Umuyorum ki öyle bir şey olsun...... Cumadan bu yana bilgisayarı topladım hala aynı sorunla cebelleşip duruyorum sorunun neyden kaynaklandığını da bilmiyorum ne yazık ki bilsem bir şeyler yapacağım ama bilmiyorum. Umarım son çare o ondan sonra ne yaparım ne denerim bilmiyorum artık hayırlısı bakalım...Bios ile düzelecek bence yapın
Hocam yeni güncelleme gelmiş fakat, 5000 e destek geldiği yazıyor CPU support kısmında ve anakartımda 3000 ready yazıyor. B450M S2H V2 modeli bu ve bios yerinde 2 tane bios dosyası var. Umuyorum ki son gelen güncelleme benim işlemci içindir.Bence senin tüm parçalar sağlam bu sorunun 2 nedeni anakarta ilk gelen 3.nesil bios güncellemesi varsa onu yüklemeniz yada tertemiz bir şekilde hatasız driverları dahil full kurulum yapmaya çalışın ama ben Bu anakartta bu işlemciler için yolladıkları bios ta sorun olduğunu düşünüyorum. 1. Ve 2. Nesil ryzen ler varsa elinizde denemenizde fayda var.
3. Nesil ryzenlar b450 ile uyumsuz olabiliyormuş yabancı kaynaklardan okudum geçen Bi arkadaşa da olmuştu deneyin ben düzeleceğini düşünüyorumHocam yeni güncelleme gelmiş fakat, 5000 e destek geldiği yazıyor CPU support kısmında ve anakartımda 3000 ready yazıyor. B450M S2H V2 modeli bu ve bios yerinde 2 tane bios dosyası var. Umuyorum ki son gelen güncelleme benim işlemci içindir.
Evet biliyorum uyumsuzluğunu hocam ticketta attım gigabyte'a ama kutu üzerinde 3000 series ready yazınca ve CPU supportta r3 3100 görünce hani desteklediğini düşündüm umarım dediğiniz gibi bundan mütevellit yapıyordur. Yoksa başka bir seçeneğim kalmıyor..3. Nesil ryzenlar b450 ile uyumsuz olabiliyormuş yabancı kaynaklardan okudum geçen Bi arkadaşa da olmuştu deneyin ben düzeleceğini düşünüyorum
Akşam burada bahsettiğim arkadaşta sistemimi deneyeceğim öncelikli olarak psu deneyeceğim. Bu olmaz ise ram değişikliği yapacağım buda olmazsa ekran kartını tekrar deneyeceğim o da olmaz ise anakartta sorun olduğunu net bir şekilde anlayacağım. Geri iade ya da değişim isteyeceğim.. Sonuçta garantili bir ürün..Başka bir B450M S2H V2 kullanan arkadaşta hiç bir sorun yaratmadığını öğrendim bu F1 versiyonun muhtemelen sorunum bios güncelledikten sonra dahi düzelmeyecek gibi gözüküyor. Artık 2 seçeneğim kaldı ya anakart ya da ramde sorun.. Deneyeceğim güncelleyip düzelmesini ama sanmıyorum dediğim gibi bakalım..
aynı sorun bende vardı mahalle bilgisayarcısına gösterdim anlayamadı bişe itopyaya götürdüm başka ram taktılar düzeldi@Abdullah Hacıgül hocam lütfen bir yardımcı olun gerçekten çok sinirim bozuldu bilgisayarı ufak bir süre açabildim. Voltaj değerlerine baktım occt ile.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bu demek oluyor ki PSU ile alakalı bir durum değil PSU sağlam değerler doğru gibi çünkü
Ram kaynaklı mıdır sizce? Birebir aynı sorun mu hocam? Gerçi ben akşam yine deneyeceğim umarım ram ile alakalıdır.. En basiti o çünkü ve mediamarkt'tan aldım en azından iade için direk mağazaya götürebilirim ve yenisini alabilirim.aynı sorun bende vardı mahalle bilgisayarcısına gösterdim anlayamadı bişe itopyaya götürdüm başka ram taktılar düzeldi
Evet aynısıydı kanka sende de düzelir inşallahRam kaynaklı mıdır sizce? Birebir aynı sorun mu hocam? Gerçi ben akşam yine deneyeceğim umarım ram ile alakalıdır.. En basiti o çünkü ve mediamarkt'tan aldım en azından iade için direk mağazaya götürebilirim ve yenisini alabilirim.
Birebir aynısı ise düzelme ihtimali var o zaman kanka hadi hayırlısı inşAllah akşam hepsini deneyeceğim ilk olarak ram denerim onda düzelirse daha bir şey denememe gerek kalmaz zatenEvet aynısıydı kanka sende de düzelir inşallah