Bilgisayarım açılıyor ama görüntü gelmiyor

Tharos

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba arkadaşlar olayı tamamen anlamanız adına detaylı bir şekilde anlatıyorum bilgisayarım kapandığında örnek olarak akşam yatmaya gidip kapatıyorum sabah açtığımda kasa fanları dönüyor bilgisayar açılıyor ne monitöre ne de klavye fare gibi şeylere elektrik gelmiyor görüntü monitöre gelmiyor bende çözüm olarak şöyle yapıyorum bilgisayar parçaları tek tek söküp bekletiyorum bios pilide dahil biraz zaman sonra parçaları geri takıp bilgisayarı çalıştırıyorum çalıştırdıktan sonra hemen açılmıyor bir kaç dakika sonra bilgisayarım açılıyor ve stabil şekilde kullanabiliyorum ve bunu sürekli ama sürekli yaşıyorum ilk sorun ne zaman oldu onu anlatayım bundan bir kaç ay önce şarteller sürekli atmaya başladı evde ve bu durumda haliyle benim bilgisayarımda bir anda tak kapanıyordu bu zamandan sonra olmaya başladı. Size göre sorun neyden kaynaklı olabilir bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
sistem özelliklerimde şöyle
9700x işlemci
9070xt asus prime ekran kartı
x670 asus prime anakart
1000w psu delta platinum
16gb ram patriot viper
dipnot bilgisayarı yazın başlarında topladım ilk topladığımdada sistemi başlatıp bios ekranın gelmesini beklememde bir yarım saat sürmüştü daha sonra hiç olmadı ve ayrıca sistemi ilk kurduğumda görüntü alamamın sebebi ekran kartı güç girişleriyle alakalı ve sistemin parçalarını sök tak yaparak aynı zamanda psu değiştirerek çözmüştüm

Bir çok sebebi olabilir. İlk şüphem ve büyük olasılık power supply diye düşünüyorum. İlk tavsiyem başka bir power supply ile deneyip, sorun psu mu görmeniz. Değil ise kasa da harici olan her şeyi çıkartıp, anakarta bağlı olan her şeyi söküp, geri takarken adım adım takıp, sonucu görmeniz.

Cevap için teşekkür ederim power değişim yaptım ancak sorun yine aynı şekilde devam ediyor sadece şunu farkettim fişi bilgisayardan çekmeme rağmen hala bir elektrik akımı varmış gibi içeride yeniden çalıştırma tuşuna bastığımda bir anlık açılıp kapanma gibi bişey oluyor

Geri