Neler Yeni

Bilgisayarıma Tor Browser Yüklenmiş

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
364
İsim
An10im1i
İleri düzey destek alacaksınız.
Wireshark ile tespit edilir
Wifi yazılımında açık vardır.
Şifrenizi kırmış sürekli erişiyorlardır.
Rat gibi görünüyor.
Eset ile ağ taraması yapmanız gerekebilir.
Açık portlarınız vardır.
Öncelikle nereye sızdıklarını tespit etmeleri lazım.
Muhtemelen cihazın kök yetkilerini de edinmişler.
Process Explorer Ile yönetici olarak sistemi virüs Total ile süzün.
Şüpheli paketleri mini dump yapıp siber uzmanlara iletmeniz gerekecektir.
Şikayetci olduysaniz gelen ekipler cihaza detaylı bakmadı mı?
Buradan çok detay vermek mümkün değil. Uzmandan destek alın.

Rkill, adwcleaner, frst64, process monitor ve autorun ancak bazı noktaları süzer ve raporlar.

ilksar80

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İlk sa
İleri düzey destek alacaksınız.
Wireshark ile tespit edilir
Wifi yazılımında açık vardır.
Şifrenizi kırmış sürekli erişiyorlardır.
Rat gibi görünüyor.
Eset ile ağ taraması yapmanız gerekebilir.
Açık portlarınız vardır.
Öncelikle nereye sızdıklarını tespit etmeleri lazım.
Muhtemelen cihazın kök yetkilerini de edinmişler.
Process Explorer Ile yönetici olarak sistemi virüs Total ile süzün.
Şüpheli paketleri mini dump yapıp siber uzmanlara iletmeniz gerekecektir.
Şikayetci olduysaniz gelen ekipler cihaza detaylı bakmadı mı?
Buradan çok detay vermek mümkün değil. Uzmandan destek alın.

Rkill, adwcleaner, frst64, process monitor ve autorun ancak bazı noktaları süzer ve raporlar.
Çoook teşekkürler. Dedikleriniz çok mantıklı çünkü resmen dedikleriniz oluyor ve sıkıntı. Resmen ele bi şekilde geçirilmiş engellesekta bir kaç gün sonra yine oluyor. Aslında bu olaylar eskidende oluyordu ama ilk defa sıklaştı.
Yazıcıdan çıkarıp dediklerinizi tek tek yapacağım. Savcılığa bir kaç defa e devlet filan diye başvurdum. Ip bile e devletten alıp verdim bulunamadı cvp geldi. E devletimde uyap gizlediğim dosyalar bi baktım hepsi ortalıkta yani dosya sorgulamada hepsi görünüyor. Avukatda şifre vardı ben yapmadım bilmiyorum dedi. Bir kaç ay sonrada azil ettim.
Dediklerinizi tek tek yapıp buradan cvp yazarım. Tekrardan çok teşekkürler.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
efe araci
Arkadaşlar bu gece başıma çok garip bir olay geldi pc de takılırken 2 kere (bir kaç saat arayla) ekran kartı sıcaklığı ve kullanımı aşırı yükseldi yaklaşık 1 dakika süreyle ilk başta ne olduğunu anlamadım aradan bir kaç saat geçtikten sonra pc'yi kapatacakken masaüstünde tor browser yazan klasör ve WindowsKeylnfo.txt klasörü gördüm

Sanırım bilgisayarıma girildi bir şeyler oldu ama ne oldu bilmiyorum bilgisayarıma virüs bulaştıracak bir şey yaptığımı sanmıyorum son günlerde herhangi bir şey de indirmedim ne yapmam lazım
windows defender ile tam tarama yaptım temiz çıktı daha sonra çevrim dışı tarama yaptım pc kapandı ve Microsoft defender antivürs sayfası açıldı ve o şekilde tarama yaptı yine temiz çıktı
Bu durumda ne yapmam lazım, başıma bir şey gelir mi?
malwarebytes ve kaspersky taraması yapın bir şey çıkmaz ise mecbur format.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ha bu arada görev yöneticisini açtığınızda bir çey çıkmıyorsa görev yöneticisini açtığınızıda kendini kapatır haberiniz olsun yukarda arkadaş çok iyi öneriler sunmuş bana da rat gibi geldi.

ilksar80

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İlk sa
malwarebytes ve kaspersky taraması yapın bir şey çıkmaz ise mecbur format.

ha bu arada görev yöneticisini açtığınızda bir çey çıkmıyorsa görev yöneticisini açtığınızıda kendini kapatır haberiniz olsun yukarda arkadaş çok iyi öneriler sunmuş bana da rat gibi geldi.
Sağolasın dediklerini zaten tek tek yapacağım. Sizede tavsiye için çok teşekkürler. Normalde amatör anlarım ama son yıllarda aralıklı çözümler buluyorum oda kesin olmuyor.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
efe araci
Sağolasın dediklerini zaten tek tek yapacağım. Sizede tavsiye için çok teşekkürler. Normalde amatör anlarım ama son yıllarda aralıklı çözümler buluyorum oda kesin olmuyor.
korsan oyun indirmişeniz redditten araştırıp öyle indirin bende eskiden böyle çok sorun çektim :D

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Tekin Ayber
Linux kur rahatla dicem de oyun oynayan birine boşuna demiş olurum :) windowsun kendisi ayrı bir dert, virüsleri ayrı bir dert, virüsten koruma programları (!) ayrı bir pahalı dert... Siz bilirsiniz...

