Bilgisayarıma upgrade mi yapmak mı yoksa yeni PC almak mı mantıklı?

Lawrence

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
236
Sistemi 2020 yılının yaz ayında aldım.

AMD Ryzen 5 3600.
ASUS Prime B450M-K
ASUS Dual RTX 2060 6G EVO.
Kingston SA2000M8/500G M.2
Crucial 16x1 GB Ballistix Sport DDR4 3000MGHZ
Xigmatek X-Power 650W 80Plus PSU

3 yıl bu şekilde kullandım 1 ay önce 500GB depolama yetmediği için SanDisk Ultra 3D 1TB SSD aldım.
Şimdi ise 16 GB RAM yetmediği için 32 GB RAM almak istiyorum. Fakat ileride yeni PC almaya karar verirsem boşuna masraf yapmış olmaktan korkuyorum.

Sizce bu sisteme upgrade yapmak mantıklı mı yoksa 2-3 sene daha kullanıp yeni PC almak mı mantıklı?

+++ Upgrade tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz.

ne için kullanacağınıza bağlı eğer 2k oyun oynamak veya render gibi bir beklentiniz yoksa 1080p oyunlar için yeterli olur işlemcinizi 5600 yaparsanız daha bi güzel olur. ileride nasıl bi yükseltme yapmak istediğinize de bağlı bi durum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ne için kullanacağınıza bağlı eğer 2k oyun oynamak veya render gibi bir beklentiniz yoksa 1080p oyunlar için yeterli olur işlemcinizi 5600 yaparsanız daha bi güzel olur. ileride nasıl bi yükseltme yapmak istediğinize de bağlı bi durum
ama ileride fiyatlar ne olur onu da hesaba katmanız iyi olur

Şuanda 16GB ram yetmiyor ve de Single Channel olduğu için takılma drop yaşıyorum öncelikle onu çözmem gerekiyor.

Hocam 1080p oynuyorsanız 0 ryzen 5 5600, ikinci elden de rx6700xt-6750xt (0 da olur ama pahalıya gelir kendin bilirsin onu) almanız mantıklı olur. Ayrıca ag400 hava soğutma da eklersen iyi olur, ramler 32 GB olması henüz şart değil ama istersen 2x16 GB ram de önerebilir, PSU yeterli olacaktır

Şuanda 16GB ram yetmiyor ve de Single Channel olduğu için takılma drop yaşıyorum öncelikle onu çözmem gerekiyor.
Amd de dual channel şart, ben bi ram bakayım

Sistemi 2020 yılının yaz ayında aldım.

AMD Ryzen 5 3600.
ASUS Prime B450M-K
ASUS Dual RTX 2060 6G EVO.
Kingston SA2000M8/500G M.2
Crucial 16x1 GB Ballistix Sport DDR4 3000MGHZ
Xigmatek X-Power 650W 80Plus PSU

3 yıl bu şekilde kullandım 1 ay önce 500GB depolama yetmediği için SanDisk Ultra 3D 1TB SSD aldım.
Şimdi ise 16 GB RAM yetmediği için 32 GB RAM almak istiyorum. Fakat ileride yeni PC almaya karar verirsem boşuna masraf yapmış olmaktan korkuyorum.

Sizce bu sisteme upgrade yapmak mantıklı mı yoksa 2-3 sene daha kullanıp yeni PC almak mı mantıklı?

+++ Upgrade tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz.
Önce ram 16gb
Sonra işlemci
Bence

Bütçeme göre birini seçersin, en son attığım beyaz ramlerin mükemmel bir görünümü var

DDR5 için yeni sistemi beklemek daha mantıklı sanırım sizce ?

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09C5VRSRG/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1 bunu almayı düşünüyorum
Evet cl16 versiyonunu aradım bulamamıştım, yurtdışı mı yoksa amazontr mi gönderiyo bunu?

Bütçeme göre birini seçersin, en son attığım beyaz ramlerin mükemmel bir görünümü var
Attığım ram daha iyi bir seçenek hocam CL16 üstelik

Evet cl16 versiyonunu aradım bulamamıştım, yurtdışı mı yoksa amazontr mi gönderiyo bunu?
Amazon Germany gönderiyor 1-2 hafta kargo süresi var sıkıntı değil.

Attığım ram daha iyi bir seçenek hocam CL16 üstelik

Amazon Germany gönderiyor 1-2 hafta kargo süresi var sıkıntı değil.
Tamam yurt dışı olduğu için karşıma çıkmamış zaten, tr de 3600 MHz cl16 bulamadım ben, al geç direk fiyatı uygun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,073
Üyeler
185,218
Son üye
alii7
Geri