Bilgisayarım darboğazmı yapıyor

Reaksiyon skoru
9
Herkese merhaba arkadaşlar
Colorful 5070 ti 16 gb ekran kartı
Ryzen 5 7600 işlemci
Asus rog strix b850 a gaming wifi anakart
Msı mag 850 w 80 plus gold psu
Ram gskill trident z5 32 gb 6000 hz
Ssd ve soğutucular oldukca iyi sistem oyun oynarken 55 derece üstüne cıkmıyor bu yaz sıcağında ama 1080 monitor kullanıyorum aktif olarak valorant oynuyorum youtubeden benim işlemci ekran kartı combolamadına bakıyorum valorantta 600 fps civarı alıyorlar ama ben 300 400 fps alıyorum en yüksek ayarlardada aynı en düşün ayarlardada aynı 300 400 fps arası alıyorum

Darboğaz yok.

Darboğaz da olabilir ama aldığınız fps gerçekten de düşükmüş. Bu işte yanlış birşeyler var. Overclock diyerek geçmeyin hocam. Oc yapanlar da zaten başlığa veya thumbnail'e yazıyor oc yaptığını.
Elinizde daha düşük seviyede bir ekran kartı var ise onu takıp deneyebilirsiniz ama dikkat etmeniz gereken nokta oyunu en düşük ayarlarda deneyin testleri yaparken. Bakalım hangi gpu ile daha yüksek fps alıyorsunuz? Eğer düşük seviyedekj gpu ile yüksek fps alabilirseniz, şu anki ekran kartınıza işlemciniz darboğaz yapıyor demektir bu. Saygılar

1080p de darboğaz yapar işlemci ekran kartına. Yüzde 20 ile 25 arası bir darboğaz yapar.

Darboğaz da olabilir ama aldığınız fps gerçekten de düşükmüş. Bu işte yanlış birşeyler var. Overclock diyerek geçmeyin hocam. Oc yapanlar da zaten başlığa veya thumbnail'e yazıyor oc yaptığını.
Elinizde daha düşük seviyede bir ekran kartı var ise onu takıp deneyebilirsiniz ama dikkat etmeniz gereken nokta oyunu en düşük ayarlarda deneyin testleri yaparken. Bakalım hangi gpu ile daha yüksek fps alıyorsunuz? Eğer düşük seviyedekj gpu ile yüksek fps alabilirseniz, şu anki ekran kartınıza işlemciniz darboğaz yapıyor demektir bu. Saygılar
Önceden 4060 kullanıyordum sistem upgrade yapıyorum 5070 ti 16 gb aldım işlemciyide değiştirmeyi planlıyorum 9800x3d ama yinede 2 sistem kullanacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1080p de darboğaz yapar işlemci ekran kartına. Yüzde 20 ile 25 arası bir darboğaz yapar.
Yanı burda monitoru 2 veya 4 k mı yapmam gerekiyor

Önceden 4060 kullanıyordum sistem upgrade yapıyorum 5070 ti 16 gb aldım işlemciyide değiştirmeyi planlıyorum 9800x3d ama yinede 2 sistem kullanacağım

Nasıl hocam? Anlamadım. Yani 4060 satmadıysanız kartı takıp deneyin işte. En kesin anlama şekli böyle olur bence
Sonucu bilmeden konuşmak istemem ama 5070ti, r7600 için fazlaymış gibime geliyor.

Evet, sanal çözünürlüğü 2k yapmanız gerekiyor o sistemde.

2k yaparsan darboğaz azalır ama yinede biraz darboğaz olur. 4k da yapmaz o kombinasyon.

2k yaparsan darboğaz azalır ama yinede biraz darboğaz olur. 4k da yapmaz o kombinasyon.
Ama işlemciyi değiltiricem 9800x3d

9800x3d alırsam 4 k da darboğaz yaparmı

Nasıl hocam? Anlamadım. Yani 4060 satmadıysanız kartı takıp deneyin işte. En kesin anlama şekli böyle olur bence
Sonucu bilmeden konuşmak istemem ama 5070ti, r7600 için fazlaymış gibime geliyor.

Evet, sanal çözünürlüğü 2k yapmanız gerekiyor o sistemde.
4060 satmadım kullanıyordum onda bile daha yüksek aldığım oluyordu

Son düzenleme:
Ama işlemciyi değiltiricem 9800x3d

9800x3d alırsam 4 k da darboğaz yaparmı

4060 satmadım kullanıyordum onda bile daha yüksek aldığım oluyordu
O zaman cevap: Darboğaz oluyor demektir. Dediğim gibi sanal çözünürlüğü 2k açarsan oyun içi ayarların da 2k da olacak. Bu şekilde darboğazı tamamen ortadan kaldırabilirsin veya hafifletebilirsin.

O zaman cevap: Darboğaz oluyor demektir. Dediğim gibi sanal çözünürlüğü 2k açarsan oyun içi ayarların da 2k da olacak. Bu şekilde darboğazı tamamen ortadan kaldırabilirsin veya hafifletebilirsin.
Monitorum 1080 p 2k monitor almam lazım değilmi veya 4k monitor alsam darboğaz olurmu

Geri