Bilgisayarım bazen çok donuyor

Arkadaşlar denedim hepsini çıkarıp sorun cozulmsdi donarken SSD hız testi yaptığımda 500 600 kere düştüğünü gördüm hizlarin 2 SSD de aynısını yapıyor acaba ram hızından dolayı mı anlam veremedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biostan Eco mode falan açmıştım bundan dolayı yapar mı ? Anlamadım gitti çok saçma

Son düzenleme:

MİNİDUMP paylaştım bilen biri bakıp yardımcı olabilirmi

@Emre Zengin

Baktığımda video schuler 119 mu 116 mi ne öyle bir hata vermiş ekran kartı kaynaklı bir hata mı sorunu sürekli yapmıyor ama bir kez pc açılışta donarsa restart atana kadar donmaya devam ediyor veya kendi reset atıyor
BIOS'u güncelledim demişsin. Buradan AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur. https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am5/x670e.html
Bir de Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde sol tarafta Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin kısmına tıkla. Gelen ekranda Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir de. Ondan sonra Hızlı Başlatı kapatıp bilgisayarı kapatıp aç bakalım.

Onu deneyeyim ozaman ram testini kısa bir şekilde nasıl yaparım ? Windowsun bir şeyi varmış o sorun varsa kesin söyler mi
Eğer hikayeli oyun falan oynuyorsan windowsu bırak bence artık linuxa geç sorunsuzca oyna :) Windows şu sıralar çok sorunlu millet Windows 10 geri dönüyor ama sorun şu ki desteği kaldırıyor

BIOS'u güncelledim demişsin. Buradan AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur. https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am5/x670e.html
Bir de Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde sol tarafta Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin kısmına tıkla. Gelen ekranda Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir de. Ondan sonra Hızlı Başlatı kapatıp bilgisayarı kapatıp aç bakalım.
Sorun işlemciden vs değil değil mi ramleri xmp açıkken passmark yaptım paşa diye 0 hata haliyle geçti

Deniyorum lakin sürekli olmadığı için bir zaman sonra anca anlaşılır dediğim sorun ile hızlı baslatma açıktı kapattım bundan kaynaklı olur mu ki

Eğer hikayeli oyun falan oynuyorsan windowsu bırak bence artık linuxa geç sorunsuzca oyna :) Windows şu sıralar çok sorunlu millet Windows 10 geri dönüyor ama sorun şu ki desteği kaldırıyor
Sorun varsa donanımsal garantiye vericem

Sorun cozulmsdi 2.kez yeniden başlattım yine dondu bu ara çok sık yapiyor ve görüntüde bozulmalar da oluyor

Şu gördüğünüz beyaz çizgiler gibi olup gidiyor

Ekler

• 1000023911.webp
    1000023911.webp
    992.8 KB · Hit: 8
Sorun işlemciden vs değil değil mi ramleri xmp açıkken passmark yaptım paşa diye 0 hata haliyle geçti

Deniyorum lakin sürekli olmadığı için bir zaman sonra anca anlaşılır dediğim sorun ile hızlı baslatma açıktı kapattım bundan kaynaklı olur mu ki

Ben hızlı başlatma kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Donanımsal bir şey göremedim. O Chipset sürücüsünü de güncelle.

Sorun cozulmsdi 2.kez yeniden başlattım yine dondu bu ara çok sık yapiyor ve görüntüde bozulmalar da oluyor

Şu gördüğünüz beyaz çizgiler gibi olup gidiyor
Ekran kartı sürücünü de DDU ile kaldırıp kur.

DDU ile kaldır. En güncel sürücüyü yükle bakalım.
Aynı şeyi technopatta da yaptırdılar sorun cozulmsdi hatta 15.ci eski sürüme döndüm yine sorun çözülmemişti biostan bu hızlı başlatma falan ayarı var onlardan kaynaklı olabilirmi

DDU ile kaldır. En güncel sürücüyü yükle bakalım.
Sürekli öcü reset atmayı deneyeyim mi arada yapıyordu şuan 3.kez reset attım sorun yok ama olucak gibi yine aynı sorun video schulerd hatası veriyordu kodu 119 olmalı minidump 3 adet paylaştım hepsinde aynısı yazıyor lakin detay anlamadığım için tam neyden bu hatayı verdigini anlamadım

Aynı şeyi technopatta da yaptırdılar sorun cozulmsdi hatta 15.ci eski sürüme döndüm yine sorun çözülmemişti biostan bu hızlı başlatma falan ayarı var onlardan kaynaklı olabilirmi
Yok ondan kaynaklı değildir. BIOS'tan sadece EXPO'yu mu aktif ettin?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,733
Üyeler
183,883
Son üye
Mu1Raid1
Geri