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
efe araci
Linux kur rahatla dicem de oyun oynayan birine boşuna demiş olurum :) windowsun kendisi ayrı bir dert, virüsleri ayrı bir dert, virüsten koruma programları (!) ayrı bir pahalı dert... Siz bilirsiniz...
:D çok doğru işini bilen insan virüs sorunu çekmez ya elimizde internet var trilyontane rehber var bu konular hakkında 1-2 haftamı ayırıp öğrendim pcye virüsü geç false-positive bile gelmedi daha en basitinden virüstotal koy dosyayı tarasın :D

ilksar80

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İlk sa
korsan oyun indirmişeniz redditten araştırıp öyle indirin bende eskiden böyle çok sorun çektim :D
Çocuklar oyun oynuyor yasaklı değil. İnternet ile ilgili çok sıkıştırdığım için çocuklar korkusundan oyunu arkadaşları ile konuşarak zaman geçirmek için oynuyor. Ama her daim açık kalıyor yatarken kapatıyoruz.

Zaman öyle cinski bir yerde mecbur diğer tarafta muhtaçsın internete.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
efe araci
Çocuklar oyun oynuyor yasaklı değil. İnternet ile ilgili çok sıkıştırdığım için çocuklar korkusundan oyunu arkadaşları ile konuşarak zaman geçirmek için oynuyor. Ama her daim açık kalıyor yatarken kapatıyoruz.

Zaman öyle cinski bir yerde mecbur diğer tarafta muhtaçsın internete.
reklama tıklamış olabilir yanlışıkla dosya indirmiş olabilir pc çocuğun elindeyken kaspersky'nin veya malvarebytenin premiumu şart oluyor.

ilksar80

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İlk sa
reklama tıklamış olabilir yanlışıkla dosya indirmiş olabilir pc çocuğun elindeyken kaspersky'nin veya malvarebytenin premiumu şart oluyor.
Tanımadığınız yerden resme bile tıklamayın diyorum. Telefonlarında en ufak sıkıntı yok. Bilgisayarda çok sıkıntı var eşim ve benim telefonlara wife saldırısı ve ekrana gelip anında gidiyor bir kere yakalayayım dedim ekran görüntüsü izni yok dedi. Programdanmı kaynaklı, windows kurulum usb demi, mecbur kullandığımız programlardanmı bilmiyorum. Avast full yüklü oda saldırı uyarısı veriyor. Ama bilgisayar başındayken sağ alttan uyarı geldi normalde tamam der gider birinde biraz bekleyince izin verildi tarzı bir yazı çıktı...

Diyorum ya yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal... Lav avukat yapay zeka yüklü. Mesela onda üyeliği sonlandır dondur özelliği yok. Playden nımarasını aradım onlarda ilk başta biz değiliz dedi sonra bilgi veremedi en son yetkiliyim diyen aradı. I phonelerde androidlerde var dedi. Sizde nasıl yok muhabbeti geçti.

Sıkıntı yok rahat olun kullanmazsanız ücret gelmez dediler.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
efe araci
Tanımadığınız yerden resme bile tıklamayın diyorum. Telefonlarında en ufak sıkıntı yok. Bilgisayarda çok sıkıntı var eşim ve benim telefonlara wife saldırısı ve ekrana gelip anında gidiyor bir kere yakalayayım dedim ekran görüntüsü izni yok dedi. Programdanmı kaynaklı, windows kurulum usb demi, mecbur kullandığımız programlardanmı bilmiyorum. Avast full yüklü oda saldırı uyarısı veriyor. Ama bilgisayar başındayken sağ alttan uyarı geldi normalde tamam der gider birinde biraz bekleyince izin verildi tarzı bir yazı çıktı...

Diyorum ya yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal... Lav avukat yapay zeka yüklü. Mesela onda üyeliği sonlandır dondur özelliği yok. Playden nımarasını aradım onlarda ilk başta biz değiliz dedi sonra bilgi veremedi en son yetkiliyim diyen aradı. I phonelerde androidlerde var dedi. Sizde nasıl yok muhabbeti geçti.

Sıkıntı yok rahat olun kullanmazsanız ücret gelmez dediler.
avastın wifi saldırısı koruması yoktu sanırım kaspersk nin her türlü koruması vardı ona geçebilirsiniz.

Top Bottom