görev yöneticinde 16 gb güzküyor mu
Alakasız. W10 ile kasa düğmesinden kapatmakla başlattan kapatmak aynı şey oldu. Yani tuştan kapatınca da yazılımsal kapatma yapmış olursun. Yanlış bilgi.kasanın düğmesinden niye kapatıyorsun hocam. oradan kapatırsan bilgisayarı zorlamış olursun ani elektrik kesintisinden farksız bu yaptığınız. başlat düğmesinden kapatacaksınız
alakalı. siz biraz araştırın. programlar çalışırken ani kapatmalar o an arkada çalışan program dosyalarına hatta işletim sistemine bile zarar verebiliyor. daha 1,5 2 sene önce ben bu hatayı yapıyordum. tabii ki ben bu şekilde 2 yıldan fazladır güçten kapatıyordum. sonra pc mavi ekran hatası verdi. bir hata kodu verdi ben de microsofta danıştım ordaki yabancı bi adam ani elektrik kesintisi oluyor mu diye sordu bana be nde oluyor ama ups var dedim. bi kaç adım ve kod yaptırdı cmd den. görüntüsünü attırdı. pc ani kappanmadan dolayı işletim sisteminde bozulmaya yol açmış dedi ben de şaşırdım. sonra aklıma bu geldi tuştan kapatma meselesi. adam hemen bunu yapmayın. eski sistemlerde psu bozulmalarına kadar götütrken güncel sistemlerde çok nadir de olsa sistem dosyalarını bozuyor sizdeki olduğu gibi dedi. siz de alakasız dediğinz konu hakkında sağlam belge sunarsanız sevinirim hocamAlakasız. W10 ile kasa düğmesinden kapatmakla başlattan kapatmak aynı şey oldu. Yani tuştan kapatınca da yazılımsal kapatma yapmış olursun. Yanlış bilgi.