Bilgisayarım açılmıyor

LastSiege

80+
Reaksiyon skoru
29
İşlemci değiştirdim bios falan güncel ama pc açılmıyor neden olabilir?

Anakart tuf b450-plus gaming ekran kartı rx 5500 xt r5 5600
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp sistemi çalıştır bakalım. (RAM'ler A2 ve B2 takılı olsun yani 2. slot ve 4. slot)
Ekran Görüntüsü (76).png

Teşekkürler hocam deniyorum başka bir konuda bios pilinden bahsetmislerdi ondan olabilir mi
Post automatically merged:

Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp sistemi çalıştır bakalım. (RAM'ler A2 ve B2 takılı olsun yani 2. slot ve 4. slot) Alıntıyı görüntüle
Tirnavidalar birbirine değmeli mi

Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp sistemi çalıştır bakalım. (RAM'ler A2 ve B2 takılı olsun yani 2. slot ve 4. slot) Alıntıyı görüntüle
Olmadı hocam

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam deniyorum başka bir konuda bios pilinden bahsetmislerdi ondan olabilir mi

Tirnavidalar birbirine değmeli mi

Olmadı hocam
1 tane tornavidayı 2 pine aynı anda değdirecektin. Ekran kartını ve RAM'leri çıkarıp tekrardan uygula işlemi.

bi tane yıldız tornavida al sonra anakartına bak 2 tane çizgi şeklinde tel olcak kablo bağlantısı yaptığın onlara değdir 2 sine değecek zaten o zamanda çalışmıyorsa bir pc'ye götür

bi tane yıldız tornavida al sonra anakartına bak 2 tane çizgi şeklinde tel olcak kablo bağlantısı yaptığın onlara değdir 2 sine değecek zaten o zamanda çalışmıyorsa bir pc'ye götür
PSU kablosu takılı mı olacak ve tam nerede hocam bulamadım

hocam pc kablosunun gittiği yerden ana düğmenin gittiği yerden kabloyu çıkartıp oraya yıldız tornavida deydirin yada youtubeden bakın

Geri