yasincihann3735
80+
- Reaksiyon skoru
- 25
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bios ayarlarını sıfırladım onun harici ellemedim (xmp hariç)Bios ayarlarıyla uğraştın mı hiç?
Hocam bios ayarlarını sıfırladım onun harici ellemedim (xmp hariç)Bios ayarlarıyla uğraştın mı hiç?
cünki hic bir hata kodu vs bidirim yok direk restart atıyor sistem ram den olsa mavi ekran yerdi.muhtemelen psu dur diye düşünüyorum amd reset attırmıyor hiç bir hata vermeden attırırsa da önce siyah ekranda kalıyor sonra atıp açılınca hata veriyor ekrana
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
yada direkt ekran kartı çöktü hatası verir oyun kapanır masaüstüne atar
Dogrudan restart yiyebilir, hatta BIOS donabilir hatta BIOS corrupt bile olabilir ramden. Tavsiyem XMP açıkken bellek testi yapılması. @yasincihann3735cünki hic bir hata kodu vs bidirim yok direk restart atıyor sistem ram den olsa mavi ekran yerdi.
Bu restart olayını geçen gün yaşıyordum. Bios güncellemesi vardır. O güncellemeyi yap ve xmp ayarını tekrardan aç. Benim çözme şeklimi belirteyim. Bu sorunu yaşadıktan sonra biosu sıfırladım. Sonra senin xmp gibi benim expo ayarım mevcut (aktif ettim). Expo ayarını açtım ama özellikle gidip 6000 mhz ayarını seçmedim. Çünkü diğer ayarlarda hep kendine göre voltaj ayarlıyor. Benim yaptığım ayarın voltaj ayarlaması auto. Bundan sonra hiç tekrarını yaşamadım. Xmp ayarı 2 tane diye biliyorum. Xmp ayarını seçtikten sonra onayla ve onaylamadan önce ayarlarını gösterecek. Voltaj ayarları auto görünüyorsa sorun yok.Hocam bios ayarlarını sıfırladım onun harici ellemedim (xmp hariç)
Daha önce OCCT üzerinden test yapmıştım onu atayım sonucu incele istersen ama yine testi yaparım sıkıntı yok.Dogrudan restart yiyebilir, hatta BIOS donabilir hatta BIOS corrupt bile olabilir ramden. Tavsiyem XMP açıkken bellek testi yapılması. @yasincihann3735
Sorun çoğu parça kaynaklı olabilir GPU dahil. Donanımsal bir sorun bile olabilir. Bakalım biraz
Tamam hocam deniyeceğim şimdiBu restart olayını geçen gün yaşıyordum. Bios güncellemesi vardır. O güncellemeyi yap ve xmp ayarını tekrardan aç. Benim çözme şeklimi belirteyim. Bu sorunu yaşadıktan sonra biosu sıfırladım. Sonra senin xmp gibi benim expo ayarım mevcut (aktif ettim). Expo ayarını açtım ama özellikle gidip 6000 mhz ayarını seçmedim. Çünkü diğer ayarlarda hep kendine göre voltaj ayarlıyor. Benim yaptığım ayarın voltaj ayarlaması auto. Bundan sonra hiç tekrarını yaşamadım. Xmp ayarı 2 tane diye biliyorum. Xmp ayarını seçtikten sonra onayla ve onaylamadan önce ayarlarını gösterecek. Voltaj ayarları auto görünüyorsa sorun yok.
Hocam dediklerini yaptım fakat bir tane profil vardı sadece voltaj auto dediğin yeri de bulamadım.Bu restart olayını geçen gün yaşıyordum. Bios güncellemesi vardır. O güncellemeyi yap ve xmp ayarını tekrardan aç. Benim çözme şeklimi belirteyim. Bu sorunu yaşadıktan sonra biosu sıfırladım. Sonra senin xmp gibi benim expo ayarım mevcut (aktif ettim). Expo ayarını açtım ama özellikle gidip 6000 mhz ayarını seçmedim. Çünkü diğer ayarlarda hep kendine göre voltaj ayarlıyor. Benim yaptığım ayarın voltaj ayarlaması auto. Bundan sonra hiç tekrarını yaşamadım. Xmp ayarı 2 tane diye biliyorum. Xmp ayarını seçtikten sonra onayla ve onaylamadan önce ayarlarını gösterecek. Voltaj ayarları auto görünüyorsa sorun yok.
Senin xmp profilinin 1 tane mi gorunuyor?Hocam dediklerini yaptım fakat bir tane profil vardı sadece voltaj auto dediğin yeri de bulamadım.
evetSenin xmp profilinin 1 tane mi gorunuyor?
Anakart markası neydi? Biraz daha araştıracağım bunu.
Gigabyte A520M K V2, hocam kusura bakma mesaj düşmüyor f5 atınca falan geliyor geç dönüyorum.Anakart markası neydi? Biraz daha araştıracağım bunu.
Yok yok sorun değil. Bir şey bulursam dönerim.Gigabyte A520M K V2, hocam kusura bakma mesaj düşmüyor f5 atınca falan geliyor geç dönüyorum.
Az önce yine çökme yaşadım, yine event viewer ss'ini atayım belki bir işe yarar hocam.Yok yok sorun değil. Bir şey bulursam dönerim.
OCCT de GPU testi sorunlu calısabiliyor dogrudan dikkate almamak lazımDaha önce OCCT üzerinden test yapmıştım onu atayım sonucu incele istersen ama yine testi yaparım sıkıntı yok.
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Tamam hocam deniyeceğim şimdi