Bilgisayarımdan elektrik çarpıyor.

Benim başıma da benzer bir durum geldi. Topraklama hattı vardı binada, lakin bizim prizlerde yoktu saçma bir şekilde.
Elektrikçi çağırdım düzeltti prizleri. Elektrik çarpma işi de son buldu.

Eğer sorun bu değilse vücudunuzda statik elektrik birikiyor olabilir, elektronik olmayan nesnelere, yahut insanlara dokunduğunuzda da çarpılma hissediyor musunuz ara sıra?
Ben devamlı olarak yaşıyorum bunu, çare toprağa basmak falan deniyor ama denemedim hiç.

monitörün prizini çekip atsana bi.
cekip atamam ama şöyle işte
1762798209266.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim başıma da benzer bir durum geldi. Topraklama hattı vardı binada, lakin bizim prizlerde yoktu saçma bir şekilde.
Elektrikçi çağırdım düzeltti prizleri. Elektrik çarpma işi de son buldu.

Eğer sorun bu değilse vücudunuzda statik elektrik birikiyor olabilir, elektronik olmayan nesnelere, yahut insanlara dokunduğunuzda da çarpılma hissediyor musunuz ara sıra?
Ben devamlı olarak yaşıyorum bunu, çare toprağa basmak falan deniyor ama denemedim hiç.
yok öyle fazla olmuyor her insanda ne kadar olursa ben de de okadar var ara sıra oluyor ki zaten öyle çok bilgisayar başında olan birisi de değilim

Pek mantıklı değil. Tasarım gereği zaten PSU kasaya değiyor. İkisi aynı topraklamayı paylaşsın diyerekten.
ne yapacağım o zaman böyle çarpması da mantıklı değil parçalara zarar gelmesinden endişeleniyorum

cekip atamam ama şöyle işte Alıntıyı görüntüle

yok öyle fazla olmuyor her insanda ne kadar olursa ben de de okadar var ara sıra oluyor ki zaten öyle çok bilgisayar başında olan birisi de değilim

ne yapacağım o zaman böyle çarpması da mantıklı değil parçalara zarar gelmesinden endişeleniyorum
En yakın zamanda elektrikçiye baktırın prizi.

Bilgisayara ilk oturduğumda elektrik çarpıyor yer fark etmeksizin kasadan monitörün ayağından elim değdiği anda ufak bi elektrik çarpıyor kulaklığı takarken de elektrik sesi geliyor bu neden olabilir ve nasıl düzeltirim? (sadece kasada olsa anlayacağım ama monitöre kadar iletilmesi neyden kaynaklı olur bilmiyorum)
Akım korumalı kablo al hocam, bazı evler yeni bile olsa toplarklama yapmayıp kar ettik sanıyorlar.

Ayağının altındaki halıyı değiştir. Yünlü bir halı falan varsa sürtünme ile elektrik yüklüyorsundur kendine. Sonra da dokununca çarpıyordu.

Ayağının altındaki halıyı değiştir. Yünlü bir halı falan varsa sürtünme ile elektrik yüklüyorsundur kendine. Sonra da dokununca çarpıyordu.
halım yok :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,347
Üyeler
184,927
Son üye
howlTheWizard
Geri