Neler Yeni

Yardım Bilgisayarımda rami yükselttim fakat kasıyor

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
Dual channel'ı artık kullanmıyorsunuz :D tabii Dual Channel'ın droplarda kesin etkisi olduğunu söyleyemem hatta etkisi olduğunu bile net bir şekilde söyleyemem. Aldığınız ramlerin ürün kodu aynı mı?

Edit: Daha doğrusu Bilgisayarınızda bulunan ramlarin hepsinin ürün kodu birbiri ile aynı mı?

PhanTasm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kerim Kurt
RAM yüksektme ile kasmanın alakası yok bazı oyunlar kalite şeklinde oynaman gerek bazı oyunlarda ekran kartından performans sectiysen Yüksek fps rağmen kasacaktır her şey fps değil özellikle pess serisi için bu geçerli
Ram 16 GB iken olmuyordu yükseltince öyle oldu fps seviyeleri yüksek fakat kasma hissi yaşıyorum sanki 20 fps oynuyormuşum gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dual channel'ı artık kullanmıyorsunuz :D tabii Dual Channel'ın droplarda kesin etkisi olduğunu söyleyemem hatta etkisi olduğunu bile net bir şekilde söyleyemem. Aldığınız ramlerin ürün kodu aynı mı?
Eskiden 4 tane 4 idi ramlerim 2 tanesi farklı 2 tanesi farklıydı hyperxin farklı serileri değiştirdim serileri falan aynı aynanda aldım 32gbi

O işlemci RX 580 ni beslermi ? @RevDeisDou
@intel pentium

32GB a boşuna yükseltmişşin dostum onun yerine anakart ve işlemci vs. Yükseltseydin keşke.
İşlemciyi araştırınca anakart ddr3 olduğu için maximum AMD FX X8 9590 İşlemci oluyor onuda yakında alacağım

Neden 16 dan 32 yükselttin yalnızca oyun oynuyorsan.
Sadece oyun oynamıyorum

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Ram 16 GB iken olmuyordu yükseltince öyle oldu fps seviyeleri yüksek fakat kasma hissi yaşıyorum sanki 20 fps oynuyormuşum gibi

Eskiden 4 tane 4 idi ramlerim 2 tanesi farklı 2 tanesi farklıydı hyperxin farklı serileri değiştirdim serileri falan aynı aynanda aldım 32gbi

İşlemciyi araştırınca anakart ddr3 olduğu için maximum AMD FX X8 9590 İşlemci oluyor onuda yakında alacağım

Sadece oyun oynamıyorum

Boşa para harcarsın, ilerleyen zaman da DDR4 AM4 soket anakarta ve Ryzen işlemciye geçmelisin boşa FX serisi alma gene.

PhanTasm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kerim Kurt
birde 16 gb dan 32 ye geçmen biraz saçma olmuş eğer yayınla uğraşmıyorsan çünkü oyunlarda belirgin bir fark yaratmıyor en fazla 4,5, fps kazandırıyor

p

PUBG mobile den bahsediyorsun kesin bu sorun genelde o saçma oyunda oluyor :D
PUBG mobile oynamıyorum ve yayın yapıyorum evet

Boşa para harcarsın, ilerleyen zaman da DDR4 AM4 soket anakarta ve Ryzen işlemciye geçmelisin boşa FX serisi alma gene.
Zaten yakında yüksek seviye bilgisayar toplayacağım bu bilgisayarı iyileştiriyorum babam cad cam gibi programlar kullanıyor sıkıntı olmasın diye geçici süreliğine kullanıyorum yani bu bilgisayarı ama niye yüksek fps olmasına rağmen kasıyormuş gibi hissediyorum onu anlamadım

Zaten yakında yüksek seviye bilgisayar toplayacağım bu bilgisayarı iyileştiriyorum babam cad cam gibi programlar kullanıyor sıkıntı olmasın diye geçici süreliğine kullanıyorum yani bu bilgisayarı ama niye yüksek fps olmasına rağmen kasıyormuş gibi hissediyorum onu anlamadım

oyun içinde fps değerlerinin ve sıcaklıklarının fotsunu atarsan yardımcı olabiliriz
CSGO da genellikle bu sorunu yaşıyorum diğer oyunlarda çok test etme fırsatı bulamadım ama o kadar ısınacağını pek sanmam 8 tane kasanın kendi fanı var

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
PUBG mobile oynamıyorum ve yayın yapıyorum evet

Yine de boşuna FX9650 almayın çünkü aynı çekirdek sayısı var FX8350 ile sadece biraz hızı yüksek.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

Sadece oyun oynamıyorum
9590 i5 2. nesil gücünde. Sadece çekirdeği fazla. Alabiliyosan Ryzen 5 2600 al. Birde B450M S2H. RAM iade edebilirsen et. 9590 sıkıntı bir işlemci soğutamazsınız onu. Stok soğutucu bile sıvı soğutucuydu hatta galiba.

Burakg3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Burak Gümüş
Bilgisayarımda rami 16 GB'den 32 GB a çıkardım fakat a oyununda 200 fps alısamda kasıyormuş gibi geliyor sanki 10 fps oynuyormuş gibi geliyor

Rx 580 8GB Ekran Kartı
32 GB Ram
MSI 970 Gaming anakart
FX 8370 İşlemci
2 TB Harddisk
250 GB SSD
rx 580 e 32 gb ram dizip 250 gb ssd almak çok mantıklı değil dostum ama sen bilirsin. Anakarta fazla yüklenmiş olabilirsin ya da sistem uyumsuzluğundan optimizasyon sıkıntısı da çekiyor olabilirsin.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
9590 i5 2. nesil gücünde. Sadece çekirdeği fazla. Alabiliyosan Ryzen 5 2600 al. Birde B450M S2H. RAM iade edebilirsen et. 9590 sıkıntı bir işlemci soğutamazsınız onu. Stok soğutucu bile sıvı soğutucuydu hatta galiba.

Adam da 8370 var 9590 almayı planlıyorduda ikna ettim :d.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Önce o çok seri işlemciden kurtulup en az R3 3100'e geçse daha mantıklı ve RX 580 almadıysa almasına gerek yok GTX 970'te kalıp R3 3100'e geçmek çok daha mantıklı ya da 2. elden 1600/2600 falan yeter ki o FX'ten kurtulun herşeyiyle iğrenç :D

PhanTasm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kerim Kurt
Önce o çok seri işlemciden kurtulup en az R3 3100'e geçse daha mantıklı ve RX 580 almadıysa almasına gerek yok GTX 970'te kalıp R3 3100'e geçmek çok daha mantıklı ya da 2. elden 1600/2600 falan yeter ki o FX'ten kurtulun herşeyiyle iğrenç :D
RX 580 8 GB zaten vardı ilk fırsatta işlemciyi değiştireceğim Ryzen 5 2600 mı alabilirim maksimum yoksa 3600 da olur mu

rx 580 e 32 gb ram dizip 250 gb ssd almak çok mantıklı değil dostum ama sen bilirsin. Anakarta fazla yüklenmiş olabilirsin ya da sistem uyumsuzluğundan optimizasyon sıkıntısı da çekiyor olabilirsin.
SSD yi değiştireyim mi ?

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Top Bottom