılma yöntemi...
Hocam hepsini yaptım uzay kasa dahil.

Dostum RAM'leri çıkarıp golden fingerları silgi ile siler misin bir?

Yanlış görmediysem dönüştürücü var, %70 dönüştücü ile alakalı HDMİ kablosu ile düz bir televizyonda dene birde.
O silgi olayınıda yaptım hocam tek ram kullanıyorum bu arada. HDMI dönüştürücü ile bu sorunu nasıl yapabilir ki hocam başka bir bilgisayar da aynı ekran kartını yine HDMI dönüştürücü ile denedim ve sorunsuz çalıştı oyun oynadım furmark testi yaptım hiçbir sorun yoktu?

Chapin

80+ Silver
Hocam hepsini yaptım uzay kasa dahil.

O silgi olayınıda yaptım hocam tek ram kullanıyorum bu arada. HDMI dönüştürücü ile bu sorunu nasıl yapabilir ki hocam başka bir bilgisayar da aynı ekran kartını yine HDMI dönüştürücü ile denedim ve sorunsuz çalıştı oyun oynadım furmark testi yaptım hiçbir sorun yoktu?
Dönüştürücü sıkıntılı parçadır, ayşe de çalışır, veli de çalışır sende çalışmaz. Komple televizyon varsa HDMİ girişine dönüştürücü olmadan deneyin.

Bergee

80+ Silver
Dönüştürücü sıkıntılı parçadır, ayşe de çalışır, veli de çalışır sende çalışmaz. Komple televizyon varsa HDMİ girişine dönüştürücü olmadan deneyin.
2 tane dönüştürücüm var hocam özellikle 2 tane aldım birinde sorun olursa diğerini denerim diye biri 20 liralık dandik bir HDMI dönüştürücü bir diğeri ise 60 liralık bir dönüştürücü ama dediğiniz de olabilir öyle de deneyeceğim olmaz ise artık uğraşamayacağım ve bilgisayar teknik servisine götürüp sorununun neyde olduğunu öğrenmelerini isteyeceğim parası neyse de vereceğim.. Cidden cuma gününden beri bu sorunla uğraşıyorum artık hayatım bu sorun oldu :D Umarım gerçekten ondan dolayıdır...

Chapin

80+ Silver
2 tane dönüştürücüm var hocam özellikle 2 tane aldım birinde sorun olursa diğerini denerim diye biri 20 liralık dandik bir HDMI dönüştürücü bir diğeri ise 60 liralık bir dönüştürücü ama dediğiniz de olabilir öyle de deneyeceğim olmaz ise artık uğraşamayacağım ve bilgisayar teknik servisine götürüp sorununun neyde olduğunu öğrenmelerini isteyeceğim parası neyse de vereceğim.. Cidden cuma gününden beri bu sorunla uğraşıyorum artık hayatım bu sorun oldu :D Umarım gerçekten ondan dolayıdır...
Sıfır ürün kolay kolay gelmez. Döbüştürücü kullanmadan dene.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
direkt hdmi olan bir ekrandan dene servise göndermeden önce

Bi de benim dediğimi de bir dene

Bergee

80+ Silver
Ben de dönüştürücü kullanıyorum. Windows yüklenme noktaları geliyor sonra ekran kapanıyor. Windowsun açıldığını bildikten sonra kabloyu ekran kartından çıkar tak yapıyorum. Ekran geliyor
Hocam sadece ekran gitmiyor ekran kartının fanı deli dehşet dönüyor ekran fare klavye hepsi gidiyor. Bildiğiniz reset atıyor pc ama çalışmaya devam ediyor.

Sıfır ürün kolay kolay gelmez. Döbüştürücü kullanmadan dene.
Öyle yapacağım hocam deneyip bilgilendireceğim HDMI kablosu alacağım yarın umarım sorunum düzelir.

direkt hdmi olan bir ekrandan dene servise göndermeden önce

Bi de benim dediğimi de bir dene
Öyle yapacağım hocam. Ondan sonra vereceğim servise. En azından içimdeki kuşkular gitsin ve alanı daraltayım istiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,876
Üyeler
166,848
Son üye
ozggurb
Top Bottom