Bilgisayarım Restart Atıp Duruyor

mkayaas7

80+
Reaksiyon skoru
15
Merhabalar ben perfedge 5a sistemini aldım kurdum başlardı sıkıntısı yoktu çalışıyordu düzgün bir şekilde sonralardan (1-2hafta sonrası) bilgisayar kendisini otomatik olarak kapatıp açmaya başladı. Bu olurken anakartta bazen sadece VGA ışığı yanıyor ve PC tamamen kapanmadan çalışır halde restart atıyor. Bazende anakart ışıklarının 4 ünün hepsi sırayla yanıp aynı şekilde kapanıp açılıyor bu durum aldığımdan beri kendisini göstermeye başladı ve ne yapsam düzelmedi forumlarda dolandım aynı sorunları yaşayanların çözümlerini denedim hiç bir şekilde düzelmedi en son PSU temelli olabileceği yorumlarını gördüm ve başka çarem kalmadı desteğe yazıyorum bu illet şey yüzünden hiç bir şey yapamıyorum format bile attım PC me onlarca oyunun silinmesini göze alarak fakat düzelmedi. Lütfen yardımcı olun

ramlerden kaynaklanabilir gibi geldi. sistem özeliklerin bunlar mı?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-08-22 110907.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-22 110907.webp
    30.8 KB · Hit: 69
Aynen hocam gamegarajdan aldım, bunlar özellikleri. Kendileride sağolsun hiç ilgilenmediler direk bize gönderin vs. diyip geçiştirdiler

Merhabalar ben perfedge 5a sistemini aldım kurdum başlardı sıkıntısı yoktu çalışıyordu düzgün bir şekilde sonralardan (1-2hafta sonrası) bilgisayar kendisini otomatik olarak kapatıp açmaya başladı. Bu olurken anakartta bazen sadece VGA ışığı yanıyor ve PC tamamen kapanmadan çalışır halde restart atıyor. Bazende anakart ışıklarının 4 ünün hepsi sırayla yanıp aynı şekilde kapanıp açılıyor bu durum aldığımdan beri kendisini göstermeye başladı ve ne yapsam düzelmedi forumlarda dolandım aynı sorunları yaşayanların çözümlerini denedim hiç bir şekilde düzelmedi en son PSU temelli olabileceği yorumlarını gördüm ve başka çarem kalmadı desteğe yazıyorum bu illet şey yüzünden hiç bir şey yapamıyorum format bile attım PC me onlarca oyunun silinmesini göze alarak fakat düzelmedi. Lütfen yardımcı olun
HWinfo'dan tüm değerleri bir atar mısın hocam?
12V, 5V, 3.3V kanallarına baksın bilgili arkadaşlar.
PSU sorunu gibi duruyor.

Birde BIOS güncellemesi yaptınız mı?
Durduk yere, yük altına girmeden restart atıyorsa BIOS güncellemesi de yapmayın riskli olabilir.

Hocam şu an bilgisayarın gücünü kestim bi tozunu aldım az önce şimdi açıp bakacağım dediğinize HWinfo ne oluyor tam olarak bilgim yok pek o konularla ilgilide.

ramleri test etsene birini çıkar diğeri takılı dursun. Aynısı olursa diğerini çıkar, çıkardığını geri tak dene ramleri. Bence ram sorunu da olabilri

Bende de aynı şey oldu psu degistirdim olmadı sadece expoyu kapattım düzeldi şuan expo kullanamıyorum ama oyunlarda reset atıyodu pc şuan ramleri auto kullanmak zorundayım

Hocam birkaç gün önce bir tanıdığımın bilgisayarında aynı sorun vardı, ben bazı uygulamaların çakıştığından şüphelendim, valonun güvenlik sistemi gibi. Valoyu kaldırdım sorun çözüldü. Senin sorunun böyle bir şey mi bilmiyorum ama belki bi faydası olur diye seninle paylaşmak istedim.

Anakartta kısa devre olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim anakartta ışık falan yanmıyodu sadece oyunlarda reset atıyodu
PSU yetmiyor

Hocam birkaç gün önce bir tanıdığımın bilgisayarında aynı sorun vardı, ben bazı uygulamaların çakıştığından şüphelendim, valonun güvenlik sistemi gibi. Valoyu kaldırdım sorun çözüldü. Senin sorunun böyle bir şey mi bilmiyorum ama belki bi faydası olur diye seninle paylaşmak istedim.
Öncelikle teşekkür ederim hocam dediğim gibi format attım ve devam ediyor arkadaşlar sağolsun bakıyoruz şu anda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,579
Üyeler
183,139
Son üye
dteahmet
Geri