Neler Yeni

bilgisayarım drop yiyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,975
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,975
İsim
Emre Zengin

alex jensen

80+ Silver
AMD sürücüsünü de kontrol eder misin? Belki sürücü çakışması olmuş olabilir ve işlemci sıcaklığın BİOS güncelledikten sonra mı arttı?
hayır hep böyleydi hatta şöyle diyim termal macun yeniledim açtım 90 dereceydi yenilemeden öncede aynı normal modda masaüstü 80 90 derece customize yapıp düşürüyordum

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
hayır hep böyleydi hatta şöyle diyim termal macun yeniledim açtım 90 dereceydi yenilemeden öncede aynı normal modda masaüstü 80 90 derece customize yapıp düşürüyordum
Virüs dicemde daha yeni format atmışsın ihtimali yok

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,975
İsim
Emre Zengin
Stok soğutucu mu kullanıyorsun?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,975
İsim
Emre Zengin
Soğutucuyu en kısa zamanda değiştir. Şimdi bu yolu da dener misin? (22.5.1 kurulu olduğunu biliyorum ama dediğim gibi dene yinede.)
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-580 22.5.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 22.5.1 sürümünü kurun. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bak aklıma şey geldi BİOS güncelledikten sonra bu drop olayı başladıysa RAM'ler yapıyor olabilir. XMP'sini falan ayarladın mı?

alex jensen

80+ Silver
Soğutucuyu en kısa zamanda değiştir. Şimdi bu yolu da dener misin? (22.5.1 kurulu olduğunu biliyorum ama dediğim gibi dene yinede.)
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-580 22.5.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 22.5.1 sürümünü kurun. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bak aklıma şey geldi BİOS güncelledikten sonra bu drop olayı başladıysa RAM'ler yapıyor olabilir. XMP'sini falan ayarladın mı?
xmp otomatik olarak 2.profili açtım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,975
İsim
Emre Zengin

alex jensen

80+ Silver

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,975
İsim
Emre Zengin
dostum çözüldü sorun xmp 1i açınca peki xmp 2de pcyi kastıran nedir
Hocam bende MSİ B450M-A Pro Max anakart kullanıyorum. 6-7 ay boyunca AMD sürücü çökmemi dersin, mavi ekran mı dersin hepsini yaşadım :D. XMP 1 profiline getirdiğimde bilgisayar açılırken kitlenme sorunu oluyordu, MSİ'nın bunu çözmesini bekledim ve Geçen bu yıl Ocak'ta çıkardıkları AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.5 sürümüyle XMP 1 profilimdeki bu sorun çözüldü ve bu BİOS güncellemesiyle ne AMD çökme sorunu ne de mavi ekran aldım. Büyük ihtimalle XMP 2'de sistem kararsız yapıda kalıyor. XMP 1 ve XMP 2 sadece MSİ'da var diye biliyorum. Diğer anakartlarda çoğunlukla Enabled diye ya da Profile 1 diye geçiyor.

Son düzenleme:
Top Bottom