Bilgisayarım cok geç açılıyor

Reaksiyon skoru
13
Merhabalar ben pc mi yeni topladım bi 1 yıl olmuştur. ilk aldığımdan itibaren pc acayip geç acılıyor basıyorum siyah ekran 1. 2 dk sonra siyah ekrandan cıkıp acılıyor pc 175.sn bios zamanı diyor çözümü nedir bilen varmı.
sistemde iyi yani kötü değil cok hızlı acılması lazım bence
amd ryzen 7 7800x3d
msi b650 tomahawk wifi
KIOXIA 1 tb 2100 okuma 1700 yazma
benim eski sistemim bundan 10 kat daha kötü sistemdi ama bundan daha hızlı acılıyordu.

BIOS ayarlarından Memory context restoreyi aktif ettiğinde düzelecektir

bilgim yok fakat forumda konusu acilmis arkadas yanlis demediyse ise yarayacaktir muhtemelen

Ddr5 sistemlerde ram MHz değerleri yüksek olduğundan ve Windows her açılışında ramleri eğittiği için açılış uzun sürüyor bu ayar yeniden eğitme kısmını direk atlayıp son eğitimini baz alarak sistemi açar.

Ddr5 sistemlerde ram MHz değerleri yüksek olduğundan ve Windows her açılışında ramleri eğittiği için açılış uzun sürüyor bu ayar yeniden eğitme kısmını direk atlayıp son eğitimini baz alarak sistemi açar.
benim ramlar 6000 mhz destekliyor ben 4800 kullanıyorum 6000 yapayı mmı sizce?

benim ramlar 6000 mhz destekliyor ben 4800 kullanıyorum 6000 yapayı mmı sizce?
Destekliyorsa kullanın tabii ki ramlar onun için tasarlanmışlar 4800 de kullanmak mantıklı değil Expo destekliyorsa Expo olarak açın daha stabil olur.

Destekliyorsa kullanın tabii ki ramlar onun için tasarlanmışlar 4800 de kullanmak mantıklı değil Expo destekliyorsa Expo olarak açın daha stabil olur.
açtım expo ve diğerini düzeldi ama hayla o siyah ekranda kalma birz daha var oda önemsiz bi 10 15 sn beklio oda koymaz ya .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fast Boot acayım mı biri ac demişte.​

açtım expo ve diğerini düzeldi ama hayla o siyah ekranda kalma birz daha var oda önemsiz bi 10 15 sn beklio oda koymaz ya .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fast Boot acayım mı biri ac demişte.​

Fast Boot ta aciliş hızını arttırır hatta güncel sistemlerde otomatik olarak açık oluyor diye biliyorum kapalıysa açabilirsiniz.

Geri