Bilgisayarım HDD'yi Algılamıyor 0xc00000f

Kivicikk

80+
Reaksiyon skoru
1
Sistemimi yeniden başlatmam gerekmişti ve sistemim sorunsuz bir şekilde kapandı ancak açılırken "a disk read error occured"
Hatası aldım bir kaç kez resledikten sonra windows mavi ekran aldım ve 0xc00000f hatası almaya başladım.BIOS da SATA 2 bölümünde HDD'm gözüküyor farklı SATA kablosu denedim,BIOS sıfırladım fakat bir değişme olmadı sıkıntı HDD'nin ömrünü yitirmiş olması olabilirmi yardım ederseniz sevinirim.Çünki HDD içinde çok önemli bilgilerim vardı
HDD:SAMSUNG HD502HI
Not: HDD'min içini açabilecek altıgen uçlu tornavidam olmadıgı için içinde yanık varmı vs. bakamadım

İşletim sistemi uçmuş maalesef.

Ayrıca sistemde Windows8.1 pro işletim sistemi vardı UEFİ ile win 8.1 pro boot etmeye çalıştım fakat boot etmedi
EFI System Partition u onarmanız lazım. O olmazsa temiz Windows kurun.
Post automatically merged:

Onarmak lazım derken aslında ESP onarmıyoruz içindeki Windows Boot Manager i onarıyoruz. :)

EFI System Partition u onarmanız lazım. O olmazsa temiz Windows kurun.
Post automatically merged:

Onarmak lazım derken aslında ESP onarmıyoruz içindeki Windows Boot Manager i onarıyoruz. :)
Neyden bahsettiğinizi anlamadım,mâlum konu hakkında bilgim yok biraz daha açarsanız sevinirim bildiklerimi söylemem gerekirse rufus ile windowsu usbme yazdırdım başka bir pcden tekrardan yazdırıyım yada uygulama mı yükleyeyim?
k

Neyden bahsettiğinizi anlamadım,mâlum konu hakkında bilgim yok biraz daha açarsanız sevinirim bildiklerimi söylemem gerekirse rufus ile windowsu usbme yazdırdım başka bir pcden tekrardan yazdırıyım yada uygulama mı yükleyeyim?
k
UEFI olarak Windows 10 kurulumu yazdırın. Daha sonra USB den kurulumu açın. Sonra bilgisayarımı onar deyip başlangıç onarma yapın.

UEFI olarak Windows 10 kurulumu yazdırın. Daha sonra USB den kurulumu açın. Sonra bilgisayarımı onar deyip başlangıç onarma yapın.
Win10 zorunlumu mâlum sistemim kötü win10 da performansın düşebileceğini düşünüyorum win8.1 den devam etsem olurmu

İşletim sistemi uçmuş maalesef.
Bu arada işletim sisteminin durduk yere uçması pek normal gelmiyor bunu önlemek için yapabilcepim bir şey varmodırçünkü yaklaşık 2 senedir sistemi kullanıyorum ve hiç böyle bi sıkıntı olmamıştı sistemi açarken bi anda işletim sisteminin uçması pek normal değil gibi

Geri