bilgisayarımda virüs mü var

Alıntıyı görüntüle
domino neden orda çıkıyor anlamadım steam üzerinden aldığım orjinal oyun yeni kurdum onu da acaba o mu yapıyor ama oyun neden öyle internet sekmesi açar gibi bi şey açsın ki
Alıntıyı görüntüle
Peki Svchost.exe Virüsü Nedir? Virüs Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Bu virüsün PC' nize girip girmediğini anlamak gerçekten kolay.Yukarıdaki resimlerde gördüğünüz üzere bütün svchost.exe'ler System, Network Service ya da Local Network tarafından çalıştırılıyor. Eğer Görev Yöneticisin'de sizin kullanıcınız tarafından işletilen bir svchost.exe varsa o muhtemelen virüstür ve PC'nizde ve internette hız kaybına sebep olacaktır.

böyle bi şey okudum bu konu hakkında bi bilgin var mı
Bende de var svchost.exe'ler bende başta virüs zannettim. Fakat kuzenimde de var. O Windows'un kendi şeyi. Tam tarama yaparsan bir şey varsa çıkar ortaya. Domino.exe yi istersen devre dışı bırak. Belki de oyundan dolayıdır.
Post automatically merged:

Hocam hijackthis diye bir program var bunu indirip tarama yapar mısınız? Yaptıktan sonra not defteri çıkacak o not defterinde çıkanları kopyalayıp buraya atar mısınız?

Bu da linki programın
Adamda belki virüs yok sen virüs bulaştırıyorsun tebrikler .d

ya açıkcası forumda yasak ama siz de biliyorsunuz ülkemizde oyun fiyatlar çok uçuk olabildiğince satın almaya çalışıyorum fakat her zaman mümkün olmuyor farklı yollarla oynadıgım oyunlar var bilgisayarı çok temiz kullanmıyorum ama yine de güvenilir yerlerden yüklemeye çalışıyorum arada bir formatlıyorum bilgisayarı şuan içim biraz rahatladı 1 ay sonra format atmayı düşünüyorum zaten sizce bu şekilde 1 ay kullanayım mı sorun olur mu yoksa şimdi mi formatlayım sizin tavsiyeniz nedir
Alıntıyı görüntüle
bu da kaspersky de son durum bi 10 dakikadır 99 da bekliyor

en başta konuyu açarken attığım fotoğraftaki durum neyden kaynaklanıyodur sence

not: kaspersky bitti bi şey çıkmadı varlıgını bildigim 1-2 dosyayı sildi
Hepsi tehdit bunların. En iyisi yükleme yasa dışı yollarla. Bende virüslerden dolayı bıraktım. İndirimde yakalıyorum oyunları. Yada arkadaşlarım kütüphanesini paylaşıyor. Onlardan kullanıyorum.

Son düzenleme:
Bende de var svchost.exe'ler bende başta virüs zannettim. Fakat kuzenimde de var. O Windows'un kendi şeyi. Tam tarama yaparsan bir şey varsa çıkar ortaya. Domino.exe yi istersen devre dışı bırak. Belki de oyundan dolayıdır.

Adamda belki virüs yok sen virüs bulaştırıyorsun tebrikler .d

Hepsi tehdit bunların. En iyisi yükleme yasa dışı yollarla. Bende virüslerden dolayı bıraktım. İndirimde yakalıyorum oyunları. Yada arkadaşlarım kütüphanesini paylaşıyor. Onlardan kullanıyorum.
Ya virüslü falan değil ne boş yaptınız ya ayrıca attığım linkten zaten inmiyor programı görmesi amacıyla paylaştığım link.

Ya virüslü falan değil ne boş yaptınız ya ayrıca attığım linkten zaten inmiyor programı görmesi amacıyla paylaştığım link.
virüsli kardeşim indir bakıyım gezginlerden ye btc mining i

Hocam orda Kaspersky duruyorken niye bize soruyorsunuz :) Yapın tam tarama, rahatınıza bakın.
Hocam her virüs anti-virüs programlarına yakalanmıyor. Bir program olarak görüyor olabilir.

Alıntıyı görüntüle
arkadaşlar sol üst köşede gördüğünüz şeyler bilgisayarı ilk açtığımda geliyor bunlar virüsmüdür
daha önce bu varmıydı ben mi farketmedim bilmiyorum 30 dakika önce youtubeden video izlerken sağ alt köşeden hani olur ya reklama basınca sağ alt köşeye ufak bi şekilde gizleyerek reklam atar onu farkettim ama bi reklama linke vs tıkladıgımı hatırlamıyorum
ardından bilgisayarı yeni başlattım ve bunu gördüm 2 3 kere daha başlattıgımda sürekli geldi en son bu ssi aldım ve buraya yazıyorum şuan kaspersky ile tarıyorum sizce bu nedir
Malwarebytes ile taratabilirsin tekrardan.
Ancak net işlevdeki çalışan programı anlamak için görev yöneticisinden kontrol etmek gerekiyor. Yabancı gelen programların dosya konumu yoluyla bulup isimlerini net de aratırsan çözüm yolu karşına çıkacaktır.
Saygılar

Hocam her virüs anti-virüs programlarına yakalanmıyor. Bir program olarak görüyor olabilir.

Malwarebytes ile taratabilirsin tekrardan.
Ancak net işlevdeki çalışan programı anlamak için görev yöneticisinden kontrol etmek gerekiyor. Yabancı gelen programların dosya konumu yoluyla bulup isimlerini net de aratırsan çözüm yolu karşına çıkacaktır.
Saygılar
çözümünü bulamadım formatladım bugün

Geri